Putinin “barbaariset toimet” eivät vain koettele ukrainalaisia ​​vaan koko ihmiskuntaa: Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri

Kiovan ja Moskovan välisen konfliktin keskellä Britannian pääministeri Boris Johnson moitti sunnuntaina Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia tämän “barbaarisista toimista”. Puhuessaan Ukrainan presidentin kanssa Johnson kiitti Volodymyr Zelenskyytä ja Ukrainan kansaa heidän “lujuudesta”. Hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta “jatkaa lisävaihtoehtojen etsimistä Ukrainan itsepuolustuksen vahvistamiseksi”.

Boris Johnson jatkoi, että Putinin “barbaariset toimet koettelivat Ukrainan lisäksi koko ihmiskuntaa”. Iso-Britannia ja Ukrainan johtaja tuomitsivat myös Brent Reynaudin ja lukemattomien viattomien ukrainalaisten murhat sekä Dniprorudnen ja Melitopolin pormestarien sieppaukset.

Johnsonin tiedottaja kertoi erikseen, että Zelenskyyn puhelun aikana pääministeri hahmotteli tukea, jota Britannia jatkaa Ukrainalle. Hän sanoi, että Britannia jatkaa uusien vaihtoehtojen etsimistä Ukrainan itsepuolustuksen vahvistamiseksi työskennellen kumppaneiden kanssa muun muassa Lontoossa tiistaina järjestettävissä Joint Expeditionary Force -kokouksissa. Johnson sanoi, että “Britannia seisoo jatkossakin Ukrainan takana kaikissa ponnisteluissaan tämän tuhoisan konfliktin lopettamiseksi”.

Ukrainan presidentti Zelenskyy ilmoitti Twitterissä, että hän on käynyt keskusteluja Boris Johnsonin ja Tšekin tasavallan pääministerin Petr Fialan kanssa. Hän totesi, että johtajat puhuivat Ukrainan kansan taistelusta Venäjän aggressiota vastaan ​​ja Venäjän rikollisista hyökkäyksistä siviilejä vastaan. Zelenskyy kiitti “kumppaneita” heidän välttämättömästä tuestaan.

Yhdistynyt kuningaskunta tarjoaa “hengenpelastushoitoa” ukrainalaisille lapsille, joilla on syöpä

Sillä välin on mainittava, että Yhdistyneen kuningaskunnan terveys- ja sosiaaliministeriö on sanonut, että 21 ukrainalaista lasta saa hengenpelastavan syöpähoidon Englannissa sen jälkeen, kun Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on tuonut heidät Puolan viranomaisten ja lääkärien tuella. Lehdistötiedotteen mukaan lapset ja heidän perheenjäsenensä laskeutuivat sunnuntai-iltana Puolasta. Heidät tutkitaan ennen kuin heidät lähetetään NHS:n sairaaloihin jatkamaan hoitoaan.

Lehdistötiedotteen mukaan Englannin sairaaloiden terveydenhuolto tarjoaa henkeä pelastavan syöpähoidon ilmaiseksi. Osasto ilmoitti, että Puolan sairaalat ovat ottaneet ukrainalaisia ​​terveydenhuoltoa tarvitsevia lapsia. Sen mukaan Yhdistynyt kuningaskunta on vastannut Puolan pyyntöön saada kansainvälisten kumppanien tukea lisähoidon tarjoamiseen, koska rajan ylittäneet lapset tarvitsevat välitöntä hoitoa.

(Kuva: AP)

Seuraa kaikkia Venäjän ja Ukrainan välisiä sodan uutisia ja otsikoita Venäjän ja Ukrainan välinen sota LIVE-päivitykset

.

Leave a Comment