Kollektiivisen trauman terveysvaikutusten ymmärtäminen | UCI:n uutiset

E. Alison Holman, tohtori, UCI:n hoitotyön professori, on 30 vuoden ajan keskittänyt tutkimuksensa kollektiivisiin traumoihin, jotka johtuvat sellaisista ilmastoon liittyvistä katastrofeista, kuten metsäpaloista ja hurrikaaneista, maailmanlaajuisista tapahtumista, kuten pandemiasta ja sodista, ja muista ihmisistä. aiheutti tragedioita, kuten terrori-iskuja, joukkoampumista ja pommi-iskuja. “Olen aina ollut kiinnostunut suurista tapahtumista”, hän sanoo. “Terveydenhuollon ammattilaisina meidän on ymmärrettävä, kuinka ihmisten mielenterveysreaktiot vaikuttavat heidän fyysiseen terveyteensä tällä hetkellä ja pitkällä aikavälillä.”

“Kollektiivinen trauma” viittaa tapahtumaan, jonka jakaa koko yhteisö, ei vain yksittäinen. Media – sekä perinteinen että sosiaalinen – on laajentanut yhteisön rajoja tietyn maantieteellisen sijainnin ulkopuolelle kattamaan kaikki kaikkialla maailmassa, jotka kuluttavat kriisin kattavuutta. “Median rooli henkisen ja fyysisen terveyden välillä kollektiivisen trauman jälkeen on kriittinen osa työtäni”, Holman sanoo.

Hänen ymmärryksensä asiasta on henkilökohtaista ja ammatillista. 9/11 terrori-iskut Yhdysvaltoihin tapahtuivat hänen ollessaan Nigeriassa perheensä kanssa, mukaan lukien kaksi pientä lasta. Uutiset tästä kaikuivat ympäri maailmaa, ja niiden kuuden päivän aikana, jotka odottivat paluuta Yhdysvaltoihin, he kokivat tapahtuman tiedotusvälineiden kautta. “En ollut siellä; En tuntenut ketään, joka oli siellä. Ja silti se vaikutti minuun henkilökohtaisesti, kun mietin, mitä maamme odottaa ja mitä se merkitsi lapsilleni”, Holman sanoo.

Mediaasiat

Palattuaan Yhdysvalloissa hän oli päätutkijana UCI-tutkimusryhmässä, joka suoritti kansallisen tiedesäätiön rahoittaman laajan, kansallisesti edustavan tutkimuksen siitä, kuinka varhaiset reaktiot syyskuun 11. päivään (esim. psykologiset vastaukset ja media-altistus) vaikuttivat osallistujiin. henkistä ja fyysistä terveyttä kolmen vuoden ajan iskujen jälkeen. Holman sanoo: ”Koska se oli niin suuri tapahtuma, ihmiset katsoivat sitä yhä uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan, ja se liittyi moniin ahdinkoon ja terveysongelmiin ajan myötä, sanoo Holman. Ymmärsimme, että meidän on löydettävä keino estää median liikakulutus.

Hänen tutkimuksensa vuoden 2013 Bostonin maratonin pommi-iskuista paljasti yllättäen, että tiedotusvälineille altistuminen oli voimakkaampi akuuttien stressioireiden ennustaja kuin räjähdyspaikalla oleminen. “Huomasimme, että ihmiset, jotka katsoivat tuntikausia tiedotusvälineissä, olivat ahdistuneempia pian hyökkäyksen jälkeen kuin ne, jotka olivat todella kokeneet tapahtuman henkilökohtaisesti”, hän sanoo. “Tämä oli silloin hyvin epätavallinen löytö.”

Vuoden 2016 Pulse-yökerhoampumisen jälkeen Orlandossa, Floridassa, Holman osallistui seurantatutkimukseen Boston Marathon -tutkimuksen osallistujille, jotka tunnistivat toistuvan altistuksen kumulatiiviset vaikutukset. “Ajan mittaan voi syntyä ahdistuksen kierre, jossa median kulutus lisää ahdistusta, lisää huolta tulevasta terrorismista ja edistää median kulutusta, joka on jälleen sidottu kohonneeseen ahdistukseen”, hän sanoo. “Kannustamme ihmisiä rajoittamaan heidän altistumistaan ​​perinteiselle ja sosiaaliselle medialle näiden kollektiivisten tapahtumien jälkeen.”

Palveluntarjoajat ja henkilökohtaiset ennakkoluulot

Viimeisten 20 vuoden aikana terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat yhä enemmän tunnustaneet yhteyden mielenterveysreaktioiden ja pitkäaikaisten fyysisten terveysvaikutusten välillä.

”Kun kohtaamme traumatisoituneen potilaan, on todella tärkeää ymmärtää, kuinka hänen traumansa on voinut vaikuttaa häneen sekä henkisesti että fyysisesti. Tämä tietoisuus, erityisesti syrjäytyneissä ja alipalveltuissa väestöryhmissä, jotka yleensä kokevat enemmän traumoja, auttaa meitä olemaan myötätuntoisempia ja tarjoamaan tehokkaampaa hoitoa”, Holman sanoo.

“Meidän on myös pohdittava omia ennakkoluulojamme ja pohdittava, kuinka ne voivat vaikuttaa vuorovaikutukseen traumatisoituneiden potilaiden kanssa ja siten heidän hyvinvointiinsa. Meidän on opittava voittamaan ennakkoluulomme ja tukemaan toisiamme, kun opimme muuttamaan käyttäytymistämme. Mikään näistä ei ole helppoa, mutta se on ratkaisevan tärkeää oikeudenmukaisemman ja tehokkaamman terveydenhuoltojärjestelmän rakentamisen kannalta.

Jos haluat lisätietoja tämän tai muun UCI:n toiminnan tukemisesta, käy Brilliant Future -sivustolla osoitteessa https://brilliantfuture.uci.edu. Julkisesti 4. lokakuuta 2019 käynnistetyn Brilliant Future -kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja tukea UCI:lle. Sitouttamalla 75 000 alumnia ja 2 miljardia dollaria hyväntekeväisyyssijoituksella kerännyt UCI pyrkii saavuttamaan uusia huippuosaamisen huippuja opiskelijoiden menestymisen, terveyden ja hyvinvoinnin, tutkimuksen ja muiden alalla.. Sue & Bill Gross School of Nursingilla on tärkeä rooli kampanjan onnistumisessa. Lisätietoja vierailemalla https://brilliantfuture.uci.edu/sue-and-bill-gross-school-of-nursing.

Leave a Comment