Koch Industries selitti, miksi se pysyy Venäjällä – Quartz

Venäjällä edelleen toimivat länsimaiset yritykset kohtaavat ankaraa kritiikkiä ja kehotuksia boikoteihin, kun maan hyökkäys Ukrainaan alkaa neljättä viikkoa.

Sadat ulkomaiset yritykset, joilla on osakkuuksia Venäjällä, ovat jo katkaisseet suhteet maahan. Jotkut, kuten BP ja Exxon, ovat kävelemässä pois infrastruktuurista ja miljardien arvoisista investoinneista.

Mutta vaikutusvaltaisen oikeistomiljardöörin Charles Kochin omistama Koch Industries pysyy, vaikka sen intressit siellä ovat suhteellisen pienet verrattuna muihin Kochin omistamiin yrityksiin ja kääpiöivät muiden lähteneiden yhdysvaltalaisten yritysten koon nähden.

Kochin toimitusjohtaja selitti päätöksensä avoimessa kirjeessä

Koch ei ollut yrittänyt perustella, miksi se ei ole eronnut Venäjältä ennen kuin 16. maaliskuuta, kun Dave Robinson, Koch Industriesin toimitusjohtaja, selitti yrityksensä kannan julkisessa lausunnossaan yhtiön verkkosivuilla.

“Kauhistuttava ja vastenmielinen aggressio Ukrainaa vastaan ​​on loukkaus ihmiskuntaa kohtaan”, hänen avoin kirje alkaa. Hän huomauttaa, että Koch “on tarjonnut taloudellista apua työntekijöille ja heidän perheilleen Ukrainasta ja humanitaarista apua kärsiville naapurimaiden”.

Lausunto myös korostaa, kuinka pieniä Koch Industriesin intressit ovat Venäjällä. Siellä olevista liikesuhteista suurin on Guardian Industries, michiganilainen yritys, jolla on Venäjällä kaksi teollisuuslasia valmistavaa tehdasta, jotka työllistävät yhteensä 600 henkilöä. “Meillä ei ole muuta fyysistä omaisuutta Venäjällä, ja Guardianin ulkopuolella työllistämme maassa 15 henkilöä”, kirjeessä todetaan.

Se saattaisi saada uskomaan, että olisi suhteellisen helppoa liittyä joukkoon lähteneiden yritysten joukkoa. Mutta Robinson kirjoittaa:

Vaikka Guardianin liiketoiminta Venäjällä on hyvin pieni osa Kochia, emme kävele pois työntekijöidemme luota emmekä luovuta näitä tuotantolaitoksia Venäjän hallitukselle, jotta se voisi toimia ja hyötyä niistä (mitä Wall Street Journal on raportoinut he tekisivät). Se vain asettaisi työntekijämme suuremmalle vaaralle ja aiheuttaisi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kochin lausunto herättää kysymyksiä

Arvostelijat Charles Kochia, joka on käyttänyt valtavia summia oikeistolaisten asioiden tukemiseen, eivät osta Robinsonin argumentit. Muut yritykset, mukaan lukien McDonald’s, ovat lähteneet Venäjältä ja silti maksaa työntekijöille siellä. Yritykset, joilla on enemmän menetettävää kuin Koch, ovat päättäneet, että taloudellisten suhteiden katkaiseminen Venäjään on tehokas strategia, tietäen, että Putin on uhkasi kansallistaa ulkomaista omaisuutta.

Toisaalta, kuten toimittaja Judd Legum toteaa Popular Information -uutiskirjeessään, Koch on aiemmin ilmaissut halukkuutensa tukea venäläisiä yrityksiä ottamatta huomioon maassa tapahtuneita ihmisoikeusloukkauksia.

Leave a Comment