Illinoisin lainsäätäjä harkitsee opettajien mielenterveyspäiviä

Opettajat, kuten englannin opettaja Briana Morales, tekivät ylitöitä tukeakseen oppilaitaan kahden vuoden häiriöissä ja tunneperäisissä mullistuksissa pandemian aikana. Nyt Morales ihmettelee, kuka auttaa niitä uupuneita opettajia.

Viidennen vuoden opettaja vaihtoehtoisessa lukiossa East St. Louis District 189:ssä Etelä-Illinoisissa on tarjonnut akateemista ja mielenterveystukea opiskelijoille, jotka kärsivät koronavirusongelmista sekä pandemiaa edeltäneestä aseväkivallasta ja köyhyydestä. Kesällä 2020 hän osallistui kolmen ammuskelussa kuolleen oppilaansa hautajaisiin.

”Syksyllä 2020 jouduin vain toipumaan, koska opiskelijani tarvitsivat minua vielä tuolloin. Mutta minulla ei ollut aikaa käsitellä sitä, mitä tarvitsin itselleni, Morales sanoi. Sen lisäksi kukaan ei edes kysynyt minulta: ‘Mitä sinä tarvitset?

Illinoisin yleiskokouksen lakiehdotuksessa SB 3914 ehdotetaan yhtä askelta Moralesin kaltaisten opettajien tarpeisiin – sallimalla opettajien käyttää sairauspäiviä mielenterveyssyistä. Se on vastaus opettajien kasvaneisiin vaatimuksiin kahden viime vuoden aikana: ohjauksen siirtäminen etäopetuksesta hybridiluokkahuoneisiin henkilökohtaiseen oppimiseen samalla kun tasapainotetaan oppimisen menettäneiden ja mielenterveystukea tarvitsevien opiskelijoiden tarpeita.

SB 3914 hyväksyi senaatin yksimielisesti, ja se on suunniteltu edustajainhuoneen valiokunnan kuulemiseen keskiviikkona. Lakiesitystä on muutettu muutaman kerran lainsäädäntöprosessin aikana; Lakiehdotuksen ensimmäisessä versiossa opettajille olisi annettu viisi mielenterveyspäivää täydellä palkalla, mutta nyt se on laajentanut tapaa, jolla opettajat voivat käyttää sairauspäiviä mielenterveyshuolet.

Moralesille ja muille kouluttajille lakiesitys on askel oikeaan suuntaan – mutta ei tarpeeksi.

Opettajat palavat loppuun pandemiasta

Illinoisin koululain mukaan opettajat saavat vähintään 10 sairauspäivää vuodessa. Tämä asettaa osavaltion linjaan koko maan keskiarvon kanssa voittoa tavoittelemattoman järjestön National Council on Teacher Quality mukaan. Suurin osa piireistä antaa opettajille mahdollisuuden siirtää käyttämättömät sairauspoissaolot vuodesta toiseen rajoituksetta.

Chicagon julkisten koulujen opettajat saavat vähintään 10 sairauspäivää vuodessa ja jopa 13 kokemustason perusteella sekä kolme henkilökohtaista päivää. Chicago antaa viisi päivää suruvapaata ja sallii enintään viiden päivän sairausloman käytön kuolemaan.

Pandemia on lisännyt mielenterveyden lisätuen tarvetta. Voittoa tavoittelemattoman tutkimuslaitoksen Rand Corporationin raportin “Työhön liittyvä stressi uhkaa opettajien tarjontaa” mukaan joka neljäs opettaja sanoi, että he todennäköisesti jättävät työnsä lukuvuoden 2020–2021 loppuun mennessä. Raportin mukaan 78 prosenttia opettajista ilmoitti työhön liittyvästä stressistä verrattuna 40 prosenttiin koko väestöstä. Vaikka opettajat eri puolilla kansakuntaa ovat ilmaisseet turhautuneisuutensa työhönsä pandemian aikana, osavaltioiden ja suurten koulupiirien tietojen Chalkbeat-analyysi havaitsi, että opettajien joukkopako ei ole vielä tapahtunut.

Osavaltion suurin opettajien ammattiliitto, Illinois Education Association, tukee lakiesitystä.

“Jos opettajamme ovat ylityöllistyneitä tai ylikuormituneita ja heidän on pidettävä tauko luokkahuoneesta päiväksi, heidän pitäisi ehdottomasti pystyä tekemään se ilman pelkoa rangaistuksekseen itsestään huolehtimisesta”, IEA:n puheenjohtaja Kathi Griffin sanoi. lausunto Chalkbeatille.

Jos opettajien sallittaisiin pitää lomaa mielenterveyssyistä, se auttaisi piirejä säilyttämään opettajia ja rekrytoimaan uusia opettajia, Griffin sanoi.

Yleisö tukee opettajien mielenterveyspäivien järjestämistä IEA:n 1 000 Illinoisin asukkaan tekemän tutkimuksen mukaan. Vastanneista 72 % kannatti opettajien mielenterveyspäivien järjestämistä.

Kaikki eivät ole samaa mieltä. Kate Walsh, kansallisen opettajien laatuneuvoston puheenjohtaja, sanoi olevansa huolissaan siitä, että opettajille annetaan lisää päiviä, koska oppilaiden on toiputtava oppimisesta pandemian jälkeen.

“En ymmärrä, miten minulla on [teachers] poissa koulusta useammin auttaa ketään. Se voi olla väliaikainen korjaus, mutta meidän on asetettava lapset etusijalle, Walsh sanoi. “Emme voi saada lapset ilmestymään kouluun ja saattamaan kuntosalille viettämään päivää, koska kukaan ei voi opettaa heitä.”

Riittääkö mielenterveyspäivät?

Lisa Thyer, 16-vuotias opettaja, on kokenut kuluvan kouluvuoden haastavimmaksi. Vaikka koulupiirien johtajat ovat luvanneet, että tämä vuosi olisi paluu normaaliin, se on Thyerin mukaan ollut kaukana normaalista.

Hän opettaa englantia lukiolaisille Consolidated School District 230:ssa Chicagon lounaisesikaupungissa. Thyer on kamppaillut selvittääkseen opiskelijoidensa akateemisia ja emotionaalisia tarpeita tänä lukuvuonna, ja hän on epävarma kyvystään opettaa.

“Kukaan ei osannut tehdä hybridiopetusta, ja teimme kaikki parhaamme, mutta minun piti osata tehdä luokkahuoneopetusta”, Thyer sanoi. “En enää koe tekeväni hyvää työtä.”

Morales, East St. Louisin opettaja ja Thyer uskovat, että ehdotetut mielenterveyspäivät olisivat hyödyllisiä, mutta he katsovat, että opettajat tarvitsevat enemmän pysyäkseen ammatissa ja päästäkseen yli palamisesta.

Morales haluaa, että piirit tarjoavat lisää mielenterveystukea opettajille. Hänen piirillään on sopimukset terapeuttien kanssa tukeakseen opiskelijoita ja perheitä. Hän haluaisi, että se ulotettaisiin myös opettajiin.

Morales sanoi, että opettajilla on useita esteitä, jotka estävät heitä näkemästä terapeutteja yksin, kuten terapiassa käymisen kustannukset ja tapaamisaika.

“Voimmeko jotenkin tasapainottaa koulupäivän niin, että sekä oppilaiden perheet että opettajat saavat samantasoista tukea, jota he tarvitsevat elättääkseen itsensä tänä aikana ja eteenpäin?” Morales kysyi.

Thyer on varovaisen optimistinen kouluttajien mielenterveyspäivien suhteen. Hän haluaa sen olevan ensimmäinen askel keskustelussa opettajien tukemisesta, mutta pelkää, että jotkut eivät ota edes sairauspäiviä valtion sijaispulan vuoksi.

“Jos kukaan ei voi kattaa oppituntejasi, vapaapäivän ottaminen johtaa siihen, että kollegat jäävät väliin suunnitelmakaudesta tai muusta sellaisesta, joka auttaa kattamaan oppituntejasi”, Thyer sanoi. “On mukavaa saada niitä, mutta se, että niistä on oikeasti hyötyä, on eri asia, varsinkin tässä pandemiassa.”

Samantha Smylie on Chalkbeat Chicagon osavaltion koulutustoimittaja, joka kattaa koulupiirit eri puolilla osavaltiota, lainsäädäntöä, erityisopetusta ja osavaltion opetuslautakuntaa. Ota yhteyttä Samanthaan osoitteessa ssmylie@chalkbeat.org.

Leave a Comment