Kustannukset, leimautuminen ja aika haittaavat hoitoa

Nhi Huynhille, Berkeleyn yliopiston fuksille, lukioa leimasi jatkuva paine yrittää hallita elämäänsä akateemisesti kilpailullisessa ympäristössä. Hän osallistui korkeakoulutason kursseille ja johti useita klubeja – ja hänen juniorivuoden keväällä kampukset suljettiin ja katkaisivat hänen akateemisen ja sosiaalisen tuen.

“Olin todella loppuun palanut ylioppilasvuoden lopussa, enkä pitänyt itsestäni hyvin huolta ja suhteeni kärsivät sen takia”, Huynh sanoi.

Hän on tyypillinen tuhansille Bay Arean lukiolaisille, jotka viettävät 30 tuntia viikossa luokissa ja kymmeniä enemmän urheiluun ja aktiviteetteihin luokkahuoneen ulkopuolella. Tämä haastava kuorma voi helposti johtaa unihäiriöön, sairauksiin, masennukseen ja ahdistukseen.

Järkymättömät odotukset ja tiukka työetiikka ovat johtaneet valtavaan teini-ikäisten mielenterveyspalvelujen tarpeeseen. Pandemia lisäsi näitä stressitekijöitä. Lisäksi henkilökohtaiset tekijät ja esteet estävät ihmisiä hakemasta apua. Monille haasteita ovat se, ettei ole varaa palveluihin ja kohtaavat kulttuuriset ja perheongelmat, kuten leimautumisen ja perinteet.

Teini-ikäisten ahdistuneisuus ja masennus ovat lisääntyneet pandemian myötä, ja koulupiirit, kuten San Josen East Side Union High School District, pyrkivät tarjoamaan neuvontaa ja muuta tukea opiskelijoille, henkilökunnalle ja vanhemmille. (Kuvan kuvitus: Mya Hammond, Mosaic Journalism Program)

Mielenterveystietoisuutta edistävä voittoa tavoittelematon Mental Health America dokumentoi yli 88 400 masennus- ja ahdistustapausta valtakunnallisesti verrattuna siihen, mitä olisi odotettu tammikuusta toukokuun loppuun 2020 COVID-19-pandemian alkaessa.

Sen tutkimuksen mukaan sekä ahdistuneisuus että masennus lähes nelinkertaistuivat.

Nämä luvut eivät yllätä paikallisia mielenterveysasiantuntijoita, kuten Shashank Joshi, lääkäri ja Stanfordin psykiatrian professori, lastentautien opetusala, sanoi, että 20 prosenttia nuorista kokee masennuksen, joka vie heidät todella pois niistä asioista, joista he nauttivat. elämä.”

Lukion ohjaajat ovat huomioineet. Ennen kuin opiskelijat palasivat San Josen East Side Union High School Districtin kampuksille, “piiri ymmärsi, että COVIDista paluuseen ei vain opiskelijat vaan myös opettajat ja vanhemmat tarvitsisivat henkistä ja emotionaalista tukea”, sanoi mielenterveyden ja hyvinvoinnin asiantuntija Donnise Powell. Silver Creekin lukiossa.

Valtio työskentelee koulupiirien kanssa vastatakseen tilastoihin. Erityisesti East Side palkkasi monia tapaustyöntekijöitä ja mielenterveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijoita. Osavaltion lainsäädäntö edellyttää, että koulupiirit laativat protokollia opiskelijoiden mielenterveyden hoitamisesta.

Santa Clara Countyn kouluihin liittyvien palveluiden aloite yhdistää myös opiskelijat ja heidän perheensä koko läänissä koulujensa palveluihin, mukaan lukien mielenterveysneuvontaan.

Opiskelijat eivät kuitenkaan usein pyri hyödyntämään näitä resursseja.

“Meillä voi olla palveluita nuorille, mutta he eivät välttämättä pääse niihin eri syistä”, sanoo Stanfordin Joshi. “Voi olla leimautumista, voi olla häpeää, jos he asuvat yhteisössä tai tulevat perheestä, jossa mielenterveydestä ei puhuta.”

Vaikka teini voittaa kulttuuriset tai yhteisön leimat, he voivat kohdata taloudellisia esteitä.

Terapia ja neuvonta ovat kalliita.

Jopa UC Berkeleyssä, jossa he yhdistävät opiskelijat terapeutteihin, kaikilla ei ole siihen varaa. “Sinun on maksettava niistä, ja koska olen pienituloinen, en voi tehdä sitä juuri nyt”, Huynh sanoi.

“Taistelen myös “tarvitsenko sitä?” ja mielestäni kaikkien pitäisi kokeilla sitä, mutta mielestäni mentaliteetti voi olla este. Ja jos olet alaikäinen, sitä voi olla vaikea kasvattaa vanhemmillesi.

”Olen vietnamilainen, eikä mielenterveydestä oikeastaan ​​puhuta. Joten tämä sosiaalinen leimautuminen on olemassa, ja mielestäni se paranee, mutta se riippuu yhteisöistä, joihin kuulut.”

Lukion kampuksilla “On mukavaa, että ohjaajia, joilla on tarpeeksi kaistanleveyttä, jotta he voivat tavata kanssasi elämäsi sosiaalisista ja emotionaalisista näkökohdista tai kamppailuista ennen kuin sinulla on masennuksen tai ahdistuksen kriisi”, Joshi sanoi.

“Koulujen mielenterveys on yksi tapa puskuroida todellista haastetta, joka meillä on yhteiskunnassamme, koska terapeutteja, psykiatreja ja lääkäreitä ei ole tarpeeksi.”

Silver Creekillä on kaksi mielenterveys- ja hyvinvointiasiantuntijaa sekä ulkopuolisia organisaatioita, jotka johtavat kampuksella ryhmiä. Powell, neuvonantaja, sanoi, että yksityiset terapeutit voivat myös käyttää Silver Creekin toimistotilaa nähdäkseen opiskelijoita kampuksella koulupäivän aikana.

Koulukampusten lisäksi on resursseja, kuten allcove, jotka tarjoavat nuorten yleisiä hyvinvointipalveluita sekä mielenterveystukea. Stanfordin nuorten mielenterveys- ja hyvinvointikeskuksen ylläpitämät keskukset eivät vaadi vanhempien lupaa.

Silti monet nuoret epäröivät huolehtia mielenterveydestään. Joillekin se voi olla kysymys siitä, etteivät ne aseta sitä etusijalle.

“Olen ajatellut sitä ja koen sen hyödylliseksi”, sanoi Daniela Flores, vanhempi Silver Creek High Schoolista. Mutta heijastaen teini-ikäisten keskuudessa harvinaista asennetta, hän sanoi: “Se on hauskaa, mutta olen vain niin kiireinen, joten en vain usko, että minulla on aikaa terapiaan.”

.

Leave a Comment