Rokotteita epäröivien äitien tavoittamiseksi terveysviranomaiset kääntyvät vaikuttajien puoleen

Juuri ennen vuoden 2021 lomakautta Lora Kawarilla ja Amal Hadidilla oli hieman epätavallinen viesti yli 70 000 Instagram-seuraajalleen. Suurin osa detroitista muotibloggaajia jakavat klassista vaikuttajasisältöä yhteisellä tilillään, @lamstyle_: kaksikko poseeraa lumoavassa iltapuvussa tai järjestää Hadidin taaperoille synttäreitä, jotka näyttävät mukavammalta kuin tavalliset häät.

Mutta tällä kertaa Kawar ja Hadid olivat pukeutuneet päivätyöhönsä lääkäreiden avustajina, ja heillä oli kuorinta ja käytännölliset kengät sairaalassa, jossa he työskentelevät. Ja mieluummin kuin iloisia, inspiroivia viestejä, tällä kertaa kuvateksti koski COVID-sairaalahoitoja. He olivat nousussa, etenkin Michiganissa.

”Tämä tarkoittaa, että on tärkeämpää kuin koskaan tehdä oma osasi ja saada rokotukset. Ei voi koskaan sanoa tarpeeksi, kuinka tärkeää tämä on suojella itseäsi ja ympärilläsi olevia ihmisiä! Me molemmat olemme täysin rokotettuja, mutta saimme myös tehosterokotteen äskettäin. Tämä on osoitus uskostamme rokotteeseen, sen turvallisuuteen [sic] ja tärkeä rooli yhteisön immuniteetin saavuttamisessa. #spreadhopenotcovid #midoseofhope #ad @michiganhhs”

Osavaltion terveysviranomaiset ovat nyt lähes vuoden ajan yrittäneet saada vanhemmat rokottamaan lapsensa COVID-19:tä vastaan. Ja siihen kuuluu kääntyminen niiden ihmisten puoleen, joilla on jo suora yhteys kymmeniin tuhansiin Michiganissa asuviin äideihin: vaikuttajiin.

“Siitä lähtien, kun COVID-rokote tuli saataville 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille toukokuussa, olemme käyttäneet yhteensä 217 000 dollaria liittovaltion FEMA-dollareina vaikuttajakampanjaan”, sanoi Michiganin terveys- ja henkilöstöhallinnon tiedottaja Lynn Sutfin sähköpostissa viime viikolla.

“Suurin osa kohdistamistamme on sen jälkeen kohdistunut erityisesti vanhempiin (enimmäkseen äidit, kuten tutkimukset osoittavat, että he tekevät todennäköisimmin perheensä puolesta terveyspäätökset), Sutfin sanoi. Muita tärkeimpiä kohteita ovat teini-ikäiset ja 20-vuotiaat ihmiset. sanoi.

MDHHS on myös käyttänyt 750 000 dollaria Facebook-mainoshyvityksiin, jotka edistävät rokotuksia ja yleisiä turvatoimia, kuten naamiointia ja sosiaalista etäisyyttä. Sutfin viittasi ulkoiseen markkinointitutkimukseen, jonka mukaan ihmiset voivat luottaa vaikuttajien promootioihin enemmän kuin perinteisiin mainoksiin. Vaikuttajat itse sanovat pystyvänsä tarjoamaan sponsoreille paremman, suusta suuhun suuntautuvan yhteyden kuluttajiin, olivatpa he myymässä wc-paperia, pyykinpesuainetta tai rokotuksia maailmanlaajuisen pandemian aikana.

“Tulen vain hyvin autenttisesta paikasta, ja mielestäni vaikuttaminen osuu kotijuoksuihin”, sanoi Kari Skubik, Detroitin alueella toimiva bloggaaja, jolla on 25 000 seuraajaa. @dontdresslikeamom. “Jos sinulla on aito ääni, ihmiset suhtautuvat sinuun yleensä. Ja olen tiukasti puhunut kokemuksestani, miksi olen henkilökohtaisesti päättänyt hankkia sen [COVID] rokotettu.”

Skubik on tehnyt useita sponsoroituja kampanjoita MDHHS:lle, bloggaamalla siitä, kuinka hän ja hänen lapsensa käyttävät naamioita julkisesti (hänen poikansa pitää supersankarin naameista, kun taas hänen tyttärensä pitää mieluummin solmiovärjäystä) tai influenssarokotuksista ykköskohteeksi.”5 syksyn muistilistaa perheellemme.”

Kari Skubik

/

@dontdresslikeamom

Kari Skubik ja hänen kaksi vanhempaa lastaan ​​valtion terveysministeriön sponsoroimassa postauksessa. “Perheeni ja minä käytämme naamioita julkisilla paikoilla. Siitä on tullut toinen luonto ja jotain, jonka tekeminen ei ole oudolta – se on päinvastoin. Tunnemme itsemme vahvoiksi, voimaantuneiksi ja tiedämme, että teemme osamme pitääksemme toisemme terveinä”, Skubik. kirjoitti kuvatekstissä.

“Kun talossamme on uusi vauva, haluamme tehdä kaikkemme pysyäksemme terveinä”, Skubik kirjoitti.

”Rokotteet ovat turvallisia, tehokkaita ja auttavat suojaamaan kaikkia. Jos sinulla on kysyttävää rokotuksista, se on täysin normaalia ja tekee sinusta loistavan vanhemman – se tarkoittaa vain, että haluat saada kaiken tiedon ennen tärkeän päätöksen tekemistä lastesi terveydestä. Päätämme rokottaa, koska kun 90–95 prosenttia yhteisöstä on suojattu, on lähes mahdotonta levitä rokotteilla estettävissä oleva tauti.

Mutta kun oli kyse lasten COVID-rokotteen mainostamisesta, Skubik kieltäytyi.

“Koska vanhempana en halua kertoa kenellekään muulle, kuinka vanhemmiksi tulee, kun se on jotain niin kiistanalaista”, Skubik sanoi. ”Eikä meillä ole vuosien tutkimusta, kuten muilla lapsuusrokotteilla.

Noista muista rokotteista hän sanoi: “On todistettu vuosikymmeniä, että nämä ovat vain jotain, mitä sinun pitäisi tehdä yhteisön auttamiseksi.” Mutta mitä tulee lasten COVID-rokotteeseen, “Minulla oli vain ongelma kertoa ihmisille jotain, jonka olemme tienneet, kuten kaksi vuotta, olevan “Joo, hae se”.”

CDC sanoo todisteet osoittavat lapsille hyväksytty COVID-rokote on turvallinen ja tehokas, ja se on perustuen rokoteteknologiat, jotka ovat olleet olemassa vuosikymmeniä.

Vaikka Skubik on tehnyt sponsoroituja viestejä lastensa pitämisestä ajan tasalla heidän rokotuksistaan ​​sikotautia, vihurirokkoa ja muita lapsuuden sairauksia vastaan, hänen omat lapsensa eivät ole saaneet COVID-rokotetta. Vauva on liian pieni, mutta kaksi vanhempaa, alakouluikäinen poika ja tyttö, ovat riittävän vanhoja kelvollisiksi. Se on monimutkaista, Skubik sanoi.

“Poikani ei halunnut tehdä sitä, joten annoin hänen tehdä päätöksen itse”, hän sanoi. “En aio pakottaa häntä tekemään sitä. Ja se on myös kahden vanhemman välinen. Mieheni ajattelee yhdellä tavalla ja minä toisin, ja sinun on päästävä sopimukseen. Enkä aio pakottaa itseämme tekemään jotain, kun meillä ei ole vuosien tutkimusta [the safety] lapsissa.”

Influence3.png

Kari Skubik

/

@dontdresslikeamom

Kari Skubik ja kaksi hänen lastaan ​​esiintyvät MDHHS:n tukemassa influenssarokotuksia mainostavassa postauksessa, jonka hän kirjoitti: “Tänä vuonna menimme ottamaan influenssarokotuksia perheenä. Se oli hauska kokemus ja lapseni olivat rentoa. Kävimme paikallinen apteekki, ja annoin lasteni valita yhden herkullisen annoksen jälkeen.”

Myös taloudellinen vaikutus on otettava huomioon: lasten COVID-rokotteen edistäminen voi menettää hänen seuraajiaan.

“Se on myös liiketoiminnan näkökulmasta”, Skubik sanoi. “Tiedän, että saisin ihmiset kommentoimaan ja painottamaan sen negatiivista puolta. Joten en vain halunnut upottaa varpaani tuohon altaaseen. Yritän pysyä syötteessäni erittäin positiivisena, enkä halua sen mukana tulevaa negatiivista palautetta. Se on niin kuuma aihe, että siitä tulisi varmasti paljon kritiikkiä.

Mutta Kawarista ja Hadidista, muodin vaikuttajista ja lääkäreiden avustajista, tuli pandemian ensimmäisistä päivistä lähtien epävirallisia tiedottajia. Vuoden 2020 kevään nousun aikana he julkaisivat heidän ja monien muiden terveydenhuollon työntekijöiden pulasta suojavarusteista – heitä oli vain yksi maski henkilöä kohti, Kawar sanoi, jota he pitivät paperipussissa sairaalassa.

“Meillä oli paljon paikallisia, jotka tarjoutuivat antamaan meille naamioita”, hän sanoi. ”Se oli todella kuin yhteisöllisyyden tunne. He antoivat meille henkilösuojaimia. He antoivat meille naamioita. Jollakin oli sukulainen, joka oli lentäjä, joka toi meille kaikki tavarat ulkomailta. Se oli mahtavaa.”

Sekä Kawar että Hadid olivat “ensimmäisenä jonossa” COVID-rokotteen saapuessa. Mutta pian he ymmärsivät, että aiheesta julkaiseminen oli “enemmän laukaista kuin mikään muu”, Kawar sanoi.

“Jotkut ihmiset sanoivat: “Oi, katso, Michiganin terveysministeriö [and Human Services] on epätoivoinen. He palkkaavat malleja työntämään rokotetta, sellaisia ​​asioita. Ihmiset jopa epäilivät, että olisimme lääketieteen alalla.

“Ja saimme pari viestiä, joissa sanotaan” Terveydenhuollon ammattilaisina tämä on vastoin sinua [professional] valan saada palkkaa puhua rokotteesta. Olimme kuin: “Teemme sen joka tapauksessa.” Koemme, että meidän velvollisuutemme on… puolustaa rokotetta seuraajillemme, erityisesti niille ihmisille, jotka ovat jo aidan takana.”

Yksityisesti naiset – varsinkin nuoret naiset – kuitenkin tavoittelivat heitä.

“Olin itse asiassa yllättynyt siitä, kuinka monta viestiä saimme”, Kawar sanoi. “Etenkin paljon naisia ​​laittoi viestiä, koska siellä oli… väärää tietoa [the COVID vaccine] tekee sinut hedelmättömäksi tai vaikuttaa kuukautiskiertoon, sellaisia ​​asioita. Joten meillä oli nuoria naisia, jotka sanoivat: ‘Vaikuttaako tämä kykyyni tulla raskaaksi? Yritän nyt tulla raskaaksi.”

“Voimme vastata tähän luottavaisesti”, hän sanoi. “Sanoimme, että jos edes saamme yhden ihmisen ottamaan tämän harppauksen ja ottamaan rokotteen, se olisi sen arvoista.”

Mutta toisin kuin verkko-ostokset, joita voidaan seurata ja jäljittää, on vaikea tietää, kuinka tehokkaita vaikuttajakampanjat ovat vakuuttaessaan jonkun ottamaan rokotuksen tai rokottamaan lapsensa. Kuitenkin, se on veto, että valtion terveysministeriö on valmis tekemään.

“Koskien erityisesti COVIDia, viimeaikainen kyselytutkimuksemme osoittaa, että 2 viidestä rokotteen saaneesta Michiganin asukkaasta ilmoitti jonkinasteisesta epäröivyydestään, ja johtavia tekijöitä, jotka muuttivat heidän mielensä, olivat se, että he oppivat lisää COVIDista ja rokotuksista sekä perheen ja perheen rohkaisu. ystävät”, Sutfin sanoi.

”Toukokuusta lähtien vaikuttajakampanjamme on tuottanut 567 vaikuttajapostausta, 659 000 sitoutumista (tykkäyksiä, jakoja, kommentteja tai klikkauksia) ja yli 20 miljoonaa näyttökertaa/katselukertaa. Sitoutumisnumero on avainasemassa – ne ovat aitoja ja enimmäkseen positiivisia keskusteluja, joita käydään vaikuttajan ja heidän mielipiteistään pitävän ja heidän mielipiteisiinsä luottavansa seuraajayhteisön välillä”, Sutfin sanoi.

Kawar ja Hadid menettivät joitakin seuraajia rokotusviestiensä vuoksi. Mutta he saivat myös uusia.

“Meitä seurasi ihmisiä, jotka sanoivat:” Rakastan sitä, mitä te teette. Rakastan, että laitat tämän viestin tänne. Niin monet ihmiset ovat väärässä. Kiitos.’ Saimme paljon viestejä, joissa sanottiin vain, että kiitos, että käytit alustaasi viestin välittämiseen ja tietosi levittämiseen siitä.

Leave a Comment