Mandryk: Moen viikko tarjoaa ihmisyyden oppitunnin, jota me kaikki voisimme käyttää

Inhimillisyyden ja myötätunnon säilyttäminen on ratkaisevan tärkeää yhä epäinhimillisemmässä maailmassa. Tämän pitäisi koskea kaikkia asioita kotimaassa ja ulkomailla.

Sisältökohde

Se ei ollut ongelma, jonka monet luulivat herättävän pääministeri Scott Moen sydämellisiä tai tunteellisia reaktioita tällä viikolla.

Mainos 2

Sisältökohde

Mutta se oli varmasti hyvä muistutus siitä, että poliitikot ovat hyvin inhimillisiä ja että heidän on käsiteltävä hyvin inhimillisiä asioita… ehkä jopa omia tunnekysymyksiä.

Intohimoisesti toimittajille tiistaina puhuessaan oli selvää, että Moe oli liikuttunut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyyn sanoista hänen alahuoneessa aiemmin samana päivänä.

“Kuvittele, jos joku piirittää Vancouveria?” Zelenskyy kertoi alahuoneelle. ”Voitko kuvitella, että saat joka päivä muistioita uhrien määrästä, mukaan lukien naiset ja lapset… Tällä hetkellä meillä on 97 lasta, jotka ovat kuolleet tässä sodassa.

“Voitko kuvitella Toronton kuuluisan CN-tornin, jos venäläinen pommi osuisi siihen?”

Kun Moe tiistaina parafraasi Zelenskyyn järkyttäviä sanoja, oli ilmeistä, että hän saattoi hyvin kuvitella tämän tapahtuvan omassa maassaan ja omalle perheelleen. Se tarjosi kipeästi kaivattua perspektiiviä politiikassa toisella viikolla, jolloin perspektiivi näytti kadonneen.

Inhimillisyyden ja myötätunnon säilyttäminen on ratkaisevan tärkeää yhä epäinhimillisemmässä maailmassa. Tämän pitäisi koskea kaikkia asioita – olipa kyseessä sitten globaali konflikti tai pelkkä paikallinen ongelma.

Moe olisi varmasti voinut käyttää vain vähän tätä inhimillisyyttä ja myötätuntoa itseään tällä viikolla.

Saskatchewanin pääministerin täytyi lentää Vancouveriin hoitaakseen liikenneonnettomuuden, joka johti Moeen rekisteröidyn kuorma-auton takavarikointiin sen jälkeen, kun sitä ajaneen 28-vuotiaan miehen väitettiin ajaneen punaista valoa ja epäonnistuneen tienvarsiraitistustestissä. Rikoslainsäädäntöä ei nostettu.

Mainos 3

Sisältökohde

Ensimmäinen itse oli 1 673 kilometrin päässä henkilökohtaista Chevrolet Silveradoaan koskevasta tapauksesta sinä perjantaiaamuna. Tämä oli liikennerikos, vaikkakin se johti tiukempien lakien mukaan ajoneuvojen takavarikointiin – ankara varoitus siitä, että yhteiskunta pitää nykyään useampaa kuin yhtä juomaa liikaa, jos päätät ajaa.

Ainoa julkinen seuraus oli, että Moe puuttui päivän lainsäätäjästä maanantaina, minkä hän stoisesti selitti tiistaina.

”Toisinaan meidät kutsutaan tukemaan perhettä ja ystäviä. Tämä on yksi niistä hetkistä, kun saan olla osa sitä tukijärjestelmää, Moe sanoi toimittajille ja lisäsi, ettei hän kommentoi enempää henkilökohtaisia ​​asioita.

Oppositio ei ole ottanut asiaa esille. Kaikki poliitikot – kuten NDP:n johtaja Ryan Meili, joka on kohdannut enemmän kuin osansa epäreiluja ja tarpeettomia henkilökohtaisia ​​hyökkäyksiä – ymmärtävät paremmin kuin useimmat, että on joitain henkilökohtaisia ​​rajoja, joita ei pidä ylittää. Valitettavasti muut eivät ymmärrä sitä.

Tapahtuman jälkeen Moe ja hänen perheensä ovat kohdanneet sosiaalisen median hyökkäyksiä juoruilevilta, suurelta osin nimettömiltä näppäimistösotureilta, jotka ovat tarjonneet järkeviä teorioitaan ja perusteettomia johtopäätöksiä jostakin, josta he eivät tiedä mitään.

Kun he innokkaasti välittelivät ilkeitä näkemyksiään – usein suoraan Moen sosiaalisen median syötteeseen – ihmettelevät: ovatko nämä samat ihmiset, jotka valittavat, että hallitus ei ymmärrä mielenterveystuen tarvetta hädässä oleville ihmisille? Ovatko he samat ihmiset, jotka aina päättelevät, että ongelma on muissa miehissä?

Mainos 4

Sisältökohde

Jos mietit mitä tekemistä tällä kaikella on Venäjän hyökkäyksen kanssa Ukrainaan, ilmeinen vastaus on todennäköisesti ei mitään… ja ehkä kaikki.

Tämä on ensimmäinen sosiaalisessa mediassa käyty sota, joka osoittaa, että ongelma ulottuu nyt pidemmälle kuin vanha totuuden sanonta, joka on sodan ensimmäinen uhri.

Uusi ongelma on, että sosiaalinen media – yhdistettynä perinteisen median huonoon arvoon ja tukahduttamiseen – tasoittaa tietä väärän tiedon, vihan, vihan ja viime kädessä kauhistuttavien asioiden sanomisen ja tekemisen oikeutuksen leviämiselle.

Se on tappava cocktail, joka syö säädyllisyyttä ja ihmisyyttä, jotka ovat ainoa puolustuksemme.

Tarvitsemme noita puolustuskeinoja taistellaksemme kauhistuttavia sodan tapahtumia vastaan. Mutta ehkä meidän täytyy soveltaa niitä myös kodin pieniin asioihin.

Mandryk on Regina Leader-Postin ja Saskatoon StarPhoenixin poliittinen kolumnisti.

Haluatko tietää, miten päätämme, mitä käsittelemme ja miten toimitukselliset päätökset tehdään Regina Leader-Postissa ja Saskatoon StarPhoenixissa? Hanki viikoittain Kirje toimittajalta päätoimittaja Russell Wangerskyn uutiskirjeen ja osallistu keskusteluun siitä, mitä uutisten kattamiseen ja kommentointiin kuuluu sekä painetussa että verkossa. Klikkaa tästä tilataksesi.

Mainos 1

Kommentit

Postmedia on sitoutunut ylläpitämään vilkasta mutta kansalaisyhteiskunnan keskustelufoorumia ja rohkaisee kaikkia lukijoita jakamaan näkemyksensä artikkeleistamme. Kommenttien valvominen saattaa kestää tunnin, ennen kuin ne näkyvät sivustolla. Pyydämme sinua pitämään kommenttisi asiaankuuluvina ja kunnioittavasti. Olemme ottaneet käyttöön sähköposti-ilmoitukset – saat nyt sähköpostin, jos saat vastauksen kommenttiisi, seuraamasi kommenttiketjuun on päivitetty tai jos seuraamasi käyttäjä kommentoi kommentteja. Vieraile yhteisön säännöissämme saadaksesi lisätietoja ja tietoja sähköpostiasetusten säätämisestä.

Leave a Comment