Ukrainan lemmikit ovat ihmisyyden symboleja epäinhimillisessä sodassa

“Ihmiset menettävät nopeasti inhimillisyytensä, mutta kissat eivät koskaan lakkaa olemasta kissoja”, John Gray huomautti kirjassaan Kissan filosofia. Ensimmäisen puoliskon tästä käsityksestä vahvistaa Vladimir Putinin hyökkäys Ukrainaan, jossa Venäjän väitettyjen sotarikosten lista jatkaa nousuaan. Silti sota paljastaa myös suuria inhimillisiä tekoja – varsinkin ukrainalaisten lemmikkieläinten omistajien ponnisteluissa suojellakseen muita kuin ihmisiä.

Viime viikkoina monet paenneet pakolaiset ovat käyttäneet ylimääräistä matkalaukkua kuljettaakseen kissansa tai koiransa turvaan. Tilanne on hyvin erilainen kuin Afganistanissa viime elokuussa, jolloin entinen Royal Marine Pen Farthing lensi ensimmäisen kerran noin 200 eläintä pois sota-alueelta – ennen kuin kampanjoi onnistuneesti tarhassa työskentelevän henkilökunnan saamiseksi turvaan. Ukrainasta pakenevat lemmikkieläinten omistajat eivät aseta eläimiään ihmiselämän edelle, he vain osoittavat myötätuntoa eläimiään kohtaan pelastaessaan itseään.

Jotkut näistä pienistä altruismin teoista ovat jo tulossa määrittävät kuvat konfliktista. Valokuvia lukemattomista pakolaiskissoista ja -koirista, joihin äskettäin siirtymään joutuneet pitävät kiinni, on nyt liikkeellä. Yhdessä erityisen silmiinpistävässä ilmentymäperhe kuljetti vuorotellen suurta, iäkästä saksanpaimenkoiraansa viimeiset 17 kilometriä Puolan rajalle.

Rajanylityspaikoilla (ja sen ulkopuolella naapurimaiden kaupungeissa) odottavat vapaaehtoisten eläinlääkäreiden ja hyväntekeväisyyshenkilöstön ryhmät. “Eläinlääkärimme tarjoavat ilmaista ensiapua sekä madotuksen, mikrosirutuksen ja raivotautirokotuksen”, Four Paws -järjestö mainosti twiitti. Jotkut ukrainalaiset kuitenkin kieltäytyvät lähtemästä maasta ilman eläimiään; toiset luovuttavat heidät suojiin rajalla, koska he pelkäävät, etteivät he löytäisi yhdessä turvaa Ukrainan ulkopuolelta.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus ilmoitti sunnuntaina 13. maaliskuuta, että se kattaa pakolaisten lemmikkieläinten karanteeniin asettamisen kustannukset eläinhyväntekeväisyysjärjestöjen ja kampanjoijan kehotusten jälkeen. Dominic Dyer että eläinten kanssa pakeneville tarjotaan asianmukaista apua. Mutta he sanovat, että apua voitaisiin vielä tehdä enemmän.

”Olemme kiitollisia siitä, että ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuministeriö on ymmärtänyt, että perheiden pitäminen yhdessä on vain myötätuntoinen valinta näinä pimeinä aikoina”, sanoi Petan varapresidentti Mimi Bekhechi lausunnossaan. “Toivomme kuitenkin, että eläinten karanteeniaikoja voidaan lyhentää ja että karanteenissa oleville eläimille sallitaan ihmisperheenjäsenten säännölliset vierailut.”

Sisältö kumppaneiltamme

Kuinka CENTRED Wellness poistaa stressin Covidin jälkeisestä matkustamisesta

Kuinka KESKETTY voi muuttaa seuraavan työmatkasi

Suojella kustantajia ja edistää kilpailua

[See also: Why the world needs to accelerate climate action, even in times of war]

Samaan aikaan piiritetyn Ukrainan sisällä ulkopuoliset tiimit ajavat joitakin jäljellä olevia eläimiä turvaan – yhteistyö Peta, Viva! Puola ja White Paw pelastivat yli 420 koiraa ja kissaa viime viikolla. Esimerkiksi raskaasti kuoritussa Kharkovassa kaupungin eläinpelastuskeskuksen toimijat ovat jääneet taakse yrittääkseen vastata Facebook-kyselyihin, jotka koskevat jäljelle jääneitä tai kadonneita lemmikkejä. He ovat jopa tehneet yhdestä haavoittuneesta koirasta maskotin – nimenneet hänelle “Bayraktar” Ukrainan armeijan käyttämän turkkilaisen dronin mukaan.

Lemmikit eivät myöskään ole ainoita eläimiä, jotka saavat hätähoitoa sodan repimässä Ukrainassa. Kiovan eläintarhassa, kun lähellä olevat pommit aiheuttivat vapinaa maan läpi, nimi “Bayraktar” annettiin myös pienelle vastasyntyneelle lemurille. Vaikka monilla saattaa olla ristiriitaisia ​​tunteita eläintarhojen olemassaolosta (tai olentojen nimeämisestä sotilasaseiden mukaan), sodanaikainen tuki on ollut tapa osoittaa solidaarisuutta koko kansakunnalle – nettilipuilla Mykolaivin eläintarhaan Etelä-Ukrainassa. jo loppuunmyyty ensi viikolle.

Lisäksi vapauden ja sorron kysymysten lisäksi, jotka aina pyörivät ihmiskunnan eläinten kohtelussa, pyrkimykset suojella ukrainalaisia ​​lemmikkejä ovat muistutus tarpeesta suojella ihmisten ja eläinten välisiä yhteyksiä kaikkialla maailmassa.

Libanonissa hylättyjen lemmikkien painon alla kamppailevat eläinpelastuspalvelut julkaisevat Facebookissa ukrainalaisten ponnisteluja. Kuten Jordanian leireillä jumissa olevien syyrialaisten kokemukset osoittavat, häkkilintujen pitäminen on ollut monille pakolaisille tapa luoda koti steriileihin suojiin.

“Pakoon joutuneille ihmisille lemmikki voi olla elintärkeä mukavuuden lähde”, kirjoitti Norjan pakolaisneuvosto vuonna 2019 ja totesi heidän kykynsä vähentää stressiä ja lievittää yksinäisyyttä vaikeinakin aikoina.

Auttamalla ukrainalaisia ​​pitämään lemmikkinsä mukanaan saadaan todennäköisesti mittaamattomia etuja jatkossa. Ei vähiten suojellakseen heidän inhimillisyyttään ja omaamme sen avulla.

[See also: Boycotting Russia’s oligarch-run timber trade would deliver an overdue rebuke]


Leave a Comment