Habitat for Humanity julkistaa ensimmäisen 3D-tulostetun Tempe-kodin

Tempe-pariskunta, jolla on syvät paikalliset juuret, sai äskettäin avaimet upouuteen kotiinsa kadun toisella puolella Clark Parkia.

Kierre: suurin osa talosta rakennettiin jättiläismäisellä 3D-tulostimella, joka on ensimmäinen laatuaan Arizonassa.

Dusty Parsons, Habitat for Humanity Central Arizonan markkinointi- ja mediajohtaja, sanoi, että 75 % talosta on painettu laticrete, “upea betoni”. Se tekee erittäin kestävän talon Shawn ja Marcus Shiversille, uusille asunnonomistajille.

“Haluamme pystyä tulostamaan koteja tehokkaammin, edullisemmin ja kestävämmin, vähemmällä jätteellä”, hän sanoi. “Tässä Tempessä sijaitsevassa kodissa aiomme hankkia LEED Platinum -sertifikaatin. Seinien keskeltä on pieni juoksu, joten painamme seinän sisä- ja ulkopinnat ja se on sisältä vaahtomuovieristetty. Uskomme, että Shawnin ja Marcuksen sähkölaskuista tulee hyvin, hyvin alhaisia.

Parsons sanoi, että kaksi Arizonan osavaltion yliopiston opiskelijaa otti Habitatin yhteyttä syksyllä 2019 koskien innovatiivista hanketta, jotta se voisi vastata Tempen kohtuuhintaisten asuntojen tarpeisiin. Sen jälkeen opiskelijat yhdistivät Habitatin PERI:n, saksalaisen suunnitteluyrityksen kanssa, joka rakentaa 3D-tulostettua taloa Eurooppaan. Neuvottelut aloitettiin konseptin tuomiseksi Yhdysvaltoihin, ja Parsons sanoi, että kaikki järjestelmät olivat käytössä keväällä 2020. Suunnitelmat toki viivästyivät pandemiasta, mutta lopulta ne saatiin käyntiin.

Se ei ehkä ole ainoa 3D-tulostettu koti Habitatille kaikkialla Yhdysvalloissa, mutta se menee pidemmälle kuin mikään muu voittoa tavoittelematon konsepti.

“Olimme ensimmäiset, jotka aloittivat Yhdysvalloissa”, sanoi Parsons. “Habitat Virginiassa on toinen 3D-tulostettu koti. He tekivät myös yhden, mutta he painoivat vain ulkoseinät, kun taas me tulostimme kaikki seinät, mukaan lukien sisäseinät.”

Parsons sanoi, että Habitat luotti kumppanien anteliaisuuteen hankkeen toteuttamisessa, mukaan lukien Candelaria Design, joka kokosi suunnitelmat, jotka osoittavat tulostimen ominaisuudet. Se vaati myös merkittävän sisäänoston Tempen kaupungilta, hän sanoi.

“Toimme osan heidän insinööreistään vuoden zoomauskutsujen aikana”, sanoi Parsons. ”Toimme heidät mukaan niin aikaisin, että prosessin aikana, suunnitteluvaiheessa ja toteutusvaiheessa he pystyivät auttamaan meitä havaitsemaan ongelmat varhaisessa vaiheessa. Joten pelkkä heidän osallistuminen alusta alkaen oli erittäin tärkeää.”

Talo rakennettiin kerroksittain jättimäisellä PERI-tulostimella. Kolme yhden tonnin pylvästä pystytettiin laatan molemmille puolille ja tulostin liitettiin palkkeihin samalla kun laticretin ja veden sekoitus syötettiin tulostimen päähän kiinnitettyyn letkuun seinien rakentamiseksi.

Koneeseen syötettiin kannettavan insinöörin ohjaamia suunnitelmia, jotta tulostimella olisi mitä seurata. Prosessi oli Parsonsin mukaan hidasta, mutta vakaata toukokuun kuumuuden vuoksi.

Kotikaupunki kaikille

LeVon Lamy, Tempen kaupungin ihmispalveluista vastaava apulaisjohtaja, sanoi, että kaupunki ja Habitat for Humanity ovat olleet kumppaneita yli 30 vuoden ajan, joten yhteistyö tässä innovatiivisessa talossa oli turhaa.

“Habitatin työ on ollut elintärkeää paitsi kohtuuhintaisten asumismahdollisuuksien lisäämisessä Tempessä myös hätäkorjausten tarjoamisessa sitä tarvitseville, jotta asukkaat voivat jäädä koteihinsa”, hän sanoi. “Kaupunki teki aiemmin yhteistyötä Habitatin kanssa toisessa uraauurtavassa projektissa, Tempe Parkview Townhomesissa, joka maksimoi 1 hehtaarin tontin moderneilla kolmikerroksisilla kaupunkiasunnoilla.

Talo rakennettiin tontille, jonka Tempe osti edulliseen asumiseen. Osana kaupungin kohtuuhintaista asumista koskevaa strategiaa Tempe aikoo lisätä noin 11 000 kohtuuhintaista asuntoa vuoteen 2040 mennessä. Tämä tarkoittaa yhteistyötä kumppaneiden, mukaan lukien järjestöt, kanssa tämän kaltaisten vaihtoehtoisten ratkaisujen löytämiseksi.

“Tempe osti maan liittovaltion varoilla laajentaakseen kohtuuhintaista asumista ja myi tontin Habitatille nimellishintaan”, Lamy sanoi. “Habitat rakentaa tontille neljä kotia – 3D-koti ja kolme perinteistä rakennustaloa.”

Uudet asunnonomistajat Shawn ja Marcus Shivers ovat kotoisin Tempestä. He hakivat Habitatin ohjelmaan kuultuaan siitä uutislähetyksessä juuri heidän vuokrasopimuksensa päättyessä. Kaupungin vuokrahintojen noustessa pilviin, Parsonsin mukaan pariskunta, joka asuu tällä hetkellä kahden kolmesta pojastaan, katseli Coolidgessa, mutta pelkäsi työmatkaa. He ovat innoissaan voidessaan jäädä Tempeen Habitatin avulla.

Habitat etsii kolmea asiaa perheestä, jolle se rakentaa asuntoa: heidän on täytynyt osoittaa kohtuuhintaisen asunnon tarve, halu tehdä yhteistyötä Habitatin kanssa ja sijoittaa 400 tuntia hikipääomaa omaan tai jonkun muun kotiin sekä kyettävä maksamaan takaisin edullinen asuntolaina, joka on Habitatin koroton laina.

The Shivers sopivat hyvin ja olivat enemmän kuin halukkaita tekemään yhteistyötä Habitatin kanssa.

“He ovat tilanteessa, jossa he ovat todella valmiita saamaan oman paikkansa ja he ovat niin innoissaan”, sanoi Parsons.

Vaikka Habitatilla tai Tempella ei ole suunnitelmia rakentaa uutta 3D-tulostettua kotia pian, se on merkittävä askel kestävien ja kohtuuhintaisten ratkaisujen löytämisessä nopeasti kasvavaan laaksoon.

“Kotikaupunki kaikille ja kohtuuhintaisen asumisen strategiamme kautta tarkastelemme myös muita rahoitusvirtoja ja erilaisia ​​kumppanuuksia kohtuuhintaisten ja työvoimaisten asuntojen laajentamiseksi, ja 3D-projekti sopii täydellisesti innovointihaluamme ja uusien ratkaisujen löytämiseen”, Lamy sanoi.

.

Leave a Comment