Mitä potilaat todella haluavat erinomaiselta terveydenhuoltokokemukselta?

Potilailla on huomattavasti enemmän valtaa kuin ennen suhteissaan terveydenhuollon tarjoajiin ja maksajiin. Digitaalisen teknologian valtava kasvu yhdistettynä muiden toimialojen palvelukokemuksiin tarkoittaa, että on tärkeää luoda selkeä käsitys ihmisten odotuksista, jos haluat tarjota terveydenhuoltoa – julkista tai yksityistä – onnistuneesti.

Viimeisen vuoden tai kaksi on testannut terveydenhuollon ekosysteemejä eri puolilla maailmaa aiemmin käsittämättömillä tavoilla. Accenturen vuoden 2021 Health and Life Sciences Experience Survey -tutkimuksessa kuultiin lähes 12 000 ihmistä 14 maassa arvioidakseen näiden haasteiden vaikutuksia. Kysyimme, onko olemassa pysyviä parannuksia, onko tehokkuus tapahtunut henkisen tuen kustannuksella ja onko virtuaalinen hoito tilapäistä – vai muuttiko järjestelmää pysyvästi. Tärkein tulos: potilaat eivät ole tyytyväisiä siihen, että heitä hoidetaan yksisuuntaisella ja kaikille sopivalla tavalla. He odottavat joitakin avaintekijöitä helpottamaan hoitoa, joka on ystävällistä, kätevää ja oikeudenmukaista. Olemme tunnistaneet neljä heidän tärkeintä odotustaan:

1. Emotionaalinen tuki

Bed-side-tapa on pitkään ollut tunnussana potilaille, jotka haluavat enemmän kuin lääkärin neuvoja ja hoitoa omaisilta. Tutkimuksemme vahvisti, että emotionaalinen tuki ja selkeä lääketieteellinen tieto, joka toimitetaan empatialla, ovat voittava kaava. Painotus on kuitenkin hieman erilainen sukupolvien välillä. Tutkituissa maissa todennäköisyys, että vastaajat välittävät palveluntarjoajista, jotka selittävät olosuhteet selkeästi ja tarjoavat henkistä tukea, kasvaa, kun nuoremmasta sukupolvesta (GenZ, Millennials) siirrytään suurten ikäluokkien puolelle.

2. Teknologialähtöinen mukavuus ja saavutettavuus

Tutkimuksemme paljastaa virtuaalisten konsultaatioiden ja EHR:iden huomattavan kasvun COVID-19-pandemian aikana – mukavuus on suurin kannustin virtuaaliteknologian käyttöön. Tarkemmin sanottuna kysely osoitti, että virtuaalikonsultaatiot (23 %), EHR:t (21 %), mobiilisovellukset (20 %) ja puettavat laitteet (19 %) olivat viime vuoden suosituimpia tekniikoita vastaajien terveyden hallintaan.

3. Luottamus – tietosuojan kautta

Ilman ihmisten luottamusta digitaalinen käyttöönotto ei todennäköisesti saavuta potentiaaliaan. Valitettava dominoefekti on, että ilman digitaalista adoptiota henkinen tuki ja kätevä pääsy ovat vaarassa. Pandemian aiheuttama virtuaalihoidon lisääntyminen on lisännyt ihmisten tietoisuutta terveystietojensa arvosta ja heidän suostumuksensa tarpeesta sekä niiden turvallisesta ja asianmukaisesta käytöstä. Kaiken kaikkiaan tiedot johtavat kahteen johtopäätökseen:

  • Lisää luottamusta yleiseen digitaaliseen käyttöönottoon priorisoimalla tietoturva ja potilaan suostumus.
  • Lisää luottamusta lääkealan yrityksiin lisäämällä lääketieteellisten tutkimustietojen läpinäkyvyyttä.

4. Tasapuolinen pääsy kaikille

Kun ihmisillä ei ole varaa hoitoon, he turvautuvat todennäköisemmin käyttäytymiseen, joka säästää rahaa mutta voi vaarantaa heidän terveytensä. He saattavat korvata määrätyt hoidot reseptivapailla lääkkeillä, ohittaa lääkärin vastaanoton tai viivästyttää hoitoa tai lääkitystä, joka voi mahdollisesti johtaa vakavampaan sairauteen tai pahimmassa tapauksessa olla hengenvaarallinen.

Lyhyesti sanottuna pandemia on jättänyt pysyvän vaikutuksen terveydenhuoltoon kaikkialla maailmassa, ja vuoden 2021 terveys- ja biotieteiden kokemustutkimuksemme on vahvistanut ihmiskeskeisen ja yksilöllisen terveydenhuollon tarpeen.

Leave a Comment