Massa. Terveysviranomaiset vaativat FDA:ta lopettamaan homomiesten verenluovutuksen lykkäyskäytännön

Terveys

Syrjiväksi kutsuma politiikka on peräisin 1980-luvun aids-kriisistä.

Veren ja verihiutaleiden luovutukset vähenivät pandemian aikana. Mike Simons, Tulsa World

Massachusettsin terveysviranomaiset ovat yhtyneet muihin kirjeeseen, jossa kehotetaan FDA:ta luopumaan politiikasta, joka tehokkaasti kieltää homoja ja biseksuaalisia miehiä sekä muita outoja henkilöitä luovuttamasta verta. Boston Herald raportoi maanantaina.

Kirje tulee, kun kansakunta kohtaa pahin verenpuute kymmeneen vuoteen, sanomalehti kirjoitti.

Terveysviranomaiset ovat allekirjoittaneet FDA:n komissaarille osoitetun kirjeen, jossa he hylkäävät 90 päivän verenluovutuksen lykkäyskäytännön miehille, jotka harrastavat seksiä muiden miesten kanssa. Herald raportoitu.

Tämä politiikka on peräisin AIDS-epidemian aikakaudelta, ja se oli ihmisoikeuskampanjan mukaan vielä rajoittavampaa.

Alun perin se kielsi miesten kanssa seksiä harrastavia miehiä luovuttamasta verta. Sitten vuonna 2015 se kielsi heitä luovuttamasta verta vuoden sisällä seksistä toisen miehen kanssa. Vuodesta 2020 lähtien se on kieltänyt heitä antamasta 90 päivän kuluessa seksistä toisen miehen kanssa.

“Ei ole uskottavia todisteita siitä, että 90 päivän MSM:n (miesten kanssa seksiä harrastavien miesten) verenluovutuksen lykkäysjakso parantaa maan verenluovutuksen turvallisuutta”, Pohjois-Carolinan terveysviranomaiset kirjoittivat FDA:n komissaarille Robert Califfille.

“Ja siksi tämän politiikan jatkaminen vain leimaa entisestään jo syrjäytyneen väestöryhmän ja rajoittaa tarpeettomasti tukikelpoista luovuttajaväestöä poikkeuksellisen tarpeen aikana Yhdysvalloissa. Nykyinen politiikka on tehotonta, tarpeetonta ja syrjivää.”

Massachusettsin terveysviranomaisia, jotka liittyivät kirjeeseen, ovat Marylou Sudders, Massachusettsin terveys- ja ihmispalveluviraston sihteeri, ja Massachusettsin kansanterveysosaston komissaari Margret Cooke, Herald raportoitu.

Muut osavaltiot, jotka tukivat Pohjois-Carolinan kirjettä, olivat Connecticut, New York, Kalifornia, Oregon, Nevada, Minnesota ja Kentucky. Herald raportoitu. Myös DC:n terveysministeriön johtaja allekirjoitti sopimuksen.

“FDA vaatii, että kaikille verenluovutuksille tehdään nukleiinihappotesti HIV:n varalta, testi, joka voi havaita HIV:n kahden viikon kuluessa tartunnasta”, kirjeessä todetaan.

“Tästä syystä riski HIV-tartunnan saaneen veren pääsystä luovutuspooliin on mitätön”, he lisäsivät. “Tämä diagnostinen seulonta tulisi yhdistää yksilölliseen riskiin perustuvaan arviointiin, joka perustuu vankkaan tietoomme HIV-tartunnasta, eikä sitä tulisi soveltaa syrjivästi kokonaiseen yksilöryhmään.”

Myös Yhdysvaltain Punainen Risti on ilmaissut tukensa politiikan lopettamiselle.

Teetä Herald raportoi, että American Medical Association on myös kehottanut FDA:ta poistamaan 90 päivän verenluovutusten lykkäyskäytäntönsä miehiltä, ​​jotka harrastavat seksiä muiden miesten kanssa.

Leave a Comment