Raskaana oleva nainen ja vauva kuolivat, kun Venäjä pommitti synnytysosastoa

MARIUPOL, Ukraina (AP) – Raskaana oleva nainen ja hänen vauvansa ovat kuolleet Venäjän pommitettua synnytyssairaalaa, jossa hänen oli määrä synnyttää, Associated Press on saanut tietää. Kuvat naisesta, joka kiidätettiin ambulanssiin paareilla, olivat kiertäneet maailmaa ja kuvasivat ihmiskunnan viattomimpiin kohdistuvan hyökkäyksen kauhua.

AP:n toimittajien keskiviikkona ottamissa videoissa ja kuvissa sairaalaan kohdistuneen hyökkäyksen jälkeen naisen nähtiin silittelevän veristä alavatsaansa, kun pelastajat ryntäsivät hänet raunioiden läpi piiritetyssä Mariupolin kaupungissa, hänen vaalenevat kasvonsa heijastivat hänen järkytystään juuri tapahtuneesta. Se oli yksi julmimmista hetkistä tähän mennessä Venäjän nyt 19 päivää kestäneessä sodassa Ukrainaa vastaan.

Nainen kiidätettiin toiseen sairaalaan, joka oli kuitenkin lähempänä etulinjaa, jossa lääkärit tekivät työtä pitääkseen hänet hengissä. Lääkärit tajusivat menettäneensä vauvansa, ja hän huusi heille: “Tapa minut nyt!”

Kirurgi Timur Marin havaitsi naisen lantion murskaantuneen ja lonkan irronneen. Lääkärit synnyttivät vauvan keisarinleikkauksella, mutta se ei osoittanut “ei elonmerkkejä”, kirurgi sanoi.

Sitten he keskittyivät äitiin.

“Yli 30 minuuttia kestänyt äidin elvytys ei tuottanut tulosta”, Marin sanoi lauantaina.

“Molemmat kuolivat.”

Keskiviikon ilmaiskun jälkeisessä kaaoksessa lääkäreillä ei ollut aikaa saada naisen nimeä ennen kuin hänen miehensä ja isänsä tulivat viemään hänen ruumiinsa. He sanoivat, että ainakin joku tuli hakemaan hänet – joten hän ei päätynyt joukkohautaan, jota kaivettiin monille Mariupolin kasvavalle kuolleiden määrälle.

Youtube-videon pikkukuva

Sotarikoksista syytetyt venäläiset viranomaiset väittivät, että ukrainalaiset ääriliikkeet olivat ottaneet synnytyssairaalan käyttöön tukikohtana, eikä sisällä ollut potilaita tai lääkäreitä. Venäjän YK-suurlähettiläs ja Venäjän Lontoon-suurlähetystö kutsuivat kuvia valeuutisiksi.

Associated Pressin toimittajat, jotka ovat raportoineet saarretun Mariupolin sisältä sodan alusta lähtien, dokumentoivat hyökkäyksen ja näkivät uhrit ja vahingot omakohtaisesti. He kuvasivat videoita ja valokuvia useista veren tahroista raskaana olevista äideistä, jotka pakenivat räjähdysmäiseltä synnytysosastolta, lääkäreitä huusivat ja lapset itkivät.

AP-tiimi jäljitti uhrit perjantaina ja lauantaina sairaalassa, johon heidät oli siirretty, Mariupolin esikaupunkialueella.

Yli viikon ilman ruokaa, vettä, sähköä tai lämpöä olleessa kaupungissa hätägeneraattoreiden sähkö on varattu leikkaussaleihin.

Selviytyneiden kuvaillessa koettelemustaan ​​ulkona tapahtuneet räjähdykset ravistelivat seiniä. Pommitukset ja ammunta alueella ovat satunnaisia ​​mutta säälimättömiä. Tunteet ovat huipussaan, vaikka lääkärit ja sairaanhoitajat keskittyvät työhönsä.

Bloggaaja Mariana Vishegirskaya synnytti tytön seuraavana päivänä ilmaiskun jälkeen, ja kietoi kätensä vastasyntyneen Veronikan ympärille, kun hän kertoi keskiviikon pommi-iskusta. Kun valokuvat ja video osoittivat hänen navigoivan alas roskien täynnä olevia portaita ja puristavan huopaa raskaana olevan runkonsa ympärillä, Venäjän viranomaiset väittivät, että hän oli näyttelijä lavastettuun hyökkäykseen.

”Se tapahtui 9. maaliskuuta Mariupolin sairaalassa nro 3. Makasimme osastoilla, kun lasit, kehykset, ikkunat ja seinät lensivät irti”, Vishegirskaya, joka edelleen pukeutui samaan pilkkupyjamaan kuin paetessaan, kertoi AP:lle.

“Emme tiedä kuinka se tapahtui. Olimme osastoillamme ja joillain oli aikaa peitellä itsensä, toisilla ei.”

Hänen koettelemuksensa oli yksi monien joukossa Mariupolissa, josta on tullut symboli Venäjän presidentin Vladimir Putinin pyrkimykselle murskata demokraattinen Ukraina ja piirtää maailmankartta uudelleen hänen edukseen. Epäonnistuminen Mariupolin alistamisessa on ajanut Venäjän joukot laajentamaan hyökkäystään muualla Ukrainassa.

Samaan aikaan Azovinmerellä sijaitseva 430 000 asukkaan satamakaupunki, joka on avain maasillan luomiseen Venäjältä Venäjän liittämään Krimiin, näkee hitaasti nälkää.

Tilapäisessä uudessa synnytysosastolla jokainen lähestyvä synnytys tuo uutta jännitystä.

“Kaikki synnyttävät äidit ovat kokeneet niin paljon”, sanoi sairaanhoitaja Olga Vereshagina.

Yksi järkyttyneestä äidistä menetti osan varpaistaan ​​pommi-iskussa. Lääkärit suorittivat C-leikkauksen hänen perjantaina, vetäen varovasti tyttärensä ulos ja hieroen vastasyntynyttä voimakkaasti elonmerkkien herättämiseksi.

Muutaman hengästyneen sekunnin kuluttua vauva itkee.

Ilonhuuto kaikuu huoneen läpi. Vastasyntynyt Alana itkee, hänen äitinsä itkee, ja lääketieteen työntekijät pyyhkivät kyyneleet silmistään.

___

Seuraa AP:n uutisia Ukrainan kriisistä osoitteessa https://apnews.com/hub/russia-ukraine

.

Leave a Comment