Naomi Osakan, Michael Beasleyn ja muiden mustien urheilijoiden inhimillisyys vs. heidän “faniensa” epäinhimillisyys

Siksi toisella, tarkemmin sanottuna, pelkäsin neljäntenätoista vuotenani ensimmäistä kertaa elämässäni – pelkäsin sisälläni olevaa pahaa ja pelkäsin ulkopuolista pahaa. – James Baldwin

Minne jättiläinen menee, kun hän ei halua tulla nähdyksi?

Kuusi jalkaa kymmenen tuumaa pitkä entinen NBA-pelaaja Michael Beasley jää kotiinsa. Hänen ajatustensa kanssa. Ne, jotka vainoavat häntä. Pienet ajatukset, jotka hänen pitäisi olla ohi, yhdistyvät suurempien ajatusten kanssa, joita hän ei voi karistaa. Hänen sisällään he luovat uinuvan tulivuoren, koska juuri sitä trauma tekee monille meistä, jotka ovat selvinneet naapurustosta ja kaikista sen mukana tulevista kiusauksista; kuljemme edelleen ympäriinsä trauman kuplivan kuuman laavan kanssa, joka vain odottaa purkautumistaan.

“Ainoat ihmiset, jotka eivät ole varastaneet minulta, ovat lapseni”, hän sanoo haastattelussa.Pivot-podcast,” isännöi Ryan Clark, Channing Crowder ja Fred Taylor – kaikki entiset NFL-pelaajat.

Kukaan ei kertonut hänelle, kuinka hänen sisällään olevaa tulivuorta tulisi käsitellä. Kukaan ei näyttänyt hänelle, että se voitaisiin hillitä ja lopulta sammuttaa terapialla.

Ja Beasley on kuuma. Ei vihalla, vaan surulla. Oikeasti sama asia.

Beasley on kuullut kaiken mitä faneilla ja kriitikoilla on ollut hänestä sanottavaa. Kaikki se on laskeutunut avaruuteen, jota edes Beasley ei tiedä. Joten hän piiloutuu. Ehkä meiltä, ​​ehkä varten meille. Mutta joka tapauksessa, hän eristää itsensä, jotta hänen ei tarvitse olla hauskoja vitsejä tai kokea uudelleen kaikkia tapoja, joilla ihmiset uskovat hänen pitävän elämänsä. En luettele kaikkia Beasleyn törmäyksiä auktoriteettihahmojen kanssa, voit lukea sen täältä, mutta kysyn tämän: Mikä on kohtuullinen kypsyyden odotus, kun kukaan ei ole opettanut sinulle kuinka olla kypsä?

Joten Beasley, 31, jää kotiin. Kuin lapsi rangaistuksen parissa. Mutta muut huoneessa olleet miehet, kaikki mustat miehet, tunnistavat eristyneisyyden. He ovat huolissaan siitä, että tämä saattaa olla varoitusmerkki jostain muusta.

“Sinulla on lapsia, minulla on lapsia. Tule luokseni”, Crowder sanoi podcastissa. “Voimme hankkia pompputaloja lapsille, juoda pari olutta ja viettää aikaa.”

Crowder pysähtyi ja lisäsi sitten: ”Se ei ole normaalia menestyvän miehen elämää; istua siinä talossa.”

Mutta näin tapahtuu mustille urheilijoille ympäristössä, jossa fanit tuntevat olevansa oikeutettuja heihin ja katsojat ovat julmia. He sanovat, että “olkaa paksumpi iho”, että heidän ansaitsemiensa miljoonien pitäisi olla lievittää haavojaan, jolloin mustat urheilijat muuttuvat hiljaisiksi jättiläisiksi, jotka kielsivät heidän inhimillisyytensä, joiden on todistettava sitkeytensä sillä, kuinka hyvin he kestävät pahoinpitelyä. Ja sitä se on – hyväksikäyttö. Siksi ponnistelut, kuten tennispelaaja Naomi Osaka ja supertähti voimistelija Simone Biles tuoda tietoisuutta urheilijoiden mielenterveydestä ovat niin tärkeitä. Siksi “Pivotin” isännät tarjoutuivat Beasleylle ystäväkseen ja rohkaisivat häntä poistumaan kotoa. Siksi meidän kaikkien on otettava mielenterveys työpaikalla vakavasti.

Mukaan Mielenterveys Amerikka, Mustat muodostavat 13,4 % Yhdysvalloista. Näistä noin 16 % on ilmoittanut sairastavansa mielisairautta. Ja vaikka tämä määrä saattaa tuntua pieneltä, se on yli 7 miljoonaa ihmistä tai enemmän kuin Chicagon, Houstonin ja Philadelphian asukasluku yhteensä.

Tärkein tutkimus saattaa kuitenkin olla se, jossa havaittiin, että 63 %Mustat ihmiset uskovat, että mielenterveystila on merkki henkilökohtaisesta heikkoudesta. Tämän seurauksena ihmiset voivat kokea häpeää mielenterveysongelmista ja pelätä, että heitä saatetaan syrjiä tilansa vuoksi.

Terapiaan liittyvä stigma ja monien mustien ihmisten keskuudessa laajalti vallitseva uskomus, että kirkot tai muut palvontapaikat ovat ainoita hyväksyttäviä mielenterveyden hoitomuotoja, yhdistettynä laajalti vallitseviin oletuksiin mustista urheilijoista, olisivat saattaneet johtaa sellaisiin epäseremonioihin urheilussa, jossa vitun fani ja urheilija törmäävät.

Otetaan Malice in the Palace, pahamaineinen tappelu Detroit Pistonsin ja Indiana Pacersin sekä kurittomien fanien välillä 19. marraskuuta 2004 – ja ennen kuin teet sen kasvot, muista, että olemme saaneet tietää, että Pistonsin keskusjoukkueen Ben Wallacen äiti oli juuri kuollut. , ja Pacersin Ron Artest, joka myöhemmin muutti nimensä Metta World Peaceksi, on puhunut äänekkäästi kamppailuistaan ​​mielenterveyden kanssa. Ja älä unohda, että tappelu pelaajien ja fanien välillä tapahtui sen jälkeen, kun Artestiin heitettiin juoma, kun hän makasi maalintekijän pöydällä. Siitä seurasi täysi kolari. Se oli musta silmä urheilussa, mutta tosiasian jälkeen kertoi enemmän se, että pelaajat uskoivat kuolevan sinä iltana poliisin puutteen ja hallitsemattoman Detroitin väkijoukon vuoksi, mutta heidät kuitenkin jäädytettiin. ja kutsutaan “roistoiksi”.

Kukaan ei mainitse Pacersin keskuspelaajaa Jermaine O’Nealia sai jousituksen kumottua koska hän vei NBA:n oikeuteen ja liittovaltion tuomari katsoi, että hänellä oli oikeus suojella itseään. Totta puhuen, Artestin ja Wallacen ei luultavasti olisi pitänyt olla kentällä sinä iltana. Wallace oli emotionaalisesti raaka äitinsä menetyksestä, ja Artest oli kamppaillut mielenterveytensä kanssa vuosia ja hänet leimattiin vain kuumapääksi.

Tämä on taistelua mielenterveyden puolesta mustille urheilijoille, jotka selvisivät ghetosta, kun raha ei riitä. Tämä on taistelua mustista urheilijoista, joita voidaan sekä kunnioittaa että halveksia maassa, joka ei rakasta heitä takaisin. Tämä on aina taistelua mustille urheilijoille, joiden on tehtävä Rubikin kuutiota muistuttava vehje sisällään saadakseen järkeä kaikista tavoista, joita heitä kohdellaan ja miten heidän tulisi esiintyä ja käyttäytyä.

Kuvittele kaikki WTF:n tasot, joita äskettäin tapahtui Serenan ja Venus Williamsin pään sisällä, kun he kuuntelivat ohjaaja Jane Campionin raahaavan heitä Critics’ Choice Awards -gaalassa.

“Serena ja Venus, te olette ihmeitä. Sinä et kuitenkaan pelaa kavereita vastaan, kuten minun täytyy. Campion sanoi.

Katso vain Venuksen kasvoja – se kertoo kaiken.

Juuri tämän sisäisen vääntymisen taso on uuvuttavaa useimmille mustille urheilijoille.

Vuonna 2021 Naomi Osaka oli yksi maailman parhaista tennispelaajista hän jätti pelin huolehtiakseen mielenterveydestään. Hän kirjaimellisesti jätti Ranskan avoimet ja piti itsestään huolta. Tuolloin kaikki näyttivät tukevan. Se kesti lauantaihin asti, jolloin joku päivystäjä huusi: “Naomi, sinä olet imeä!” hiljaisena hetkenä ottelussaan venäläistä Veronika Kudermetovaa vastaan. Näkyvästi järkyttynyt Osaka hävisi ottelun 6-0, 6-4. Ottelun jälkeen Osaka puhui yleisölle.

“Hei”, Osaka sanoi. “Halusin vain sanoa kiitos. Tuntuu, että olen itkenyt tarpeeksi kameran edessä. Ollakseni rehellinen, minua on kiusattu ennenkin, eikä se oikeastaan ​​haitannut minua. Mutta täällä kiusattiin. … Olen katsonut videon, jossa Serena ja Venus ovat kiusattuja täällä, ja jos et ole koskaan katsonut sitä, sinun kannattaa katsoa.

Hän jatkoi: “En tiedä miksi, mutta se meni päähäni ja sitä toistettiin paljon. Yritän olla itkemättä, mutta halusin vain sanoa kiitos ja onnittelut [Veronika]. Kiitos.”

Osaka ei yrittänyt varjostaa Kudermetovan voittoa; hän kertoi pahoinpitelijälle, että jos halusit satuttaa minua, niin teit. Ja se on se osa, joka sattuu pahimmin. Osaka esiintyy tiukan valvonnan alaisena haavoittuvana aikana ja ammattiurheilussa, jossa raamatullinen eetos on “imeä se”. En voinut kuvitella, kuinka vaikea Osaka kohtaa olla musta nainen ammattilaistennisessä maassa, joka ei välitä mustista naisista.

Mutta tiedän, että katsojien on aika katsoa. On myös aika niiden urheilijoiden, jotka uskovat, että heckling on osa peliä, aika muuttaa se. On aika, että maksulliset osallistujat ymmärtävät, että se, että urheilijat esiintyvät edessäsi, ei tarkoita, että omistat heidät. Ja saatat haluta ottaa huomioon kaiken, mitä he saattavat käydä läpi, tarkoitan, että se, että he ovat jättiläisiä, ei tarkoita, etteikö heillä olisi myös tunteita.

.

Leave a Comment