“Näkymättömät” terveysteknologiayritykset Australiassa vaativat hankintojen uudistamista ja kestäviä valtion investointeja alan ensimmäisessä tutkimuksessa

Kaksi vuotta kestäneen pandemian jälkeen, jossa teknologia on tukenut Australian COVID-19-vastausta, digitaaliset terveysalan yritykset ovat väittäneet, että liittovaltio tukahduttaa innovaatiot ja vaatinut hankintaprosessien uudistamista alaa edustavan huippuorganisaation uuden raportin mukaan.

MISTÄ KYSELYÄ

Medical Software Industry Associationin “Beyond The Pandemic – Future Proofing Australia’s Health Technology Industry” -tutkimus teki jäsenilleen – joihin kuuluu 150 yritystä startupeista suuriin pörssiyhtiöihin – ja havaitsi, että kaksi kolmasosaa vastaajista (68 prosenttia) tarjosi pandemiaan liittyviä tietoja. palvelut.

Yritykset kuitenkin ilmoittivat ylivoimaisesti liittovaltion hallituksen tukahduttaneen innovaatioita (59 prosenttia), kun taas lähes 61 prosenttia sanoi, että kansainväliset yritykset suosivat liittovaltion sopimuksissa australialaisia ​​yrityksiä. Yli puolet (53 prosenttia) pitää myös valtion ICT-hankintaprosesseja epäoikeudenmukaisina ja 74 prosenttia ei saanut valtion tukea.

MIKSI SILLÄ ON TÄRKEÄÄ

Raportin mukaan, joka on julkaistu ennen liittovaltion talousarviota ja tulevia vaaleja, terveysteknologiat ovat “korvaneet stetoskoopin” tärkeimpänä yleislääkärin käytännön työkaluna.

Maaliskuusta 2020 lähtien “Beyond The Pandemic” -lehden mukaan yli 96 miljoonaa etäterveyspalvelua on toimitettu yli 16,7 miljoonalle potilaalle. Helmikuun 9. päivään mennessä sähköistä reseptiä oli määrätty yli 38 miljoonaa ja COVID-19-testejä oli käsitelty 14. helmikuuta mennessä yli 62 miljoonaa.

Kyselyssä selvisi myös, että 35 prosenttia vastaajista sai valtion rahoitusta pandemiaan liittyvään työhön, mutta heistä vain 6 prosenttia vastasi, että se kattaa menoja. Yksi väitti sijoittaneensa yli 5 miljoonaa dollaria covid-palvelujen tarjoamiseen.

LIITÄNNÄLLÄ

“Kahden viime vuoden aikana olemme nähneet suuria parannuksia yhteistyön tasossa teollisuuden ja terveysministeriön sekä Australian Digital Health Agencyn ja jopa Services Australian välillä”, MSIA:n toimitusjohtaja Emma Hossack kertoi. Terveydenhuollon IT-uutiset.

“Tästä lähtien on kuitenkin selvää, että ellei teollisuus ole mukana hallituksen kanssa kestävän liiketoiminnan suunnittelussa, kaikista noista ponnisteluista ja valtavista edistysaskeleista on ollut vain vähän pysyvää hyötyä Australialle.

“Asiat toimivat niin hyvin pandemiareaktiota ruokkivien teknologioiden käyttöönotossa, että ihannetapauksessa ne tuodaan pöytään. Vaikka luottamus ja kumppanuus ovat olemassa, meillä on nyt mahdollisuus selvittää, kuinka voimme tehdä yhteistyötä saavuttaaksemme saumattoman Australia tarvitsee terveydenhuoltojärjestelmän. Mutta jos työtä ei tehdä nyt, emme todennäköisesti saa sitä sinkittyä liiketoimintaa uudelleen.”

SUUREMPI KONTEKSTI

“Beyond the Pandemic” sanoo, että MSIA:n jäsenet pitävät 95 prosenttia australialaisten terveystiedoista järjestelmissään, mutta nämä yritykset jäävät suurelta osin huomiotta.

“Terveystiedot ja niiden kerääminen, toimittaminen ja säilyttäminen ovat mahdollisesti keskeisin palvelu, jota australialaiset käyttävät. Useimmille se on kuitenkin näkymätöntä”, se sanoo.

Teollisuus vaatii Medicare Benefits Schedulea tai muita transaktiomaksuja teollisuuden tukemiseksi, mikä puolestaan ​​​​johtaa kustannushyötyihin ja parempiin hoitotuloksiin, kuten vähentää lääkitysvirheitä.

MSIA:n mukaan myös riittävä rahoitus on tarjottava, jotta tuhannet terveydenhuoltojärjestelmät voidaan liittää turvallisesti toisiinsa.

Se vaatii “reilua menoa” myytäessä tuotteita hallituksille ja palveluntarjoajille väittäen, että “yrityksillä on yhdeksän vaatimusta voidakseen myydä ohjelmistojaan, mikä on kallista kaikille osapuolille, erityisesti veronmaksajille”.

Mietinnössä suositellaan sellaisen järjestelmän käyttöönottoa, jossa takuut vastaavat niiden suurten kansainvälisten toimijoiden tasetta, jotka saavat sopimukset ylihintaan, koska he voivat kantaa tulevien epäonnistumisten kustannukset, jos asiat menevät pieleen. Suuret nimet eivät aina täsmää. Vuosina 2018–2019 Australian valtion menot ICT-tavaroihin ja palveluihin olivat yli 3,9 miljardia dollaria, joten paljon on vaakalaudalla.

Leave a Comment