Kolme positiivista Sporting KC:lle Coloradon tappiosta huolimatta

Lauantai-iltana Sporting Kansas City julkaisi kivuttoman kokoonpanon yllätysnaarmulla Daniel Salloilta ja mahdollisesti odotetun Khiry Sheltonin. Ei ole yllättävää, että he kamppailivat Coloradossa, jossa he usein kamppailivat, ja hävisivät 2-0. Tämä on vasta toinen kerta, kun Peter Vermesin valmentama Sporting KC -joukkue on saavuttanut kolme pistettä tai vähemmän kolmen pelin aikana.

Huolimatta karkeista tuloksista ja olettaen, että Salloi, Shelton ja Felipe Hernandez palaavat pian, uskon, että asiat järjestyy ja pelistä on itse asiassa jotain positiivista pois otettavaa (jopa niin rumaa kuin se välillä oli).

Marinos Tzionis sai alkunsa

Ajattelin, että saattaa kestää jonkin aikaa, ennen kuin näimme joukkueen kyproslaisen laitahyökkääjän pitkän juoksun. 20-vuotias pelaaja esiintyi myöhemmin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja osoitti loiston välähdyksiä. Vammojen vuoksi hänen oli pakko lähteä liikkeelle ja kulkemaan 90 minuuttia korkeudessa huolimatta siitä, että hän oli ollut joukkueen mukana vain muutaman viikon.

Hänet pakotettiin astumaan sisään viereensä pelaajan kanssa, joka oli ollut joukkueessa vain muutama päivä ja hän silti kiihotti joukkuetta ajoittain (oliko se jäänyt PK-puhelu??). Kun hän tuntee olonsa mukavammaksi ja tutustuu paremmin joukkuetoveriinsa ja järjestelmään, sen pitäisi vain parantua.

90 minuuttia Vujnovicille

Nikola Vujnovic oli kamppaillut päästäkseen maahan, mutta hän saapui lopulta Kansas Cityyn alkuviikosta. Kerrottiin, että hänellä oli noin kaksi harjoitusta joukkueen kanssa, ja olin henkilökohtaisesti hyvin skeptinen, että hän näkisi kenttää ollenkaan. Sen sijaan hän aloitti ja pelasi kaikki 90 minuuttia korkeudessa Coloradossa. Hän kamppaili nähdäkseen palloa paljon, mutta peliminuuttien saaminen näyttää lupaavalta. Myös se, että Vermes luotti häneen ja näytti tietävän, että vaikka se menisi huonosti, hänen aloittaessaan nyt 18-vuotiaasta Ozzie Cisnerosista, voisi olla parempi peli pelastaa Ozzien ego kovalta tappiolta.

Toisella puoliajalla hän näytti löytävän rytminsä, vaikka hän oli selvästi väsymässä. Kuten Tzionis, kun hän tuntee joukkuetoverinsa ja he tuntevat hänet, hänen pitäisi vain kehittyä. Hän osoitti erilaista ryppyä kuin Shelton ja hän putosi keskikentälle saadakseen enemmän palloa ja saadakseen yhteyden ympärillään oleviin. Kenelläkään ei ollut erityisen hyvää peliä, mutta uskon, että hänen taitosarjansa on hyvä pelaamiseen bunkkeria vastaan, kun taas Shelton on hyvä tällaisessa pelissä, jossa se on avoimempi ja hänen vauhtinsa ja fyysisyytensä voivat vaikuttaa.

Arvokkaita minuutteja “lapsille”

Kayden Pierre sai MLS-debyyttinsä, vaikka hän oli oikealla laitalla oikeanpuoleisen sijaan. Ei luultavasti halua nähdä häntä kentällä, mutta pelkkä hänen saaminen MLS-peliin on mielestäni plussaa. Hän vaikutti hyvältä, koska kukaan hänen ympärillään ei tehnyt paljon saadakseen hänelle pallon, ja hänen pitäisi olla parempi vain silloin, kun kaikki pelaavat paremmin (ja hän on luonnollisella paikallaan).

Lisäksi, vaikka se ei ollut debyytti, Jake Davis lisäsi peliin kipinää (ja fyysistä peliä), kun hän tuli Roger Espinozaan, joka on hyvin samankaltainen sub. Hän perehtyi hyvin, vaikka hän olikin hieman kurotellut muutamaa näytelmää. Hän osoitti halukkuutta osallistua, ja jos Hernandez kaipaa aikaa, olen täysin tyytyväinen siihen, että hän on ensimmäinen keskikentän alaosa.

Cam Duke voidaan niputtaa myös tänne, koska hän sai merkittäviä minuutteja loukkaantuneelle Felipe Hernandezille. Ehkä Remi Walterin ja Tim Melian lisäksi hän oli kentän paras pelaaja. Hän osoitti, että hänen pitäisi pelata enemmän, ja huolimatta joidenkin hänen joukkuetoveriensa terveydestä, hän varmasti tekee.

Hiippaan myös Kortne Fordin tänne nopeasti. Hän ei ole “lapsi”, mutta hän sai SKC-debyyttinsä entistä joukkuettaan vastaan, mikä on aina mukavaa. Minulla ei vieläkään ole aavistustakaan, miksi hän ei tullut Isimat-Mirinille, joka pelasi selvästi huonommin kuin Andreu Fontas, mutta odotan näkeväni hänet enemmän.


En väitä, että peli olisi hyvä. Se ei ollut. On olemassa joitain todellisia huolenaiheita (puolustus, maalinteko), mutta myös oikeutettuja tekosyitä (tiepelit Coloradossa, kirjaimellisesti upouudet pelaajat) tällaiselle suoritukselle. Hermostuneesti, jos nämä eteenpäin vammat (Salloi, Shelton ja Russell näyttivät myös ontuvan) ovat poissa pitkään, on vaikea kuvitella voittavan noita pelejä, mutta jos jotkut heistä palaavat nopeasti, olen huolissani paljon vähemmän.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on vain kolme peliä. Vermes melkein myönsi, että hän odotti hidasta aloitusta, kun niin monet kaverit liittyivät myöhään (ja ilman Pulidoa ja Kindaa), joten en ole huolissani… vielä. Chicago Fire sai ensimmäisen voittonsa, mutta se oli huonoa joukkuetta vastaan. Toivotaan, että Sporting pystyy korjaamaan laivaa ensi viikonloppuna.

Leave a Comment