Maaseudun terveyserot kasvavat osissa Ozarksia

EUREKA SPRINGS, Ark. (KY3) – Useat hammaslääkärit ja perusterveydenhuollon tarjoajat jäivät eläkkeelle pandemian aikana. Maaseudun terveyseroista on tullut näkyvämpi Ozarksin osissa.

Eureka Springsissä lääketieteellisten yksiköiden välinen kumppanuus avaa uuden kokopäiväisen perusterveydenhuollon klinikan State Highway 62:n varrelle. Eureka Christian Health Outreach Clinic tarjoaa lääkärin, hammaslääkärin ja optometrin hoitoa vakuuttamattomille, mutta klinikka toimii vain 2 kertaa kuukaudessa ja potilaiden on oltava 35 prosentin sisällä liittovaltion köyhyysrajasta. Boston Mountain Rural Hospitalin avulla klinikka toimii kokopäiväisesti ja toimii liukuvan palkkataulukon maksujen kautta.

“Muutin Holiday Islandille noin 10 vuotta sitten, ja voin kertoa eron tarjolla olevasta hoidosta”, sanoi Springfieldistä kotoisin oleva Arnie Matthews-Richter. “Minulla oli hammaslääkäri Holiday Islandilla, mutta hän on nyt poissa.”

Matthews-Richterin, kuten monien, täytyy ajaa saadakseen lääkärinhoitoa. Hän ajaa Berryvilleen hammashoidon ja perushoidon tarpeisiin. Se on 30 minuutin ajomatka verrattuna joihinkin, jotka menevät Rogersiin, Fayettevilleen tai jopa Springfieldiin.

“Mitä on tapahtunut viime vuosien aikana, useita lääkäreitä on ollut eläkkeellä, hammaslääkäreitä ja optometristeja”, sanoi tohtori Dan Bell, ECHO:n lääketieteellinen johtaja. “Joten tällä hetkellä potilaiden on todella vaikea löytää lääkäriä, joka ottaisi heidät vastaan.”

Tohtori Bell jäi puoliksi eläkkeelle harjoittelustaan ​​yli viisi vuotta sitten. Hän on Eureka Springsin vakuuttamattomien terveysklinikan lääketieteen johtaja. Hän myös hoitaa lääkäreitä joillakin paikallisilla klinikoilla, kuten Washington Regional Eureka Springs Family Clinic.

“ECHO palvelee niitä, jotka ovat vakuuttamattomia ja täyttävät tietyt tulokriteerit”, tohtori Bell selitti. “35 prosentin sisällä liittovaltion köyhyystasosta, ja tarjoamme hammashoitoa, lääketieteellistä ja optometrista hoitoa ihmisille, jotka kuuluvat markkinaraon. Siellä on aika vähän ihmisiä.”

Mutta se ei auta koko yhteisöä, ECHO-klinikka toimii vain tietyn määrän päiviä kuukaudessa, mikä on este, jonka he haluavat välttää tämän uusimman kumppanuuden avulla.

“Joten täällä on läsnä joka päivä, jossa potilaita voidaan nähdä”, sanoi tohtori Bell. “Se palvelee joitain samoja potilaiden markkinarakoja, koska heillä on liukuva asteikko. Joten jos tulet sisään ja sinulla on ongelmia, he näkivät sinut 10 dollarilla.”

Toivottavasti pieni askel maaseudun terveysvajeen kuromisessa.

“Numero yksi, olemme toinen klinikka vaarantuneella tai puutteellisella alueella”, sanoi tohtori Bell. “Joten ihmisten ei tarvitse ajaa Rogersiin ja Fayettevilleen nähdäkseen heidät, ja sitten minua kiinnostaa enemmän nähdäkseni ihmiset, jotka saavat lääketieteellistä hoitoa niistä pienistä asioista, joita he välttävät ja joutuvat sitten todella vaikeuksiin.”

Boston Mountain avaa täyden palvelun laitoksensa ECHO Clinicissä 4. huhtikuuta alkaen.

Jos haluat ilmoittaa korjauksesta tai kirjoitusvirheestä, lähetä sähköpostia digitalnews@ky3.com

Tekijänoikeus 2022 KY3. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment