Valmentajat, virkamiehet ja urheilijat tuomitsevat ehdotetun kiellon transsukupuolisille opiskelijoille tyttöjen kouluurheilun harrastamisesta

Lunta sataa Alaskan osavaltion pääkaupunkiin Juneaussa helmikuussa. 18. 2019. (Kuva Skip Gray/360 North)

Osavaltion senaatin koulutuskomitea kuuli 12. maaliskuuta lähes 4 tuntia julkista todistusta lakiehdotuksesta, joka estäisi transsukupuolisia tyttöjä kilpailemasta cisgender-tyttöjä vastaan ​​kouluurheilussa. Ne, jotka saapuivat paikalle ja kutsuivat todistamaan, vastustivat lakia ylivoimaisesti ja kiivaasti.

Transsukupuolinen tai transihminen on henkilö, joka samaistuu johonkin muuhun sukupuoleen kuin siihen, joka hänelle syntyessään määrättiin. Cis- tai cis-ihminen ei.

Tämän lakiesityksen on kirjoittanut Palmer republikaanien sen. Shelley Hughes. 66 henkilöä soitti tai saapui henkilökohtaisesti vastustamaan sitä, kun taas 23 kutsui tukemaan sitä.

Vastustajat sanoivat, että lakiehdotus sulkee epäoikeudenmukaisesti transtytöt seurustelemasta samaa sukupuolta olevien ihmisten kanssa, joihin he samaistuvat. He sanoivat, että se voi aiheuttaa vakavia mielenterveysvaikutuksia transnuorille.

Jacob Bera on maastojuoksuvalmentaja Senistä. Hughesin alueella. Hän on toiminut opettajana ja valmentajana lähes 20 vuotta.

”Olen luokassa ja poluilla työskennellyt lujasti luodakseni osallistavan ympäristön. Valmennusfilosofiani on: kaikki kyvyt ovat tervetulleita. Kaikki kasvattavat”, Bera sanoi.

Bera sanoo, että tämä lakiesitys tuhoaa sen.

“Uskon, että se tekee tyhjäksi kaikki nuo ponnistelut. Vielä tärkeämpää on, että se vahingoittaa entisestään näiden koululasten mielenterveyttä ja hyvinvointia”, Bera sanoi.

Lakiehdotuksen kannattajat sanoivat, että cis-tyttöjä voitaisiin estää saamasta stipendejä yliopistoon. Kuten Alaskassa syntynyt Kendall Kirby, opiskelija Nebraskan yliopistossa.

“Jos minulla ei olisi ollut mahdollisuutta harjoittaa ja menestyä urheilussani, erityisesti naisurheilijana, en olisi saanut urheilustipendiä yliopistoon. Lisäksi minun ei olisi ollut taloudellisesti mahdollista käydä yliopistossa osavaltion ulkopuolella”, Kirby sanoi.

Mutta niin ei ole tapahtunut Alaskassa. Alaska School Activities Associationin toiminnanjohtajana Billy Strickland valvoo lukion urheilua Alaskassa. Hän sanoi, että transihminen ei ole koskaan ottanut stipendiä cis-naaralta Alaskassa. Itse asiassa hän sanoi tietävänsä vain yhden avoimesti transurheilijan osavaltion lukion urheiluhistoriasta.

Lakiesityksen kannattajat ja vastustajat kirjoittivat myös lainsäätäjälle sähköpostitse mielipiteensä.

Jotkut lakiehdotuksen kannattajat antoivat myös ymmärtää, että heidän mielestään on syntiä tunnistaa transiksi.

“Jumala loi miehet ja naiset eri tavalla. Olemme kaikki jonain päivänä tilivelvollisia hänelle ja hänen tuomioistuimelleen teoistamme”, sanoi Lisa Gentemann Eagle Riveristä.

Mutta Julie Smyth, joka on Iñupiaq ja Fairbanksista, sanoi, että lasku on vastoin perinteistä Iñupiat-kulttuuria.

”Omalla kulttuurissani valitsemme sukupuolemme vanhetessamme. Nimemme ovat sukupuolettomia. Tämä lakiesitys vaikuttaisi ihmisiin minun kulttuurissani ja ihmisiin ympäri osavaltiota, koska monissa kulttuureissa on yleistä olla transsukupuolinen, Smyth sanoi.

Apayauq Reitan sitoo saappaansa pakattuaan jalkansa roskapussiin suojatakseen niitä ylivuodolta ja muulta vedeltä. 9. maaliskuuta 2022 (kuva: Lex Treinen/Alaska Public Media)

Apayauq Reitan on inupiaq ja norjalainen. Hän on ensimmäinen avoimesti trans-urheilija, joka kilpailee Iditarodissa. Kun senaatin koulutuskomitea kuunteli julkista todistusta, Reitan kilpaili maailman parhaita mushereita vastaan, useista sukupuolista. Hän painoi 24 tunnin leponsa aikana McGrathissa.

“Transnaiset suljetaan pois koko yhteiskunnan osa-alueelta. On mahdollista, että joillakin niistä on joitain etuja. Mikä on erittäin rajua. Näyttää siltä, ​​että he vain yrittävät estää meitä olemasta olemassa, Reitan sanoi.

Lakiesityksen on läpäistävä koulutuslautakunta ennen kuin se saapuu senaattiin. Vain Senin kanssa. Tom Begich ilmaisee avoimesti vastustavansa, ja se näyttää todennäköisesti siirrettävän pois valiokunnasta.

Alaskan julkisen median Jeff Chen tarjoaa lisäapua raportointiin.

.

Leave a Comment