“Pelotarinoita”, joissa on annos ihmisyyttä

“Listen to ME”, sarja Maine podcastereista

Monilla mainereilla on tarinoita kerrottavanaan joko harrastuksena tai uutena, huippuluokan toimeentulona. Tässä satunnaisessa sarjassa Spectrum News Maine profiloi paikallisia isäntiä, jotka ilmaisevat itseään podcastien kautta.

Laadukkaampi, lempeämpi kauhu: “Scary Stories” sisältää annoksen ihmisyyttä

Näyttää sopivalta, että kauhukirjailijan ja podcaster Brigitte Emmonsin luona hänen kotonaan Rangeleyssä täytyy ensin ajaa ylös vuoristotietä, joka kapenee ja kapenee, läpi syvemmän ja syvemmän lumen, joka uhkaa tukkia jopa maastoauton. Koko ajan puut sulkeutuvat yläpuolella, ja matkapuhelimen vastaanotto on parhaimmillaan luonnollista.

Brigitte Emmons, “Time for a Story: Scary Stories From a Small Town in Maine” tuottaja, ja hänen tallennusjärjestelynsä Rangeley-kodissaan. Emmons kirjoittaa ja tallentaa omia tarinoitaan jatkuvana sarjana podcastille, jota on ladattu yli 4 000 useista maista. (Kuva: Sean Murphy / Spectrum News Maine).

Saapuessaan on kuitenkin heti selvää, että Emmons tai hänen kotinsa eivät ole läheskään yhtä pelottavia. Hän asuu mökissä, joka on muunnettu maalaismaiseksi ympärivuotiseksi asunnoksi, kodikas ja kutsuva, josta on upeat näkymät olohuoneen korkeista ikkunoista. Emmons itse tuli ovelle pukeutuneena flanellipaitaan, farkuihin ja lämpimään hymyyn. Hänellä on maanläheinen persoona, ja hän nauraa, kun häneltä kysytään, miksi hän asuu niin kaukana osavaltion vilkkaimmista osista, kuten Scarboroughista, jossa hän varttui.

“Tarvitsen vain tilaani”, hän sanoi.

Sanat “ystävällinen” ja “kauhu” eivät usein mene yhteen, mutta tämä kaksijakoisuus heijastuu Emmonsin töihin. Hänen podcastinsa “Time for a Story: Scary Stories from a Small Town in Maine” sisältää tarinoita, jotka Emmons on kirjoittanut ja lukenut ääneen. Hänen yliluonnolliseen puuhastelevat ja ihmisen turmeltunutta käyttäytymistä tutkivat tarinansa kuuluvat selvästi kauhugenreen, mutta hän teki kasvonsa, kun häneltä kysyttiin vanhojen slasher-elokuvista tai nykyaikaisissa kauhuelokuvissa niin yleisestä hyppy-scare tarinankerrontatyylistä. .

“Gore goren vuoksi ei ole minun juttuni”, hän sanoi.

Sen sijaan Emmons kuvaili hänen tarinoitaan “vivahteikkaaksi kauhuksi”, joka perustuu vakiintuneisiin hahmoihin, joissa on runsaasti ihmisyyttä.

“He ovat nörtejä, jotka tekevät hämmästyttäviä asioita”, hän sanoi.

Eläkkeelle jäämisen jälkeinen harrastus

Toistaiseksi, Emmons sanoi, podcastilla on ollut yli 4 000 latausta, ja hänen faninsa ovat niin kaukana kuin Puola, Ranska ja Vietnam.

“Se on mieleenpainuva”, hän sanoi.

Nyt 55-vuotias Emmons kertoi aloittaneensa podcastin sen jälkeen, kun hän ja hänen miehensä Troy Touchette jäivät eläkkeelle vuonna 2018 – hän työskenteli rekrytoijana sellaisissa yrityksissä kuin Wex ja Unum, hänen miehensä IT-uran jälkeen. He olivat ostaneet Rangeley-kiinteistön vuonna 2010, ja laajojen remonttien ja laajennusten jälkeen päättivät asua siellä kokopäiväisesti. Hän sanoi viettäneensä aluksi paljon aikaa pohdiskeluun.

“Alat tarkastella uudelleen arvojasi ja alat tarkastella uudelleen intohimojasi”, hän sanoi.

Muutaman kuukauden sisällä Emmons sanoi, että hän alkoi tutkia luovaa puoltaan, mitä hänen yritystyönsä ei ollut koskaan antanut hänelle vapautta tehdä. Hän muisti, kuinka paljon hän piti tarinoiden kertomisesta lapsena, ja hän kirjoitti ja äänitti ensimmäisen tarinansa “Remote Cast” palveluksena ystävilleen paikallisella radioasemalla WRGY, joka lähetettiin Halloweenin aikoihin vuonna 2019. Asema piti siitä niin paljon. Hän sanoi, että se painoi häntä äänittämään kolme muuta.

“Kun tein sen, minun on sanottava, että olin koukussa”, hän sanoi.

Emmonsin neljä ensimmäistä tarinaa on nyt sidottu yhteen moniosaiseksi, jatkuvaksi tarinaksi. Ne alkavat “Remote Cast”, tarina leskestä, joka menetti miehensä kummallisessa onnettomuudessa. Hän asuu nyt vuoristossa ja kohtaa aavemaisen olennon ajaessaan pimeää tietä pitkin yöllä.

Mistä se tulee

Emmons ammentaa työssään omaa elämäänsä. “Remote Castin” leski, kuten Emmons, on perhokalastaja. Emmonsin aviomies on elossa ja voi hyvin, mutta hän silti tuntee menetyksen tuskan – hänen veljensä kuoli tulipalossa Portlandissa vuonna 1985.

“Kunnioitan syvästi niitä hiljaisia, staattisia, tyyneitä vesiä -syvyisiä ihmisiä”, hän sanoi.

Emmons sanoi käyttävänsä myös Länsi-Mainen vuoristomaisemaa inspiraationa. Hän on tietoinen siitä, että luonnonkauneus uskoo riskiin viettää aikansa niin kaukana sivilisaatiosta, puhumattakaan avusta hätätilanteessa.

“Täällä on niin kaunista, mutta se on myös niin pelottavaa”, hän sanoi.

Emmons on muiden kauhuteosten fani, mutta pitää kirjoitetuista tarinoista elokuvien sijaan. Hän mainitsee vaikutteistaan ​​Stephen Kingin “Salem’s Lot” ja Bram Stokerin “Draculan”, mutta mainitsi myös Mike Dashin “Batavian hautausmaa”, dramatisoidun kertomuksen tositarinasta sosiopaatista 1300-luvun hollantilaisella maustekauppalaivalla. Hän sanoi lukeneensa sen kolme kertaa, ja se pelottaa häntä joka kerta uudestaan.

“Se on sellainen sivunkääntäjä. Se on niin kammottavaa”, hän sanoi.

Emmons sanoi, että hän varmistaa, että hän perustaa tarinansa hahmoihin, joihin kuuntelija voi samastua.

“Jos voit samaistua tuohon henkilöön ja tuntea olevansa se henkilö, ja sitten tälle henkilölle tapahtuu jotain kauheaa, se on pelottavaa”, hän sanoi.

Kuulijoihin liittyvä

Emmons sanoi, että hänen tarinansa ovat lyhyitä, kukin noin 15-20 minuuttia, mutta hän ottaa pienenkin kuuntelijan ajan vaatimuksen vakavasti.

“Käytän niin kuin minun pitäisi maksaa sanoista”, hän sanoi.

Emmons ei kuitenkaan saa palkkaa itselleen. Hän jakelee podcastia ilmaiseksi, sisältöä kirjoitettavaksi ja esitettäväksi sen tekemisen rakkaudesta.

“En tarvitse painetta. En tarvitse rahaa”, hän sanoi.

Se ei kuitenkaan tee hänestä immuuneja yleisönsä reaktioihin. Hän julkaisi verkkosivuillaan positiivisen kommentin kuuntelijalta, jonka hän luki yhdeltä podcast-alustalta, ensimmäisen tällaisen kommentin tuntemattomalta, jonka hän oli koskaan nähnyt.

“Pidin siitä, koska en tiedä kuka tuo henkilö on, ja luulen, että hän ymmärtää sen, ja rakastan sitä”, hän sanoi.

Kuten kaikki uuteen hankkeeseen sukeltajat, Emmons myönsi olevansa itsetietoinen, mutta totesi, että vain miehensä kanssa asuminen vuoristossa tarkoitti, että hän pystyi myös eristäytymään kriitikoilta. Jos hän olisi edelleen kokopäivätyössä, hän sanoi, että hän voisi kuvitella murehtivansa sitä, mitä hänen kollegansa ajattelisivat. Nyt hän sanoi, että hänen eristäytymisensä tekee hänestä rohkea.

“Olen siitä erittäin energinen”, hän sanoi.

Emmons sanoi, ettei hän aio hidastaa vauhtia, ja toivoo, että hän yllättyy jatkossakin kiinnostuksen tasosta työtään kohtaan.

“Olen vain järkyttynyt. En voi uskoa sitä”, hän sanoi.

Listen to ME on joka toinen viikko julkaistava sarja, joka julkaistaan ​​lauantaina yksinomaan Spectrum News Mainessa.

.

Leave a Comment