Kalifornia pyrkii rajoittamaan terveydenhuollon kustannuksia uudella toimistolla

Turhautuneena siitä, kuinka paljon he maksoivat terveydenhoidosta, kaksi kalifornialaisten työntekijöiden ryhmää haastoi oikeuteen yhden maan suurimmista sairaalajärjestelmistä. Yksi ryhmä sai puolen miljardin dollarin ratkaisun. Toinen hävisi oikeudessa.

SACRAMENTO, Kalifornia (AP) – Kaksi kalifornialaisten työntekijöiden ryhmää haastoi oikeuteen yhden maan suurimmista sairaalajärjestelmistä, koska he olivat turhautuneita siitä, kuinka paljon he maksoivat terveydenhoidosta. Yksi ryhmä sai puolen miljardin dollarin ratkaisun. Toinen hävisi oikeudessa.

Molempien tapausten ratkaiseminen kesti lähes vuosikymmenen, mikä korosti vaikeuksia, joita potilaat ja heidän työnantajansa kohtaavat usein yrittäessään hillitä jatkuvasti kasvavia terveydenhuollon kustannuksia.

Nyt sen sijaan, että luottaisit markkinoihin tai tuomioistuimiin terveydenhuollon hintojen kurissa pitämiseen, California Gov. Gavin Newsom haluaa määrätä osavaltion sairaalat, lääkäritoimistot ja vakuutusyhtiöt pitämään kustannukset tietyn tason alapuolella. Jos he eivät tee niin, valtio voi määrätä huomattavan sakon.

Tämä on ehdotetun terveydenhuollon kohtuuhintaisuuden toimiston tavoite, joka on osa Newsomin 286,4 miljardin dollarin budjettiehdotusta. Ainakin neljässä muussa osavaltiossa – Massachusettsissa, Marylandissa, Rhode Islandissa ja Oregonissa – on samanlaisia ​​toimistoja. Mutta mikään ei ole niin kattava kuin Kaliforniassa ehdotettu. Suuri ero: Kalifornia olisi halukkaampi rankaisemaan yrityksiä, jotka veloittavat liikaa.

“Jos saisimme kaikki vapaaehtoisesti todella tarkastelemaan tapaa, jolla he hoitavat terveydenhuoltoa, he olisivat tehneet sen jo nyt”, sanoi ehdotusta kannattava osavaltion lainsäätäjän demokraattinen jäsen Jim Wood. “Näemme terveydenhuollon kustannusten nousevan kaksi kertaa inflaatiota nopeammin viimeisen seitsemän vuoden aikana, ja se on yksinkertaisesti kestämätöntä.”

Mitä tulee terveydenhuollon hintoihin, potilailla ja heidän työnantajillaan on vähän neuvotteluvoimaa. Potilaat eivät usein tiedä, kuinka paljon toimenpide tai hoito maksaa, ennen kuin se on tehty. Sairaaloiden fuusioiden ja yritysostojen tulva on laimentanut kilpailua markkinoilla, mikä helpottaa palveluntarjoajien nostaa hintoja.

Vaikutus kuluttajiin on ollut jyrkkä. Vuosien 2002 ja 2017 välisenä aikana kuukausittaiset sairausvakuutusmaksut Kaliforniassa niille ihmisille, jotka saavat sairausvakuutusta työnantajansa kautta, nousivat 249 prosenttia eli yli kuusinkertaisesti yleiseen inflaatioon verrattuna Kalifornian terveydenhuoltosäätiön, voittoa tavoittelemattoman organisaation analyysin mukaan. yleinen terveydenhuolto.

Säätiön tekemän tutkimuksen mukaan noin puolet kalifornialaisista sanoi viime vuonna jättäneensä väliin tai viivästyttäneensä jonkinlaista terveydenhuoltoa, koska heillä ei ollut siihen varaa.

Demokraattisen puolueen edistyksellinen siipi on yrittänyt puuttua tähän ongelmaan kehottamalla lainsäädäntöelintä ottamaan käyttöön eurooppalaisen terveydenhuoltojärjestelmän, jossa veronmaksajat maksavat suurimman osan asioista ja yksityiset vakuutukset siirretään tukirooliksi valinnaisissa menettelyissä.

Newsom kuitenkin kampanjoi niin sanotun “yhden maksajan” terveydenhuoltojärjestelmän puolesta asettuessaan ensimmäisen kerran kuvernööriksi vuonna 2018, mutta on sen sijaan käyttänyt suuren osan ensimmäisestä toimikaudestaan ​​yrittäessään perustaa Health Care Affordability -toimiston. Koska suurin este yhden maksajan järjestelmälle on raha – erään arvion mukaan Kalifornia käyttää 517 miljardia dollaria vuodessa terveydenhuoltoon – Newsom näkee tämän toimiston keinona hillitä kustannuksia ennen kuin pyytää veronmaksajia rahoittamaan kaiken.

“Tämä nostaa esiin erittäin tärkeän, jota kutsun nimellä “yhden maksajan periaate”, joka tarkoittaa kustannusten hallintaa ja suuren avoimuuden luomista siitä, mitä kuluttajat saavat”, sanoi tohtori Mark Ghaly, Newsomin sihteeri. Kalifornian terveys- ja ihmispalveluvirasto.

Potilaat ja heidän työnantajansa ovat hakeneet tuomioistuimissa vapautusta terveydenhuollon korkeista hinnoista, erityisesti kahdessa korkean profiilin oikeudenkäynnissä Sutter Healthia vastaan, joka operoi 24 sairaalaa Pohjois-Kaliforniassa. Vuonna 2019 yritys sopi yhden oikeusjutun työntekijöiden kanssa, ja siihen sisältyi myös tuomioistuimen hyväksymä valvontalaite varmistaakseen, että yritys pitää hintansa kurissa. Liittovaltion tuomaristo päätti viime viikolla toisen työntekijäryhmän kielteisen päätöksen.

Terveydenhuollon puolestapuhujat sanovat, että kaksi oikeusjuttua korostavat tarvetta terveydenhuollon kohtuuhintaisuuden toimistolle, joka “yrittää käsitellä ongelmaa kokonaisvaltaisesti sen sijaan, että se vain jahdattaisi markkinahäiriötä toisensa jälkeen”, sanoi Anthony Wright, Health Accessin johtaja. , Kalifornia, kuluttajansuojaryhmä.

Sutter Healthin tiedottaja Amy Thoma Tan sanoi, että yritys on “haluttomasti sitoutunut kohtuuhintaisuuteen”, sanoen, että sairaalajärjestelmä on pitänyt terveyssuunnitelmien korotukset “matalalla yksinumeroisella tasolla” viimeisten kahdeksan vuoden ajan.

Toimiston perustaminen tulee olemaan hankalaa. Toimisto keräisi paljon dataa eri puolilta terveydenhuoltoalaa. Osa tiedoista olisi julkisia, mutta suuri osa niistä pysyisi yksityisinä suojellakseen joitain omistusoikeudellisia tietoja, joita yritykset haluavat pitää salassa. Kahdeksanjäseninen hallitus, joka koostuu kuvernöörin ja lainsäätäjien nimittämistä asiantuntijoista, asettaisi sitten kustannustavoitteet jokaiselle osavaltion maantieteelliselle alueelle.

Kalifornian sairaalayhdistys on huolissaan siitä, että toimisto ei pysty erottamaan “hyviä menoja”, kuten mielenterveyshuoltoon, “huonoista menoista”, kuten monistetut potilastiedot tai liian monimutkainen paperityö. Lisäksi se sanoo, että 45 prosenttia Kalifornian sairaaloista toimii jo tappiolla, ja toiset 15 prosenttia on tuskin nollatullia.

“Varovaisuutta tarvitaan yritettäessä luoda kohtuuhintaisuutta yksinkertaisesti rajoittamalla menoja”, sanoi Jan Emerson-Shea, yhdistyksen tiedottaja. “Se ei vaikuta todellisiin hoitokustannuksiin.”

Lääkäreitä edustava California Medical Association sanoi, että terveydenhuollon kustannukset ovat edelleen liian korkeat, ja kohtuuhintaisuuteen on puututtava jatkuvasti. Mutta hänen presidenttinsä tohtori Robert E. Wailes oli huolissaan siitä, että ehdotus voisi tahattomasti nostaa hintoja aiheuttamalla useiden terveydenhuollon tarjoajien yhdistymisen. Hän sanoi, että ryhmä pyrkii varmistamaan, että ehdotus “kohdistuu tahoille, jotka ovat vastuussa merkittävimmistä kustannusten noususta”.

Ehdotuksesta on vielä kaukana laki, sillä lainsäätäjät, kuluttajaasianajajat ja terveydenhuollon lobbaajat neuvottelevat viraston toiminnasta. Wood, demokraattisen edustajakokouksen jäsen, sanoi, että terveysteollisuus lobbaa lujasti vapauttaakseen erilaisia ​​etujaan.

“Kukaan ei halua ottaa vastuuta tai omistaa rooliaan ongelmassa”, Wood sanoi. “Suurin este on se, että ihmiset yrittävät löytää keinon päästä siitä eroon. Ja se, mitä yritämme tehdä, on pitää kaikki mukana.”

Tekijänoikeus © 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa tai jakaa uudelleen.

Leave a Comment