Michiganin äänestäjät vastustavat mielenterveyspalvelujen yksityistämistä

MICHIGAN – Suurin osa äänestäjistä vastustaa mielenterveyspalvelujen yksityistämistä Michiganissa Michiganin Community Mental Health Associationin tilaaman äskettäisen mielipidemittauksen mukaan.

Kyselyn tulosten mukaan 67 % äänestäjistä suosii mielenterveyshuoltoon erikoistuneiden julkisten tahojen hallinnoimaa julkista mielenterveysjärjestelmää ja siirtää järjestelmän yksityisille voittoa tavoitteleville yrityksille.

Viime vuonna Michiganin senaatin enemmistön johtaja Mike Shirkey esitteli senaatin lakiehdotukset 597 ja 598, jotka yksityistäisivät kaikki Medicaidin mielenterveyspalvelut antamalla taloudellisen valvonnan ja valvonnan voittoa tavoitteleville vakuutusyhtiöille, Community Mental Health for Central Michiganin lehdistötiedote totesi.


EPIC-MRA:n mielipidemittaukset osoittavat, että kaksi kolmesta Michiganin äänestäjästä ei kannattaisi tätä muutosta. Kysely tehtiin tammikuussa aktiivisten ja todennäköisesti marraskuun 2022 vaalien äänestäjien keskuudessa.

Kyselyssä kävi ilmi, että 76 prosenttia äänestäjistä on huolissaan siitä, että yksityisillä, voittoa tavoittelevilla terveyssuunnitelmilla ei ole hyviä tuloksia mielenterveystarpeiden hoidossa ja että ne pahentavat tilannetta. Lisäksi 73 prosenttia on huolissaan siitä, että yksityisten vakuutusyhtiöiden veronmaksajien rahoittamasta Medicaid-järjestelmästä saamat yleiskustannukset ja voitot vähentävät mielenterveyspalveluita.

Kyselyn mukaan lähes 4 kertaa niin monet äänestäjät tukevat vähemmän lainsäätäjäään, jos tämä tukee Medicaid-potilaiden mielenterveyspalvelujen yksityistämistä, kuin ne, jotka todennäköisesti tukevat kyseistä lainsäätäjää.

Viisikymmentäneljä prosenttia ajattelee Gov. Gretchen Whitmerin pitäisi käyttää veto-oikeutta lainsäädäntöön, jos se tulee hänen työpöytänsä eteen.

“Jäsenemme ovat kuulleet huolenaiheista suoraan äänestäjiltään, ja nämä tulokset vahvistavat äänestäjien huolestuneen siitä, että yksityisten terveyssuunnitelmien annetaan hallita haavoittuvimpien väestöryhmiemme palveluita”, sanoi Stephen Currie, Michigan Association of Countyn toiminnanjohtaja. “On selvää, että Michiganders ja piirikunnan komissaarit eri puolilta osavaltiota uskovat, että paikallisen julkisen mielenterveysjärjestelmän ylläpitäminen on parasta.”

Mecosta Countyn komissaarien hallitus hyväksyi päätöslauselman vastustavansa lainsäädäntöä lokakuussa 2021. Päätöslauselmassa todettiin, että ehdotettu laki muuttaisi perusteellisesti julkisen käyttäytymisen terveydenhuoltojärjestelmää lopettamalla julkisen valvonnan, ohjauksen ja vastuuvelvollisuuden.

“Kaksi ehdotusta nykyisessä muodossaan uhkaa CMH:n kykyä tarjota palveluita ja siirtää vastuuta julkisten palvelujen hallinnasta yksityisille terveyssuunnitelmille ja valtiolle, mikä vahingoittaa tehokkaasti maakuntatason valvontaa ja valvontaa”, se sanoi.
Lisäksi se sanoi, että julkinen järjestelmä on huomattavasti tehokkaampi siirtämään veronmaksajien rahoja palveluihin eikä hallintoon, infrastruktuuriin tai voittoon.

CMHCM:n johtaja John Obermesick kertoi hallitukselle tuolloin, että nämä kaksi lainsäädäntöehdotusta heikentäisivät paikallista valvontaa ja johtaisivat rahoituksen vähenemiseen.

“Opositio juontaa juurensa aiotusta 3 miljoonan dollarin siirrosta julkisesta järjestelmästä osavaltion yksityisille mielenterveyden tarjoajille”, hän sanoi. “He aikovat lainsäädännöllä purkaa yhteisön mielenterveysvirastot, emmekä voi saada sitä.”

CMHCM:n lehdistötiedotteessa todettiin, että Michiganin mielenterveysjärjestelmää ovat viimeisten 50 vuoden ajan johtaneet ja ylläpitäneet läänin hallintoelimet palvellakseen michigandereita, joilla on monimutkainen mielenterveys, tunnehäiriöt, älylliset ja kehitysvammaiset sekä päihteiden käyttöhäiriöt. Joka vuosi yli 325 000 michigandialaista saa palvelunsa ja hoitonsa Michiganin julkisesta mielenterveysjärjestelmästä.

Center for Healthcare Innovation and Integration -tutkimuksessa todettiin, että Michiganin julkisella mielenterveysjärjestelmällä on pitkät perinteet korkealla suorituskyvyllä.

Käsiteltävänä oleva lainsäädäntö poistaisi olemassa olevan Michiganin julkisen mielenterveysjärjestelmän ja siirtäisi siihen vuosittain miljardeja osavaltion ja liittovaltion dollareita yksityisille voittoa tavoitteleville vakuutusyhtiöille.

Lehdistötiedotteen mukaan kansallinen laadunvarmistuskomitea antoi sairausvakuutusyhtiöille, jotka tarjoavat mielenterveyspalveluja lievien tai keskivaikeiden mielenterveystapausten hoitoon, 2,4 tähteä viidestä. Lisäksi muut valtiot, jotka ovat valinneet yksityisiä yrityksiä hoitamaan mielenterveyshuoltoa, ovat havainneet, etteivät ne tarjoa samantasoista hoitoa tai ymmärrä ainutlaatuisia tarpeita.

Julkisen mielenterveysjärjestelmän kannattajat ovat huolissaan siitä, että sairausvakuutusyhtiöt eivät pysty tarjoamaan palveluita aikuisille, joilla on vakavia mielenterveystarpeita, tiedotteessa kerrotaan.

“Kuten kyselyn tulokset korostavat, Michiganders vastustaa voimakkaasti senaatin lakiehdotuksia 597 ja 598. Heidän huolensa liittyvät yksityisten sairausvakuutusyhtiöiden heikkoihin kokemuksiin mielenterveyspalveluiden alalla sekä näiden yritysten korkeista yleiskustannuksista ja voiton ottamisesta – verodollarien sylkemisestä. pois järjestelmästä, joka on suunniteltu palvelemaan joitain haavoittuvimpia michigandelaisia”, sanoi Robert Sheehan, CMHA:n toimitusjohtaja. “Michiganders näkevät näiden laskujen väärän kuvan parantavan michigandersin elämää. He näkevät vahingon, jonka nämä laskut aiheuttavat osavaltion julkiselle yhteisön mielenterveysjärjestelmälle ja sen seurauksena 325 000 michigandinalaisen terveydelle ja elämänlaadulle, jotka ovat pitkään luottaneet tähän järjestelmään saadakseen laadukkaita mielenterveyspalveluita ja -tukia. ”

Yli 100 Michiganissa toimivaa ryhmää vastustaa mielenterveydenhuollon yksityistämistä, mukaan lukien Michigan Sheriff’s Association, Michigan Association of Counties, yli 30 piirikunnan komissaarien lautakuntaa, yli 50 mielenterveyspalvelujen tarjoajaorganisaatiota, oikeuslaitoksen ja kouluissa toimivaa organisaatiota, Michigan Katolinen konferenssi, National Association for Advanced of Colored People ja järjestäytyneet työryhmät lehdistötiedotteen mukaan.

Leave a Comment