POLITIIKAT

On aika palauttaa usko ihmiskuntaan – DA NCape

Ofentse Mokae |

15. maaliskuuta 2022

Jos hallitus suhtautuu vakavasti ihmisoikeuksiin, sen on tehtävä paljon enemmän näiden oikeuksien puolustamiseksi sen sijaan, että se olisi monien loukkausten perimmäinen syy

On aika palauttaa usko ihmiskuntaan

15. maaliskuuta 2022

Huomautus toimittajille: Seuraava on Northern Cape Provincial -lainsäätäjän parlamenttiistunnossa tänään pidetty puhe.

Ottaen huomioon Etelä-Afrikan ihmisoikeusrikkomusten historian ja kasvavan kansainvälisen tietoisuuden ihmisoikeuksista, epäilen vahvasti, että joukossamme on ketään, joka ei ole samaa mieltä ihmisoikeuksien tärkeydestä, sillä ne varmistavat, että ihmisten perustarpeet täytetään. haavoittuvia ryhmiä suojellaan hyväksikäytöltä; ihmisten sallitaan vastustaa yhteiskunnallista korruptiota; sanan- ja ilmaisunvapautta edistetään; ihmiset voivat harjoittaa valitsemaansa uskontoa; ihmiset voivat rakastaa ketä he valitsevat; ihmisillä on yhtäläiset työmahdollisuudet ja yhtäläiset mahdollisuudet saada koulutusta, ympäristöä suojellaan ja hallitukset ovat vastuussa.

Mutta miksi sitten, herra. Arvoisa puhemies, olemmeko tilanteessa, jossa on kiireellisesti puututtava ihmisoikeusloukkauksiin tässä maailmassa, tässä maassa ja jopa tässä maakunnassa sen sijaan, että haluamme juhlia ihmisoikeuksia?

–>

Puhuessani miljoonien ukrainalaisten siviilien elämät särkyvät edelleen. Ihmisiä teurastetaan, oikeutta elämään loukataan hellittämättä, kun perheet erotetaan samalla kun Venäjä jatkaa hyökkäystään, ja Etelä-Afrikka, maa, joka tuntee liiankin hyvin sorron tuhot ja joka taisteli niin lujasti ihmisoikeuksien puolesta, ei nyt onnistu vastustaa presidentti Putinin sodan aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä.

Hon. Puhuja, älkää luulko, että emme huomanneet Venäjän suurlähettilään läsnäoloa maakunnan osavaltion puheessa Upingtonissa. DA:n Länsi-Kapin pääministeri on uskaltanut kieltää Venäjän suurlähetystön osallistumasta lainsäätäjän tapahtumiin, kun taas tällä lainsäätäjällä oli sappi isännöidä Venäjän suurlähettiläs samana päivänä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainan suvereeniin valtioon.

Etelä-Afrikan istuessa aidan päällä meidän on kysyttävä, onko Etelä-Afrikka menettänyt sielunsa?

Kuten Desmond Tutu kerran sanoi: “Jos olet neutraali epäoikeudenmukaisissa tilanteissa, olet valinnut sortajan puolen.”