Hyökkäykset ukrainalaista koulutusta vastaan ​​”ihmisyyttä vastaan”, sanoo Euroopan parlamentin jäsen

Sabine Verheyen tuomitsee Venäjän hyökkäykset ja vaatii EU:ta auttamaan nuoria pakolaisia ​​pääsemään koulutukseen

Euroopan parlamentissa puhunut johtava europarlamentaarikko on tuominnut Venäjän hyökkäykset koulutuslaitoksiin Ukrainassa “inhimillisyyttä vastaan”.

Sodan edetessä Venäjän joukot ovat kohdistaneet siviilien infrastruktuuriin Ukrainan kaupungeissa, ja Kansainvälinen rikostuomioistuin kerää todisteita sotarikoksista. Koillisosassa Harkovassa, jota on pommitettu voimakkaasti, tiedotusvälineiden mukaan Kharkov National Universityn rakennukset ovat liekeissä pommituksen jälkeen.

Puhuessaan eduskunnan kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan kokouksessa 15. maaliskuuta valiokunnan puheenjohtaja Sabine Verheyen (kuvassa) sanoi, että koulutuslaitoksiin kohdistuvat hyökkäykset ovat “hyökkäyksiä tietoa, ihmisyyttä, arvojamme vastaan, kaikkea sitä vastaan, minkä puolesta puolustamme ja johtaisi parempaan tulevaisuuteen.”

Monet yliopistot eri puolilla Eurooppaa ovat avanneet ovensa konfliktia pakeneville opiskelijoille, kun taas jotkin maat ilmoittavat politiikoista opiskelijoiden tukemiseksi. Irlannissa ukrainalaiset opiskelijat maksavat samat maksut kuin EU-maiden opiskelijat, ja he saavat apurahoja ja kielikoulutusta.

Verheyen kehotti EU:n oppilaitoksia työskentelemään yhdessä tukeakseen sodan vuoksi siirtymään joutuneita nuoria. “Meidän on annettava heille pääsy koulutukseen, jotta heillä on mahdollisuus tulevaisuuteen missä tahansa he ovatkin”, hän sanoi.

Osakepääoman tutkimus

EU:n elimet jatkavat työtä vastatakseen Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan. Maaliskuun 17. päivänä Euroopan tutkimusalue- ja innovaatiokomitea, joka kokoaa yhteen korkeat kansalliset ja EU:n tutkimusvirkailijat, kokoontuu toisen kerran sodan alkamisen jälkeen keskustelemaan tutkimus- ja innovaatiopolitiikan toimenpiteistä.

Euroopan komissio ilmoitti 2. maaliskuuta, että se lopettaa uuden yhteistyön venäläisten organisaatioiden kanssa EU-ohjelmien kautta, estää EU:n maksut venäläisille yksiköille ja tarkastelee kaikkia olemassa olevia Venäjää koskevia tutkimushankkeita.

Tutkimusalan organisaatiot jatkavat myös suhteiden katkaisemista Venäjän instituutioihin. Maaliskuun 11. päivänä Euroopan tutkimusneuvoston apurahansaajien yhdistyksen hallitus sanoi, että se “loppuu kaiken institutionaalisen yhteistyön Venäjän federaation hallituksen rahoittamien kumppaneiden kanssa”.

“ERC-apurahojen järjestö on sitoutunut tukemaan Ukrainassa tällä hetkellä Ukrainassa olevia tai maasta paenneita tutkijoita sen verkostojen kautta ja auttamaan heitä ylläpitämään ammatillista toimintaansa”, hallitus sanoi.

Leave a Comment