Tietojen rikkomushälytys: Labette Health | Console and Associates, PC

Äskettäin Labette Health vahvisti, että yhtiö koki tietoturvahäiriön, joka johti tiettyjen potilaiden suojattujen terveystietojen vaarantumiseen. Jos sait tietoturvaloukkausilmoituksen, on tärkeää, että ymmärrät, mikä on vaarassa. Teetä tietomurtolakimiehet Console & Associatesissa PC tutkii aktiivisesti Labette Healthin tietomurtoa niiden ihmisten puolesta, joiden tiedot paljastettiin. Osana tätä tutkimusta tarjoamme ilmaisia ​​konsultaatioita kaikille tietomurron kohteeksi joutuneille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää identiteettivarkauden riskeistä, siitä, mitä he voivat tehdä suojellakseen itseään ja mitä heidän laillisia vaihtoehtojaan voi olla saada korvausta Labette Terveys.

Viime vuonna 1 862 tietomurtoa koski yli 189 miljoonaa ihmistä. Identiteettivarkauden uhrit viettävät keskimäärin 200 tuntia ja yli 1 300 dollaria henkilöllisyytensä palauttamiseen. Monet uhrit kärsivät myös henkistä ahdistusta, luottovahinkoa ja voivat jopa päätyä rikosrekisteriin. Välittömät toimet on paras tapa estää tietomurron pahimmat seuraukset.

Mitä tiedämme toistaiseksi Labette-terveystietojen rikkomisesta

Vuonna 1961 perustettu Labette Health on tason III traumakeskus, joka sijaitsee Parsonsissa, Kansasissa. Labette Healthissa on 99 vuodepaikkaa ja se tarjoaa akuutti-, intensiivi- ja laitoskuntoutuspalveluita. Labette Health tarjoaa myös syövänhoitoa, yleiskirurgiaa, kotihoitoa, nivelleikkauksia ja naisten terveyspalveluja.

Yhtiön verkkosivuille lähetetyn ilmoituksen mukaan Labette Health huomasi luvattoman toiminnan IT-järjestelmissään ensimmäisen kerran 14.10.2021. Yritys aloitti vastauksena tapaukseen liittyvän tutkinnan selvittääkseen, olivatko potilaiden suojatut terveystiedot vaarantuneet. tulos. Tutkinnassa kävi ilmi, että 15.10.-24.10.2021 välisenä aikana valtuuttamaton henkilö pääsi käsiksi ja hankkimaan tiettyjä tietoja yhtiön verkossa.

Saatuaan tietoonsa tietoturvaloukkauksen laajuuden Labette Health tarkisti tiedostot, joita asia koskee, määrittääkseen, mitkä tiedot olivat vaarantuneet. Yritys sai tämän tarkistuksen päätökseen 11. helmikuuta 2022. Vaikka vaarantuneet tiedot vaihtelevat kuluttajien mukaan, ne voivat sisältää sosiaaliturvatunnuksesi, hoito- ja diagnoositietosi, hoitokustannukset, palvelupäivämäärät, reseptitiedot, Medicare- tai Medicaid-numerosi ja terveydentilan. vakuutustiedot.

11. maaliskuuta 2022 Labette Health aloitti tietoturvaloukkausilmoituskirjeiden lähettämisen kaikille henkilöille, joiden tiedot ovat vaarantuneet äskettäisen tietoturvahäiriön seurauksena.

Lisätietoja tietomurtojen syistä ja riskeistä

Usein tietoturvaloukkaukset johtuvat siitä, että hakkeri pääsee luvattomasti yrityksen tietokonejärjestelmiin tarkoituksenaan saada arkaluonteisia kuluttajatietoja. Vaikka kukaan ei tiedä syytä, miksi hakkeri kohdistaa Labette Healthiin, on tavallista, että hakkerit ja muut rikolliset tunnistavat yritykset, joilla uskotaan olevan heikkoja tietoturvajärjestelmiä tai haavoittuvuuksia verkoissaan.

Kun kyberrikollinen pääsee tietokoneverkkoon, hän voi päästä käsiksi ja poistaa kaikkia vaarantuneille palvelimille tallennettuja tietoja. Vaikka useimmissa tapauksissa tietomurron kokenut yritys voi tunnistaa, mitkä tiedostot olivat käytettävissä, yritys ei välttämättä pysty kertomaan, mihin tiedostoihin hakkeri todella pääsi käsiksi tai poistiko he tietoja.

Vaikka tietosi vaarantuminen tietosuojaloukkauksen yhteydessä ei välttämättä tarkoita, että niitä käytetään rikollisiin tarkoituksiin, tietoturvaloukkauksen uhriksi joutuminen asettaa arkaluontoiset tietosi luvattomien henkilöiden käsiin. Tämän seurauksena sinulla on lisääntynyt identiteettivarkauksien ja muiden petosten riski, ja tietojesi rikollinen käyttö on mahdollisuus, jota ei pidä jättää huomiotta.

Tämän todellisuuden vuoksi Labette Healthin tietoturvaloukkausilmoituksen saaneiden henkilöiden tulee ottaa tilanne vakavasti ja pysyä valppaana tarkistaakseen merkkejä luvattomasta toiminnasta. Labette Healthin kaltaiset yritykset ovat vastuussa hallussaan olevien kuluttajatietojen suojaamisesta. Jos ilmenee todisteita siitä, että Labette Health ei ole suojellut arkaluontoisia tietojasi riittävästi, saatat olla oikeutettu taloudelliseen korvaukseen tietoturvaloukkausoikeudenkäynnin kautta.

Mitä ovat kuluttajien oikeuskeinot Labette-terveystietomurron jälkeen?

Kun asiakkaat päättivät tehdä liiketoimintaa Labette Healthin kanssa, he olettivat yrityksen ottavan heidän tietosuojahuolinsa vakavasti. Ja on sanomattakin selvää, että kuluttajat miettivät kahdesti ennen kuin antaisivat yritykselle pääsyn tietoihinsa, jos he tietäisivät, että ne eivät ole turvallisia. Näin ollen tämän kaltaiset tietomurrot herättävät kysymyksiä yrityksen tietoturvajärjestelmän riittävyydestä.

Kun yritys, viranomainen, voittoa tavoittelematon organisaatio, koulu tai mikä tahansa muu organisaatio hyväksyy ja tallentaa kuluttajatietoja, se hyväksyy myös laillisen velvoitteen varmistaa, että nämä tiedot pysyvät yksityisinä. Yhdysvaltain tietosuojalainsäädäntö antaa kuluttajille mahdollisuuden nostaa siviilioikeudellisia tietosuojavaatimuksia organisaatioita vastaan, jotka eivät suojaa heidän tietojaan.

Tietenkin, kun otetaan huomioon Labette Health -tietomurron äskettäisyys, tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Ja tällä hetkellä ei ole vielä todisteita siitä, että Labette Health olisi laillisesti vastuussa rikkomuksesta. Tilanne voi kuitenkin muuttua, kun tietoturvaloukkauksesta ja sen syistä paljastetaan lisätietoja.

Jos sinulla on kysyttävää mahdollisuudestasi nostaa ryhmäkanne Labette Healthia vastaan, ota yhteyttä tietoturvaloukkauslakiin mahdollisimman pian.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos saat Labette Health Data -loukkausilmoituksen?

Jos Labette Health lähettää sinulle tietoturvaloukkausilmoituskirjeen, kuulut niihin, joiden tietoihin on vaarantunut viimeaikainen tietomurto. Vaikka tämä ei ole aika paniikkiin, tilanne vaatii huomiosi. Alla on muutamia tärkeitä ohjeita, joiden avulla voit suojautua identiteettivarkauksilta ja muulta vilpilliseltä toiminnalta:

  1. Tunnista, mitkä tiedot vaarantuivat: Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä tietoturvaloukkauksesta kuultuaan, on tarkistaa lähetetty tietoturvaloukkauskirje huolellisesti. Kirjeessä kerrotaan, mitkä tietosi olivat luvattoman osapuolen saatavilla. Muista ottaa kirjeestä kopio ja säilyttää se muistiinpanojasi varten. Jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää kirjettä tai mitä toimenpiteitä voit tehdä suojellaksesi itseäsi, tietomurtolakimies voi auttaa.

  2. Rajoita pääsyä tileillesi tulevaisuudessa: Kun olet selvittänyt, mihin tietoihisi tietomurto vaikutti, turvallisinta on olettaa, että hyökkäystä järjestävä hakkeri varasti tietosi. Vaikka näin ei ehkä olekaan, on parempi olla varma kuin katua. Estäksesi pääsyn tileillesi tulevaisuudessa, sinun tulee vaihtaa kaikkien verkkotilien salasanat ja turvakysymykset. Tämä sisältää verkkopankkitilit, luottokorttitilit, verkkokauppatilit ja kaikki muut tilit, jotka sisältävät henkilökohtaisia ​​tietojasi. Sinun tulisi myös harkita sosiaalisen median tilisi salasanojen vaihtamista ja monivaiheisen todennuksen määrittämistä siellä, missä se on saatavilla.

  3. Suojaa luotto- ja rahoitustilisi: Tietomurron jälkeen yritykset tarjoavat usein osapuolille ilmaisia ​​luottovalvontapalveluita. Ilmoittautuminen ilmaiseen luottovalvontaan tarjoaa merkittäviä suojauksia, eikä se vaikuta oikeuksiisi nostaa kanne tietoturvaloukkauksesta yritystä vastaan, jos käy ilmi, että he olivat laillisesti vastuussa rikkomuksesta. Ota yhteyttä luottotietotoimistoon ja pyydä kopio luottoraportistasi, vaikka et havaitsekaan merkkejä petoksesta tai luvattomasta toiminnasta. Petosvaroituksen lisääminen tiliisi tarjoaa sinulle lisäsuojaa.

  4. Harkitse luottojen jäädyttämistä: Luottotietojen jäädyttäminen estää ketään pääsemästä luottotietoihisi. Luottojäädytykset ovat ilmaisia ​​ja pysyvät voimassa, kunnes poistat ne. Kun luottojen jäädytys on asetettu, voit väliaikaisesti poistaa jäädytyksen, jos sinun on haettava minkä tahansa tyyppistä luottoa. Vaikka tilien luottojen jäädyttäminen voi tuntua liioitellulta, siihen liittyvät riskit huomioon ottaen se on perusteltua. Identity Theft Resource Centerin (“ITRC”) mukaan tilisi luottojen jäädyttäminen on “yksi tehokkain tapa estää uuden luotto-/rahoitustilin avaaminen”. Kuitenkin vain 3 % tietomurron uhreista jäädyttää tilinsä.

  5. Seuraa säännöllisesti luottoraporttiasi ja rahoitustilejäsi: Itsesi suojaaminen tietomurron jälkeen vaatii sinulta jatkuvaa ponnistelua. Sinun tulee säännöllisesti tarkistaa luottotietosi ja kaikki tiliotteet ja etsiä merkkejä luvattomasta toiminnasta tai petoksesta. Sinun tulee myös soittaa pankkiisi ja luottokorttiyhtiöihisi ilmoittaaksesi, että tietosi ovat vaarantuneet tietomurron seurauksena.

Alla on kopio Labette Health -verkkosivustolle lähetetystä tietoturvaloukkausilmoituksesta:

Rakas [Consumer],

Labette Health on sitoutunut ylläpitämään ylläpitämiensä tietojen yksityisyyttä ja turvallisuutta. Labette Health koki äskettäin tietoturvahäiriön, joka vaikutti potilaiden ja henkilökunnan henkilötietoihin.

Saatuaan tiedon tästä ongelmasta Labette Health ryhtyi välittömästi toimiin turvatakseen verkkonsa ja vähentääkseen mahdollisia lisähaittoja. Labette Health käynnisti myös välittömästi tutkimuksen ulkopuolisten kyberturvallisuusalan ammattilaisten kanssa, jotka säännöllisesti tutkivat ja analysoivat tämäntyyppisiä tilanteita selvittääkseen, oliko arkaluonteisia tietoja vaarantunut tapahtuman seurauksena. Labette Healthin tutkimuksessa todettiin, että luvaton henkilö

Labette Healthillä ei ole näyttöä siitä, että tietoja olisi käytetty väärin. Kuitenkin suuren varovaisuuden vuoksi Labette Health lähetti 11. maaliskuuta 2022 kirjallisen ilmoituksen kaikille, joiden tiedot saattoivat sisältyä kyseisiin tiedostoihin ja kansioihin ja joille sillä oli riittävästi tietoa fyysisen osoitteen määrittämiseen. Ilmoitetuille henkilöille on annettu parhaat käytännöt tietojensa suojaamiseksi, ja heitä on muistutettu olemaan valppaana tarkastelemaan tiliotteita säännöllisesti petollisen toiminnan varalta. On myös suositeltu, että sairastuneita henkilöitä tarkastelevat sairausvakuutuksen tarjoajilta saamansa etuuslausuntojen selitykset ja seuraisivat kaikkia asioita, joita ei tunnisteta. Henkilöille, joiden sosiaaliturvatunnukset vaikuttivat, tarjottiin maksutonta luottovalvontaa.

Sen hallussa olevien henkilötietojen turvallisuus on Labette Healthin tärkein prioriteetti. Vastauksena tähän tapaukseen Labette Health on vahvistanut verkkoaan ja toteuttanut lisäturvaparannuksia, joita kolmannen osapuolen kyberturvallisuusasiantuntijat suosittelevat. Näitä ovat tilien salasanojen nollaus ja salasanasuojauskäytäntöjen vahvistaminen, monivaiheisen todennuksen käyttöönotto verkkokäyttöä varten, päätepisteiden tunnistusohjelmiston päivittäminen sekä verkon turvallisuuteen ja uhkien havaitsemiseen liittyvän työntekijöiden lisäkoulutuksen koordinointi.

Leave a Comment