Urheiluhallinnon tiedekunta myönsi Fulbrightin opiskelemaan urheilijoita : UNM Newsroom

New Mexicon yliopiston urheiluhallinnon professori John Barnes edustaa UNM:ää ulkomailla ensi vuonna Fulbright-stipendillä. Hän matkustaa Unkariin kevätlukukauden 2023 aikana suorittaakseen tutkimusta ja opettaakseen oppitunteja johtajuudesta korkeakouluurheilussa. Fulbright-ohjelma julkisti juuri palkintonsa työskennellä Unkarin liikunta- ja urheilutieteen yliopiston (TE) kanssa.

“Apurahasi on heijastus johtajuudestasi ja panoksistasi yhteiskunnalle.” – Fulbright-palkintokirje John Barnesille

Fulbright on maailman suurin ja monipuolisin kansainvälinen koulutusvaihto-ohjelma, jonka tavoitteena on kehittää keskinäistä ymmärrystä yhdysvaltalaisten ja muiden maiden asukkaiden välillä.

“En voi ilmaista, kuinka kiitollinen ja innoissani olen tämän tuomasta mahdollisuudesta”, Barnes sanoi. “Budapestiin solmimiemme suhteiden, erityisesti isäntälaitokseni Unkarin liikunta- ja liikuntatieteiden yliopiston, myötä odotan upeita yhteistyösuhteita ja mielenkiintoista tutkimusta.”

Barnesin tutkimus tutkii, kuinka muut maat tarjoavat korkeakoulujen välisiä urheilukokemuksia yliopisto-opiskelijoille. Koska korkeakoulujen yleisurheilu Unkarissa on vielä alkuvaiheessa, Barnes sanoo, että se on täydellinen laboratorio tehokkaalle testaukselle ja opiskelijoiden koulutushyötyille.

“Haluan tarkkailla, kuinka urheilun kehitystä tässä ympäristössä ohjataan alusta alkaen, ja nähdä, mitkä käsitteet ja käytännöt voivat vaikuttaa Yhdysvaltain yliopistourheilun edistymiseen”, hän selitti. “Yhdysvaltojen korkeakoulujen yleisurheilu kehittyy ja taloudellisten, oikeudellisten ja poliittisten paineiden perusteella näyttää olevan paradigman muutoksessa korkeimmalla tasolla.

Suorittamalla tutkimusta Unkarissa Barnes sanoo, että hänellä on potentiaalia tarjota tietoa akateemisille ja urheilujohtajille Yhdysvalloissa. Hän toivoo, että hänen projektinsa korjaa aukkoja akateemisessa kirjallisuudessa vertaamalla suoraan Yhdysvaltojen korkeakoulujen yleisurheilua muiden maiden yleisurheiluun.

Lisäksi Barnes opettaa kahta luokkaa, jotka on kehitetty erityisesti Fulbright-lukukaudelle. Toinen käsittelee urheilun johtajuutta ja toinen tarjoaa yleiskatsauksen Pohjois-Amerikan urheilujärjestelmistä.

“Lisäksi Fulbright rohkaisee osallistumaan paikallisiin ohjelmiin isäntämaassa, enkä malta odottaa, että pääsen mukaan”, hän sanoi.

Budapestissa vuonna 2019 Barnes esitteli Lobo-lipun TE:n rehtorille.

Suhde TE:n kanssa sai alkunsa kesällä 2017, jolloin joukko tiedekunnan jäseniä vietti kuusi viikkoa englanninkielisen kielikylvytyksessä UNM:n kampuksella. Joka seuraava vuosi he ovat lähettäneet tiedekuntaa UNM:ään englanninkieliseen koulutukseen ja työpajoihin, joita tarjoavat kampuksella erilaiset ohjelmat, mukaan lukien urheiluhallinto, Physical Education Teacher Education Program (PETE), liikuntatiede ja muut. Vuonna 2019 koulu pyysi Barnesia kansainvälisen urheilu- ja innovaatiokonferenssin pääpuhujaksi.

Barnes suoritti tohtorin tutkinnon urheiluhallinnosta UNM:stä vuonna 2004. Ennen tohtorin tutkinnon suorittamista hän suoritti maisterin tutkinnon kinesiologiassa UNLV:stä ja kandidaatin tutkinnon liikuntakasvatuksessa Kalifornian osavaltion ammattikorkeakoulusta Pomonassa.

Ennen korkeakoulua Barnes työskenteli urheiluvalmentajana. Hänen kokemuksensa liittyi työskentelyyn lukiossa, korkeakoulussa ja ammattitasolla. Tähän sisältyi kolme vuotta California Angels -organisaatiossa ja yksi kausi Montreal Expos double-A -joukkueessa Harrisburgissa, PA. Hän toimi myös Chaffey Collegen pääurheiluvalmentajana kymmenen vuoden ajan.

Leave a Comment