Maailman tunnetuin joogi Sadhguru on huolissaan tulevaisuuden aiheuttamasta katastrofia ihmiskunnalle

Maailman tunnetuin joogi, Sadhguru, istuu minua vastapäätä ja yrittää selittää, mitä guruna oleminen pitää sisällään.

Yksinkertaisimmillaan guru on pimeyden karkottaja, hän yrittää saada minut ymmärtämään.

“Se voisi olla soihtuvalo”, 64-vuotias spiritisti sanoo kärsivällisesti. “Jos työskentelet pimeässä, soihdun valo on gurusi, koska se karkottaa pimeyden puolestasi.”

Sadhguru, oikealla nimellä Jagadish Vasudev, on maailmankuulu “sisäisen alueen” guru – toisin sanoen hän auttaa ihmisiä löytämään sisäisen rauhan. Monet, monet ihmiset; viimeisellä laskulla hänen Twitter-tilillään oli 3,8 miljoonaa seuraajaa, kun taas hänen Instagram-seuraajia on 7,5 miljoonaa.

Mutta jopa gurut – myös sisäiseen rauhaan erikoistuneet – ovat huolissaan. Sadhguru tapaa minä hämärässä valaistussa hotellihuoneessa, josta on näkymät Thames-joelle Lontoossa, koska hän on hyvin huolissaan maapallon maaperästä.

Sadhguru aikoo aloittaa 30 000 kilometrin moottoripyörämatkan lisätäkseen tietoisuutta maaperän terveydestä (Kuva: Swami Chitranga)

Kimaltelevat kaupungin valot ovat ristiriitainen tausta haastattelulle, jossa Sadhguru varoittaa ihmisten rauhasta ja sivilisaatiosta on vaakalaudalla, jos ihmiset eivät tunnista uhkaavaa maatalouskriisiä.

Intensiivinen viljely ja lannoitteiden liikakäyttö tarkoittavat, että yli puolet maailman maatalousmaasta on huonontunut, kertoo elintarvike- ja maatalousjärjestö, joka varoittaa tilanteen saavuttaneen “murtumispisteen”. Jos maaperän rappeutuminen jatkuu nykyisellä vauhdilla, 90 prosenttia maailman maaperästä on huonontunut vuoteen 2050 mennessä.

Sadhguru on vakuuttunut vaarasta. “Tällä hetkellä emme puhu maaperän huonontumisesta”, hän sanoo. “Puhumme maaperän sukupuuttoon.”

Tästä johtuva elintarvikepula voi aiheuttaa kaaosta, hän varoittaa. “Tällä hetkellä Lontoon kaupunki näyttää kohtuullisen sivistyneeltä”, hän sanoo ja osoittaa Canary Wharfin välkkyviä valoja. ”Kolme päivää, jos 50 prosentilla ihmisistä ei ole mitään syötävää, sivilisaatiosi haihtuu, eikä vain sitä, ihmiskuntasi haihtuu. Siitä tulee villi paikka.”

Sadhguru on niin huolissaan maaperistä, että hän pitää maanantaina tauon sisäisen rauhan opettamisesta ja lähtee 100 päivän, 30 000 kilometrin moottoripyörämatkalle Iso-Britanniasta takaisin Intiaan lisätäkseen tietoisuutta maaperän terveydestä Save Soil -kampanjassa, jota tukee YK ja FAO.

Suunnitelmana on käyttää moottoripyöräajelua ja hänen valtavaa sosiaalisen median seuraamistaan ​​saadakseen miljoonien ihmisten tuki asian hyväksi.

Toivotaan, että ne vuorostaan ​​painostavat hallituksia toimimaan kriisin pysäyttämiseksi, ja perimmäisenä tavoitteena on, että jokaisella kansalla on politiikka maaperän suojelemiseksi.

Tämä voi tarkoittaa siirtymistä luonnonmukaiseen maatalouteen, lannoitteiden käytön vähentämistä tai kynnettyjen peltojen vaihtamista “ei till” -viljelyyn.

Sadhguru sanoo, että hallitusten pitäisi olla vapaita päättämään, kuinka ne ennallistavat maaperän, mutta tärkeintä on, että ne saadaan toimimaan. “Demokratiassa kansalaisilla on kaksi asiaa: ääni ja ääni”, hän sanoo. “Jos ihmiset ilmaisevat, että olemme valmiita pitkän aikavälin politiikkaan, he tekevät sen.”

Sadhguru haluaa hallitusten ryhtyvän toimiin maaperän orgaanisen pitoisuuden palauttamiseksi, mikä on maatalouden tuottavuuden keskeinen mittari (Kuva: Conscious Planet – Save Soil)

Sadghuru on muodostunut kampanjantekijäksi. Vuonna 2017 hän käynnisti Rally for Rivers -kampanjan Intian jokiverkostojen elvyttämiseksi. Sadhguru ajoi lähes 10 000 kilometriä Intian halki saadakseen tukea poliittiselle toimille, ja lopulta kampanja väittää saaneensa 162 miljoonan ihmisen tuen.

Save Soil -kampanjan kunnianhimotasot ovat vielä korkeammat. Sadhguru haluaa, että hänen moottoripyörämatkansa tavoittaa 3,5 miljardia ihmistä, minkä mittakaavassa hän toivoo herättävän poliittisen toiminnan hyökyaallon.

Hengellinen johtaja ei ehkä vaikuta ilmeiseltä sanansaattajalta varoittamaan maatalouden taantumasta. Mutta Sadhgurulle yhteys on täysin järkevä. “Me olemme ympäristö”, hän sanoo.

“Olemme ekologiaa. Luulemme olevamme sen yläpuolella – emme ole. Olemme vain ekologian paljastus. Se, kuka olet juuri nyt, on vain seurausta siitä, mitä maassa tapahtuu.”

Leave a Comment