Jaoit kauhutarinoita maksuista illallisjuhlien jälkeen. Menetin uskoni ihmisyyteen

Edellisessä uutiskirjeessäni kirjoitin järkyttävästä tapauksesta, jossa nainen kertoi, että häntä pyydettiin korvaamaan illallisjuhlien isäntä lautasesta penneä, jonka hän söi. Ei, tämä ei ollut kotiravintola. Niille teistä, jotka ovat jo hämmentyneitä mennä hollantiin ystävien kanssa tai pyytää heitä osallistumaan ylellisiin kotijuhliin, tässä tapauksessa on muistettava kaksi tärkeää asiaa: Hän toi viiniä, eikä hänelle kerrottu noista odotuksista aiemmin. hän laittoi haarukansa tuohon pastaan. Pyysin lukijoita kertomaan minulle, ovatko he koskaan kokeneet tätä. Valitettavasti koko ihmiskunnalle sain paljon vastauksia, jotka sisällytän alle, lievästi anonymisoituina ja muokattuna viattomien suojelemiseksi. Kiitos kaikille tarinoillaan kirjoittaneille.

Luulen, että tämä sai niin monet ihmiset liikkeelle, koska ajatus jonkun kutsumisesta ja tilaisuuden muuttamisesta joksikin tapahtumaksi on vastoin monia kulttuuritapoja. Siellä on antiikin kreikkalainen xenia, eräänlainen rituaalinen vieraanvaraisuuden perinne, joka merkitsi vieraiden ruokkimista riippumatta siitä, mistä he tulivat. Ajatuksena oli, että et koskaan tiennyt, oliko muukalainen kotonasi valepuvussa oleva jumala – joten leivän ja viinin kieltäminen heiltä voisi ansaita sinulle henkisen tuskan maailman.

Kreikkalainen periaate ei kuitenkaan ole yksittäinen maailmassa. Monet ihmiset kasvoivat perheissä, joissa heidän vanhempansa jättivät ylimääräisen kattauksen pois siltä varalta, että joku ystävä tai naapuri sattuisi ilmestymään nälkäisenä. On muitakin perheitä, joissa koko laskun maksaminen ravintolassa voi olla yhtä kilpailukykyistä kuin olympiataitoluistelu. Ja monet ihmiset kertoivat minulle, että vaikka he kasvoivatkin ilman rahaa, heitä opetettiin jakamaan vapaasti viimeinenkin riisinjyvä vieraan kanssa. Palkan pyytäminen sen jälkeen, kun vieraasi on syönyt tuon riisinjyvän, olisi todella kurja asia.

En epäröi nimetä tätä viimeaikaiseksi trendiksi, vaikka on selvää, että maksusovellukset, kuten Cash App ja Venmo, ovat tehneet läheistesi nikkelöinnin erittäin helpoksi. Ihmiset ovat rikkoneet xeniaa ikuisuuden ajan – kysykää vain kuningas Sisyphukselta, joka on tuomittu työntämään kiven ylös mäkeä koko ikuisuuden Tartaruksella, koska hän oli kauhea isäntä (ja yleensä ärsyttävä kaveri). Se, kuinka alla olevissa tarinoissa mainituista isännistä tuli niin happamia, on mysteeri, mutta toivotaan, että heillä on aikaa uudistua ennen kuin he päätyvät työntämään omia lohkareitaan.


Pari vuotta sitten toin poikaystäväni kotiin Los Angelesiin tapaamaan läheisiä lapsuuden ystäviäni ensimmäistä kertaa. Olimme kaupungissa lomia varten, ja yksi ystävistäni TARJOUSI isännöimään ihmisiä asunnossaan (jonka he omistivat) uudenvuodenaattona.

Kun poikaystäväni ja minä söimme illallisen vanhempani kotona, liityimme ystävieni luo huoneistoon. Toimme pullon viiniä. Ystävällä oli meille juomia sekoitettavaksi, ja ruoka/välipalat olivat vain Trader Joen pakasteosaston tuotteita. Hieno sarja, mutta ei mitään hienoa.

Oli hauskaa: nauroimme, juhlimme ja menimme kotiin. Myöhemmin sillä viikolla ryhmä sai ystävältä tekstiviestin, jossa sanottiin: “Hei, välitättekö juomat ja välipalat NYE:ssä?”

Ja! Se henkilö seurasi! Lähetin vastahakoisesti 20 dollaria – mutta jäin miettimään miksi. Ystävä tarjosi asuntoa kenenkään käskystä, eivätkä he ennakoineet tilannetta sanomalla, että he haluaisivat isännöidä, mutta saattavat tarvita taloudellista apua kulujen kattamiseen. Olisimme ystävällisesti olleet valmiita osallistumaan; me kaikki ymmärrämme, että jotkut kuukaudet ovat tiukempia kuin toiset. Ystävä ei myöskään näyttänyt ymmärtävän, että me kaikki tulimme aikaisemmin syöneistä: en juurikaan koskenut välipaloihin, koska olin jo syönyt illallista vanhempieni kanssa.

Vain outo tilanne, jota en KOSKAAN tekisi kenellekään ystävilleni, varsinkin jos olisin kutsunut heidät syömään. Isoäitini, erikoisemäntä, olisi kieltänyt minut tällaisen ahneuden vuoksi. Hänen mottonsa oli: “Jos riittää 2:lle, riittää 10:lle.”

TEHDÄ SIITÄ MYÖKSI!


Vuonna 1978 olin 25-vuotias taideopiskelija ja asuin lähetystyössä parin kämppäkaverin kanssa. Olin juuri muuttanut tänne Kanadasta enkä tuntenut liikaa ihmisiä. Minulla oli muutama eri työ, joista yksikään ei maksanut paljon. Työskentelin vanhassa Exploratoriumissa lehmien silmiä leikkaamassa huutavien lasten kasvojen edessä ja pienessä huonekalutehtaassa hioen puisia tappeja.

Kun kämppäkaverini kutsui minut kiitospäivä-illalliselle ystävän luo, otin mielelläni vastaan. Se oli vanhassa talossa Potreron kukkulalla. Vieraiden joukossa oli ihmisen jukebox ja joukko runoilijoita ja taiteilijoita. Ruoka oli potluck ja toimme viiniä. Mutta kun nousimme lähtemään, isäntä pyysi meiltä jokaiselta 20 dollaria, valtava summa budjettiini! (Toim. huomautus: Inflaatioon oikaistuna se on noin 87 dollaria vuoden 2022 rahassa.) Luulen, että annoin hänelle kaiken, mitä minulla oli, eli viisi dollaria, ja lähdin hämmentyneenä.

En ole koskaan unohtanut kuinka hämmästynyt ja loukattu tunsin oloni!


Muutin ryhmätaloon DC:hen viime syksynä kolmen vieraan miehen kanssa (me kaikki 20-luvun lopulla ja 30-luvun alussa), ja suurelta osin se on sujunut hyvin. Rakastan ruoanlaittoa, joten olen valmistanut muutaman “perheillallisen” taloon, joissa kämppäkaverini osallistuvat välillä tekemällä salaattia tai hankkimalla viiniä, ja joskus eivät, mutta se on hyvä! Jos se olisi minulle tärkeää, olisin sanonut sen jo kauan sitten. Mikä tuo minut Venmo Requesteriin.

Tänä talvena yksi kämppäkavereistani halusi isännöidä itselleen suuret syntymäpäiväjuhlat, ja “on kirjaimellisesti pandemia päällä?” Jännitteet sovimme hänet alas noin kymmenelle hänen lähimmälle ystävälleen. Muut kämppäkaverini ja minut oli edelleen kutsuttu, ja menimme, koska se oli meidän talossamme. Seuraavana päivänä ME JOKAINEN SAAMME VENMO-PYYNNÖN 18 dollarilla. Tästä EI KOSKAAN puhuttu etukäteen, ainoat välipalat juhlissa olivat neljä pizzaa ja hummus, ja myös se oli meidän kotona ja meidän piti siivota. Maksoin sen, koska en ollut henkisesti hyvässä paikassa ja 18 dollaria oli mielenrauhan arvoista.


Seurustelin tuolloin ihanan ihmisen kanssa, jolla oli pieni lapsi. Hän oli työtön ja hänellä oli ruokamerkkejä, ja minä olin osa-aikatyössä koulualueella 12 dollarilla tunnissa. Olimme siis RINKIN. Mutta tämä ystävä isännöi illallisjuhlia paikassa, jossa hän istui kotona, ja toimme ruokaa, jonka teimme itse tai ostimme ruokamerkeillä (luulen, että toimme salsaa ja guacamolea ja maissilastuja). Sitten hän pyysi aterian lopussa, että kaikki antaisivat hänelle 5 dollaria ruoasta. Kun sanoin, ettei meillä ole siihen varaa, ja huomautin, että annoimme lähes yhtä paljon ruokaa kuin hän, hän sai kohtauksen.

Draama kesti useita kuukausia, koska jostain syystä ajattelin, että minun pitäisi puhua asioista hänen kanssaan ja tehdä kilttiä, ja lopulta minut kiellettiin kaikista tapahtumista, joihin hän osallistui – ei vain niistä, joissa hän isännöi, vaan kaikista tapahtumista, joissa hän osallistui. ne, joita hänen ystävänsä isännöivät. Luulisi, että olimme kaikki lukiossa, mutta tämä oli silloin, kun olimme kaikki 30-vuotiaita. villit ajat.


Osallistuin äskettäin tyttöjuhliin, joissa kaikki vieraat (mukaan lukien morsian) ajoivat useita tunteja kaupungista pieneen lomakaupunkiin, koska toinen vieras (kutsutaanko häntä Saraksi) halusi isännöidä meitä (toiseen) kotiin, jossa hän ja hänen aviomies oli hiljattain remontoitu.

Majoitimme viisi meistä lähellä Airbnb:tä, mutta Sarah kutsui meidät kotiinsa päivälliselle ja juomille – kannustaen meitä “tulemaan nälkäiseksi”. Sarah tarjoili monimutkaisen, usean ruokalajin aterian. Se oli todella mukavaa, ja ihmisenä, joka rakastaa isännöidä itseäni, arvostin kaikkea tähän tehtyä työtä.

Sitten viikonlopun päätteeksi selvitettäessä suuria kuluja (Airbnb, ravintolat jne.) tuli Venmo-pyyntö: 80 dollaria per henkilö, perjantai-illan illallinen ja juomat. Olin LATTIASSA. Jälleen, rakastan isännöintiä, ymmärrän täysin, että se voi olla kallista – nuorempana ystäväporukkamme piti kiitospäivät, joten kenenkään ei tarvinnut maksaa koko laskua. Mutta silloinkin kuolisin ennen kuin veloittaisin jonkun päivällisestä kotonani. En voi uskoa, että joku olisi niin tahmea. En ole voinut lakata ajattelemasta sitä.


Minulla on perheenjäsen, joka tekee tämän. Aluksi ajattelin, että olin ehkä väärässä loukkaantuessani, mutta viime vuosien aikana, kun olen kertonut tarinoita (kyllä, monikossa) kymmenille ihmisille, sama kauhistunut järkytys ja loukkaus ilmeni heidän kasvoillaan. Tästä tulee pitkä, koska näin tapahtuu NIIN monta tapausta.

Ensimmäisen kerran näin tapahtui, olin hänen luonaan, jonka hän jakaa sulhasensa kanssa. Kumppanini oli myös siellä, ja olimme kaikki yhteisten ystäviemme kanssa vain hengaamassa, kuten yksi tekee. Tuomme aina pullon viiniä, koska se on vain mukavaa tekemistä riippumatta siitä, kenen taloon olet menossa. Koska hänellä ei ollut illallissuunnitelmia, hän otti joitakin tavaroita pakastimestaan ​​lämmittääkseen meitä. Illan päätteeksi meiltä laskutettiin ruoasta, jonka hän oli aiemmin ostanut itselleen ja tarjonnut meille. Ja tuomamme viinipullo.

Toisella kerralla tämä tapahtui, sama hangout-tilanne, mutta tällä kertaa tilattiin intialaista ruokaa. Emme syöneet mitään, koska meillä oli illallissuunnitelmat, mutta silti veloitettiin ruoasta, joka tilattiin, koska olimme siellä. Emme maksaneet tällä kertaa, vaikka olisimme tietysti maksaneet, jos osallistuisimme.

Kolmannen kerran tämä tapahtui, se oli yhteinen syntymäpäiväjuhlamme. Hän halusi alunperin minun tekevän kolme quicheä brunssille klo 10, johon sanoin, että ei ole mahdollista, että teen KOLME quicheä ennen puoltapäivää. Hän muutti sen minipiirakkatilauksiin paikallisesta kaupasta, määräsi muutaman lisäpuolen jollekin perheelle, mukaan lukien itselleni, mutta oli pyytänyt kaikkia noin 30 vierasta tuomaan pullon kuohuviiniä mimosoille ja maksamaan kukin 30 dollaria ruoasta. osti. Kumppanini meni luokseni aikaisin, toi ruokaa ja viiniä, auttoi perustamisessa, ja silti veloitettiin siitä 30 dollaria. Tämä oli hänelle viimeinen pisara, ja hän vannoi, ettei koskaan mene sinne enää.

Neljännen kerran tämä tapahtui, hän oli ottanut tehtäväkseen järjestää syntymäpäiväjuhlat toiselle perheenjäsenelle. Hän ei kysynyt, halusiko hän juhlia, vaan järjesti sen hänelle. Hän osti koristeita ja määräsi astiat kaikille (meitä kahdeksalle) tuotavaksi. Juhlien lopussa, syntymäpäiväpoikaa lukuun ottamatta, meiltä kaikilta veloitettiin 20 dollaria ruoasta ja koristeista, jotka hän osti (ja lopulta palautti). Tämä oli ensimmäinen kerta, kun otin asian esille jonkun muun kanssa siellä, joka oli tuonut poikaystävänsä vieraaksi ja oli niin hämmentynyt, ettei hän edes kertonut hänelle syytteestä, vaan hoiti sen itse.

Tässä vaiheessa päätin, etten menisi sinne enää syömään. Mutta sitten tuli loma vuonna 2020.

Kiitospäivä on yleensä siskoni (hänen tätinsä) luona San Josessa. Meillä on suuri perhe, joten kokoontumisemme on yleensä noin 30 henkilöä. Siskoni käsitteli joitain henkilökohtaisia ​​asioita, joten vaikka hän pystyi avaamaan kotinsa, hän ei pystyisi antamaan sen enempää, mikä on hienoa, koska teemme aina potluck-tyylisen illallisen. Jokainen tuo mukanaan yhdestä kolmeen astioita tai auttaa laittamaan ja siivoamaan.

Sisarentytär ja hänen sisarensa päättivät johtaa kiitospäivää ja antoivat kaikille ruokia (kyllä, määrättyjä, tuskin antaen ihmisille vaihtoehtoja muuta kuin pyyntöjä, kuten “perunaruoka” tai “piirakka”). He käskivät meitä kaikkia seuraamaan menojamme, jotta voimme jakaa ne lopussa niin, että se olisi “reilua”. Ajattelin, hyvä. Jaamme sen, se on “reilua”. Kumppanini ja minä toimme kolme ruokaa. Sisarentyttäreni sulhanen otti tehtäväkseen tehdä suuren pääkylkiluun (kukaan ei pyytänyt häntä tekemään tätä). Muista, että siellä oli myös kalkkuna ja paljon muuta ruokaa.

Illan loppupuolella paljastui, että prime kylkiluu maksoi noin 400 dollaria ja keitti noin kahdeksan tuntia. Lopulta, kun kustannukset oli laskettu, kaikki olivat heille velkaa 50 dollaria. Kumppanini oli vihainen ja sanoi maksavansa tällä kertaa, mutta hän ei koskaan mennyt toiseen perhejuhlaan, jonka he järjestävät.

Leikkaa jouluun. Sisareni on edelleen käsistä irti, joten veljentytäret ottavat jälleen vastuun sanoen, että siitä tulee kala- ja äyriäisfestivaali ja että se maksaa jälleen noin 50 dollaria per henkilö. Kumppanini ja minä olimme juuri maksaneet koiramme leikkauksen, joten sanoin, että maksamme sen edelleen pois eikä meillä ollut varaa 50 dollarin ateriaan kotona, joten menisimme sen sijaan ystävän luo päivälliselle (mikä tarkoittaa, että meidän ei tarvinnut maksaa mitään). Kaikki luulivat, ettei meillä todellakaan ollut siihen varaa, mutta kerroin muutamille valituille todellisen syyn. Illan päätteeksi kaikki saivat jälleen maksun.

Leave a Comment