Mitä Euphoria-kausi 2 paljastaa ihmisyydestä

Mitä tulee draamaan ja traumoihin, kausi 2 Euforia on yltänyt ensimmäisenä. Koska sisältö on järkyttävää, jotkut katsojat ovat ihmetelleet, miksi he jatkavat katsomista. Jotkut ihmiset haluavat pitää sen esiin lunastaakseen, nähdäkseen hahmojen tulevan esiin toisella puolella, paremmin heidän koettelemuksiinsa – toiset eivät vain näytä kääntävän katseensa pois sotkusta. Esitystä on kritisoitu traumojen glamoristamisesta ja kärsimyksen rinnastamisesta tärkeyteen, mutta silti katsojamäärä on kasvanut jokaisen jakson myötä.

Euforiaa valitus on monimutkaista. Zendaya on sanonut, että esityksen katsominen voi kasvattaa empatiaa havainnollistamalla, kuinka ihmiset, olivatpa he mitä tahansa, ovat enemmän kuin pahimpia virheitään. Mutta mikä saa meidät todella uskomaan näihin hahmoihin? Kuinka Euforia vakuuttaa meidät jostain laajemmasta hyvästä riippuvuuksien, asioiden ja valheiden keskellä? Entä esitys tekee katsomisesta kortisolipiikkien arvoista?

PÄIVÄN ELOKUVAVIDEO

Esityksen lunastaa sen oma luonteensa syvyys. Kun lähestymme tämän sunnuntain kauden päätöstä, haluamme käyttää hetken arvostaaksemme joitain kauden 2 oppitunteja.

Jokaisella on tarina


euforia valettu tuhkakuppi
HBO

Molempina vuodenaikoina Euforia, takaumakohtaukset ovat olleet vastuussa suuresta osasta hahmon rakentamisesta. Nämä takaumat, jotka Rue (Zendaya) kertovat, avaavat usein jaksoja. He näyttävät meille nuorempia versioita hahmoista, tarjoavat portaaleja heidän psyykeensä ja auttavat meitä ymmärtämään heidän näkökulmiaan ja tekojaan.

Tämän kauden 2. jaksossa saimme tietää Fezcon toimintahäiriöistä vanhemmista ja häikäilemättömästä isoäidistä, kuinka Ashtray (Javon Walton) tuli heidän elämäänsä ja heidän huumeliiketoimintansa alkuperästä. Näimme kuinka Fez (Angus Cloud) oppi “perheen” määritelmän, joka motivoi häntä koko esityksen ajan.

Episodissa 3 näimme Calin (Elias Kacavas) lukiossa, kun hän navigoi suhdettaan Marshaan (Rebecca Louise) parhaaseen ystäväänsä Derekiin (Henry Eikenberry) kohdistuvien nousevien tunteiden keskellä. Aloimme ymmärtää hänen konfliktinsa alkuperää, hänen mielivaltaista raivoaan. Mutta edes tällaisessa kontekstissa hahmojen nykyistä käyttäytymistä – huumeparonkien murhaamista, suhteita alaikäisten lasten kanssa – ei millään tavalla puolleta tai selittää pois. Taustatarinat voivat tarjota motiiveja ja logiikkaa, mutta ne synnyttävät enemmän epäselvyyttä kuin selkeyttä. Emme ole aivan varmoja, mitä uskoa tai ketä kannattaa.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka Euphoria käsittelee kovaa sisältöä ylistämättä sitä

Se, että takaumakuvien kautta saamamme tiedot eivät täysin puolustele tai oikeuta hahmojen käyttäytymistä, on ratkaisevan tärkeää. Voimme olla empaattisia, kun odotamme enemmän ja haluamme heidän tekevän paremmin nykyhetkellä. “Traumasta on tullut synonyymi taustatarinalle, mutta taustatarinoiden tyrannia on itsessään suhteellisen uusi ilmiö”, Parul Sehgal kirjoitti äskettäin. New Yorkilainen artikkeli “traumasuunnitelmista”. Hän kritisoi sopimusta korvaavana harkitumman hahmonrakentamisen, mutta huomauttaa, että “tajuissa käsissä traumajuoni otetaan vain alkuna… Siitä tulee portaali historiaan ja yhteiseen kieleen.”

Kärsimys on suhteellista


euforiaa
HBO

Marjakuusi Euforia tarjoaa mitä tahansa, se on yhteinen kieli. Vaikka he näyttävätkin erilaisilta, kaikki hahmot värähtelevät samankaltaisten nuorten kamppailujen ympärillä: suhteitaan vanhempiinsa, toisiinsa, itseensä ja aineisiinsa.

Päämäärä Euforia on varovainen luomasta hierarkiaa. Se ei koskaan tarjoa yksittäistä määritelmää “oikealle” ja “väärin”. Jaksossa 6 Cassie (Sydney Sweeney) hajoaa saatuaan paljastuksen suhteestaan ​​Naten (Jacob Elordi) ja joutuu toistuviin tappeluihin äitinsä Suzen kanssa, kun Lexi katselee. “Rue on hyvä tyttö.” “Ja minä en ole?” Cassie Balks. “En sanonut, että et olisi hyvä tyttö. Ruen elämä on ollut erittäin vaikeaa”, Suze vastaa. “Ei vaikeampaa kuin elämäni tai Lexi”, Cassie huutaa takaisin. “Se on erilaista”, Suze huokaa. “Oikein. Hänen isänsä kuoli, ja meidän isämme lakkasi soittamasta. En tiedä kumpi on pahempaa”, Cassie vastaa.

Tämä vaihto ilmentää Euforiaa ideologinen asenne traumaattisiin tapahtumiin: on typerää verrata niitä. Kärsimys on suhteellista, eikä kukaan ole täysin vapautunut siitä, mitä hänelle on tapahtunut menneisyydessä.

Aiheeseen liittyvä: Euphoria uudistuu kaudelle 3 HBO:llaVaikutus tasoittuu. Euforia ei ole kurjuuskilpailu vaan osoitus suuremmasta totuudesta: jokaisella on elämässään jotain tärkeää pelissä. Euforia on suuri näyttelijä, ja paljon tapahtuu, mutta show harvoin antaa juonen linjat löysät. Tulos on äärimmäisen jännittävä ja joskus tuskallista katsottavaa. Mutta se on aina aito.

Estetiikka ei ole kaikki kaikessa


Sydney Sweeney ja Alexa Demie Cassiena ja Maddyna elokuvassa Euphoria
HBO

Aitoudesta puheen ollen, esitystä on arvosteltu siitä, että se rinnastaa kärsimyksen tärkeyteen glamourisoimalla hahmojen päihteiden väärinkäyttöä ja riskialtista käytöstä. Mutta esityksen viesti ei ole sekoitus – se on erottelu kimaltelevan meikin ja tärkeiden naamioiden takana olevien raakojen tunteiden välillä.

Esimerkiksi Nate huokuu syrjässä maskuliinisuutta, mutta hän viettää suurimman osan kaudesta murtuvien suhteidensa vianetsinnässä. Maddyn (Alexa Demie) eyeliner on tarpeeksi terävä leikkaamaan sinut, ja hän on löysä fyysisten uhkaustensa kanssa. Silti Cassiea ja Natea koskevien uutisten jälkeen näemme hänen makaavan tyttömäisellä sängyllään, ilme tyhjänä, eksyneenä ja haavoittuvana. Cassie itse herää useiden päivien ajan kello 4.00 suihkuun, meikkiin ja hiuksiinsa ennen koulua ja kävelee koulun käytävillä nukkena ja hymyillen. Mutta hän kaipaa epätoivoisesti Naten huomiota. Hän on vakuuttunut siitä, että hän on arvoton ilman miehen rakkautta. Hän itkee kylpyhuoneessa.

Nämä kaksijakoiset ovat voimakkaita; Kuten #nofilter-liikkeet sosiaalisessa mediassa, ne voivat olla jopa vapauttavia. Huolimatta siitä, kuinka East Highland Highin lapset saattavat ilmestyä kellon soidessa, katsojat tietävät, että jokainen heistä on tekemisissä suuren ongelman (tai usean) kanssa. Euforia on suorapuheinen muistutus siitä, että ulkonäkö – määritellyt lihakset, trendikkäät asut ja hienostunut meikki – eivät välttämättä vastaa onnellisuutta.

Ehkä se todellisuus tekee Euforia niin suosittu, vaikka sitä on vaikea katsoa. Katsojat eivät etsi Herkulesta; Euforia ei kuitenkaan ole sellaista. Hahmot ovat hyviä ja huonoja. Niissä ei aina ole järkeä. Se tekee heistä ihmisiä.


l-intro-1638540658

Benedict Cumberbatch on kunnioittavasti eri mieltä Sam Elliottin kanssa koiran voimasta

Lue Seuraava


Kirjailijasta

Leave a Comment