Paavi herättää ihmiskunnan tuhoavan ydinsodan haamuja

“Jos on vielä päiviä ja ihmisiä, meidän on aloitettava uudestaan ​​tyhjästä.”

Sisältökohde

VATIKAANI – Paavi Franciscus herätti keskiviikkona ydinsodan aaveen, jossa ihmiskunnasta jäljelle jääneen joutuisi aloittamaan kaikki alusta “seuraavana päivänä”, ja näytti pyytävän Jumalaa pysäyttämään hyökkääjän Ukrainassa.

Mainos 2

Sisältökohde

85-vuotias Franciscus omisti puheensa viikoittaisessa yleisessä yleisössä ikääntymiselle ja korruptiolle yhteiskunnassa ja kertoi Raamatun tarinan suuresta vedenpaisumuksesta, jota Jumala käytti rankaisemaan syntistä ja turmeltunutta ihmiskuntaa ja josta vain Nooa ja hänen perheensä selvisivät.

“Mielikuviteemme näyttää keskittyvän yhä enemmän kuvaamaan lopullista katastrofia, joka sammuttaa meidät”, hän sanoi ja poikkesi sitten valmistelemastaan ​​tekstistä ja lisäsi: “kuten se, joka tapahtuisi mahdollisessa atomisodassa.”

“Jos seuraavana päivänä on vielä päiviä ja ihmisiä – meidän on aloitettava uudelleen tyhjästä”, hän sanoi, mainitsematta erikseen Ukrainan sotaa siinä osassa yleisöä, jota pidettiin useiden tuhansien ihmisten edessä. Vatikaani.

Mainos 3

Sisältökohde

Minuuttia myöhemmin hän kuitenkin alensi ääntään ja lui synkällä sävyllä italialaisen arkkipiispan kirjoittaman rukouksen Ukrainan sodasta.

“Herra Jeesus Kristus, Jumalan poika, pyydämme sinua pysäyttämään Kainin käden”, hän sanoi viitaten raamatulliseen hahmoon, joka kääntyi oman veljensä kimppuun, hyökkäsi hänen kimppuunsa ja tappoi hänet.

Franciscus, joka on aiemmin kutsunut sotaa “kelpaamattomaksi aseelliseksi hyökkäykseksi”, ei nimennyt yhtään maata keskiviikkona.

Rukous jatkui sanoen: ”Kun olet (Jumala) pysäyttänyt Kainin käden, pidä myös hänestä huolta. Hän on veljemme.”

Moskova sanoo, että sen toiminnan tarkoituksena ei ole miehittää aluetta, vaan demilitarisoida ja “denatsifioida” naapurinsa.

Mainos 4

Sisältökohde

Mielikuvituksemme näyttää keskittyvän yhä enemmän lopullisen katastrofin esittämiseen

Venäjä kutsuu toimintaansa “erityiseksi sotilasoperaatioksi”. Aiemmin Franciscus hylkäsi epäsuorasti tämän termin ja sanoi, että sitä ei voitu pitää “vain sotilaallisena operaationa” vaan sodana, joka oli vapauttanut “veren ja kyynelten jokia”.

Rukouksessa, jonka paavi luki keskiviikkona ja jonka oli kirjoittanut Napolin arkkipiispa Domenico Battaglia, Jeesus kuvattiin “syntyneenä Kiovan pommien alla” ja “kuolleena äidin käsivarsille Harkovassa” tai “20-vuotiaana”. tuntuu etulinjoilta.”

Aiemmin Pietarinkirkossa paavi tapasi useita satoja italialaisia ​​koululaisia ​​ja pyysi heitä ajattelemaan Ukrainassa olevia kollegoitaan, ”jotka joutuvat pakoon pommeja. He kärsivät niin paljon ja siellä on kylmä.” (Raportoi Philip Pullella; editoi Alex Richardson)

Mainos 1

Kommentit

Postmedia on sitoutunut ylläpitämään vilkasta mutta kansalaisyhteiskunnan keskustelufoorumia ja rohkaisee kaikkia lukijoita jakamaan näkemyksensä artikkeleistamme. Kommenttien valvominen saattaa kestää tunnin, ennen kuin ne näkyvät sivustolla. Pyydämme sinua pitämään kommenttisi asiaankuuluvina ja kunnioittavasti. Olemme ottaneet käyttöön sähköposti-ilmoitukset – saat nyt sähköpostin, jos saat vastauksen kommenttiisi, seuraamasi kommenttiketjuun on päivitetty tai jos seuraamasi käyttäjä kommentoi kommentteja. Vieraile yhteisön säännöissämme saadaksesi lisätietoja ja tietoja sähköpostiasetusten säätämisestä.

Leave a Comment