Kauan odotetut tittelit Robertsonin, Claytonin valmentajille | Urheilu

Kaksi miestä, joilla oli yhteensä yli 60 vuoden koripallovalmennuskokemus, palkittiin sinnikkyytensä lauantaina.

Claytonin päävalmentaja Clyde Sanchez ja Las Vegas Robertsonin poikien päävalmentaja James Branch pääsivät juhlimaan kauan kaivattuja osavaltion mestaruuksia.

Branch ohjasi Cardinalsin 65-56 voittoon luokan 3A poikien mestaruusottelussa, ja Sanchez seurasi säkenöivällä 48-47 comeback-voitolla ylimmän siemen Escalantesta 2A tyttöjen pelissä, joka onnistui 3A-pelissä.

Sanchezille hän oli ensimmäinen osavaltion mestaruusjoukkue 33 vuoden jälkeen, joista 13 oli päävalmentajana. Branch ansaitsi kolmannen osavaltion tittelinsä valmentajana, kun hän ansaitsi yhden apuvalmentajana Española Valleyssa vuonna 2016, mutta lauantain titteli oli hänelle ensimmäinen päävalmentajana sen jälkeen, kun hän johti Questan 2A-kruunuun vuonna 1994.

28 vuoden ero osavaltion tittelin välillä oli pisin poikien valmentajista. Se ei johtunut yrittämisen puutteesta – Branch on valmentanut kahdeksassa koulussa, joista kahdessa kahdesti (Questa ja Taos). Hän oli Española Valleyn päävalmentaja, kun hän ohjasi Sundevilsin luokan 5A mestaruusotteluun, jossa he hävisivät Belenille järkyttävässä 73-65-ottelussa, kun Española oli turnauksen paras siemen. Branch on myös valmentanut tyttöjen ohjelmia McCurdyssa ja Mesa Vistassa ja on kerännyt urallaan 393 voittoa.

Branch, joka oli ensimmäistä vuottaan Robertsonissa, sanoi olevansa kiitollinen hetkestä ja mahdollisuudesta valmentaa lahjakasta pelaajaryhmää.

“Olen hyvin kiitollinen ja arvostan tätä hetkeä”, Branch sanoi. ”Se ei tule kovin usein vastaan. Olen myös hävinnyt täällä kovia pelejä. Joten se tekee hetkestä vielä suloisempaa.”

Sanchez puolestaan ​​ei saanut ensimmäistä mahdollisuuttaan päävalmentajaksi ennen kuin vuonna 1981 valmistunut Pecos otti poikien ohjelman haltuunsa alma materissa vuonna 2009.

Hän toi Pecosin lopullisen suuruutensa huipulle ja johti heidät 22-8 ennätykseen vuosina 2011-12 ennen kuin menetti työnsä. Sittemmin hän vietti kaksi vuotta Santa Fe Prepissä, neljä vuotta West Las Vegasissa ja vielä kaksi vuotta Coronadossa ennen muuttoaan. tapa pohjoiseen Claytoniin kesällä.

Sanchez, joka kuvailee itseään kovaksi, kovaääniseksi valmentajaksi, sanoi, ettei hän koskaan tuntenut olevansa arvostettu ennen kuin hänen kaksi viimeistä pysähdystä.

“Coronado, ihmiset kohtelivat minua hämmästyttävästi”, Sanchez sanoi. “Claytonissa he myös kohtelivat minua hämmästyttävästi. Nämä ovat kaksi paikkaa, jotka hyväksyivät minut sellaisena kuin olin ja mitä voin tehdä heidän kanssaan.”

Lisa Villareal, 1988 Española Valleyn valmistunut ja entinen tyttöjen koripallovalmentaja alma materissa ja Capitalissa, saavutti muutaman virstanpylvään viikonlopun aikana.

14-vuotias Albuquerque Volcano Vistan päävalmentaja asetti merkin useimpiin osavaltion mestaruuskilpailuihin naispäävalmentajana, kun hän ohjasi Lady Hawksin heidän viidenteen 5A osavaltion mestaruuteensa voittaen Hobbsin 49-32. Hän ohitti Portalesin Brenda Gomezin tästä kunniasta.

Kun Volcano Vistan pojat päättivät kukistaa Las Crucesin 66-55 jatkoajalla osavaltion tittelistä, se oli ensimmäinen kerta, kun yhdellä koululla oli kaksi voittamatonta osavaltion mestaria.

Ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, NMAA kunnioitti vuoden 1997 Mesa Vista -poikien koripallojoukkuetta, joka voitti 2A-tittelin Jerry Villarealin – Lisan sedän – johdolla.

Jose “Majic” Medina ei näytä voivan pelata osavaltion mestaruutta näkemättä tuttuja kasvoja.

Medina, Lady Vegas Robertsonin tyttöjen koripallon päävalmentaja, on ollut mukana neljässä osavaltion mestaruusottelussa – ja kolme niistä pelattiin Santa Fe Indian Schoolia vastaan. Perjantain 37-31 voitto Lady Bravesista teki hänelle 2-1 otteluissaan.

Kerran hän ei valmentanut SFIS:ää vastaan ​​tuli vuonna 2021, kun Lady Cardinals hävisi Navajo Prepille finaalissa. Lady Braves ei pelannut viime kaudella, koska koulu ei kilpaillut yleisurheilussa koronaviruspandemian vuoksi.

Nyt on rugbyn aika. Santa Fe Santosin rugbyjoukkue pudotti toisen peräkkäisen tappionsa uudella kaudella lauantaina 25-15 Albuquerquen Brujosille Rio Rancho Sport Complexissa.

Isännät vetäytyivät kahdella vastauksettomalla viiden pisteen yrityksellä toisella puoliajalla kolmen ensimmäisen 40 minuutin johtovaihdon jälkeen.

Santa Fe sai yrityksen kapteeni Ryan Weirilta 21 minuutin jälkeen, ja New Mexico Highlandsin yliopiston tutkija Levi Caizza lisäsi kaksi pitkää maalisprinttiä. Kaikki kolme 2 pisteen muunnospotkua epäonnistuivat ja Santa Fe tarttui puoliajan johtoon 15-11. Santosin hyökkäys räjähti toisella puoliajalla, ja Brujos käytti kahdella muunnetulla yrityksellä voittoa.

Woodward, entinen Hongkongin Kowloon Rugby Clubin jäsen, valittiin Santa Fen ottelun mieheksi, kun taas valmentaja Richard Morris kiitti uutta tulokasta Caizzaa viimeistelytaidoistaan.

Santa Fe avaa kauden kotiosuuden, kun se viihdyttää El Paso (Texas) Scorpionsia lauantaina klo 13 Municipal Recreation Complexissa.

.

Leave a Comment