“Rakkauteni, intohimoni ihmisyyttä kohtaan sai minut perustamaan OAWF:n” | The Guardian Nigeria -uutiset

Olawale Aganga-Williams on yrittäjä, hyväntekijä ja asiantuntija. Hän on Olawale Aganga-Williams Foundationin (OAWF) perustaja ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (UK) toimivan kiinteistöyhtiön AGFRO Limitedin toimitusjohtaja.
Helmikuun 1. päivänä 1985 syntynyt Aganga-Williams aloitti peruskoulunsa Saint Mary Primare Schoolissa, Okokomaikossa, Ojon paikallisneuvostossa Lagosin osavaltiossa, ja myöhemmin hän osallistui Ijebu Ode Grammar Schooliin, Ogunin osavaltioon saadakseen toisen asteen koulutuksensa. Hän jatkoi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jossa hän ansaitsi Higher National Diploma in Business Studies South Bank Universitystä ja sai myös kandidaatin tutkinnon Business Information and Technologysta Middlesexin yliopistosta Lontoosta. Tässä ENIOLA DANIELin haastattelussa hän puhui muun muassa intohimosta Nigerian heikoimmassa asemassa olevia kohtaan ja hyväntekeväisyydestään Ojossa.

Mikä vaikutti päätöksesi float OAWF:ään?
Visionäärisenä ihmisenä minulla on vahva, elinvoimainen ja horjumaton sitoutuminen miesten ja naisten voimaannuttamiseksi toteuttamaan unelmansa. Rakkauteni ja intohimoni ihmisyyttä kohtaan sai minut perustamaan OAWF:n vuosia sitten ja säätiön tavoitteena on edelleen vaikuttaa nigerialaisten elämään positiivisesti. Tämä säätiö on sitoutunut kaikkien kasvuun ja edistymiseen uskonnosta, etnisestä taustasta, heimosta, sukupuolesta tai iästä riippumatta.

OAWF perustuu kiireelliseen tarpeeseen tarjota ilmapiiri, jossa nigerialaiset ovat turvassa, vauraita ja vapaita köyhyydestä. Sen päätavoitteena on vahvistaa nigerialaisia ​​tarjoamalla koulutusmahdollisuuksia, joissa voidaan oppia taitoja, työpaikkoja työnhakijoille, koulutusta lapsille ja nuorille, stipendejä vähäosaisille sekä kaiken kattavaa hallitusta.

Jos et ole koskaan kokenut köyhyyttä, et tunne kärsivien tuskaa. Ymmärrän, että emme voi auttaa kaikkia; emme pysty ratkaisemaan kaikkia ongelmia maassa ja kaikkien tarpeita ei voida tyydyttää yhtä aikaa, mutta uskon myös pieniin askeliin. Jos rakennamme tänään kunnanvaltuustolle yhden turvakodin, johon voisi majoittua 500 ja tarjota heille pehmeät taidot, jakaa stipendejä niille, jotka haluavat käydä koulua, niin osa ihmisistä vaikuttaa myönteisesti.

Emme tarkastele vain yhtä elämän osa-aluetta, vaan yritämme keskittyä siihen, missä voimme todella auttaa ihmisiä, jotka elävät vaikeita aikoja elämässään.

Onko tämä hyväntekeväisyys tarkoitettu vain ojilaisille vai harkitsetko muita Lagosin alueita?
Olen syntynyt Ojossa; Kävin peruskoulun Ojossa. On tämä ystävällinen vitsi, “jos Ojosta voi tulla jotain hyvää”, Sanoin siis, että jos Ojosta on tullut jotain hyvää, olen yksi hyvistä asioista. Ja olen ylpeä lagosilainen ja ylpeä nigerialainen. Kasvoin Ojossa ja tiedän siellä olevat haasteet ja olen tietoinen ongelmista, joita ihmiset tällä hetkellä kohtaavat.

He sanovat, että hyväntekeväisyys alkaa kotoa. Joten minun on oikein aloittaa säätiöni Ojossa ja keskittyä toistaiseksi Ojo-ihmisiin. Mutta meidän tehtävämme on kansainvälistyä ja tavoittaa muita osia.

Miten aiot saavuttaa tämän? Onko olemassa mekanismia sen varmistamiseksi, että turvakotien saajat ovat todella niitä, jotka niitä todella tarvitsevat?
Mielestäni ensimmäinen asia on tietojen kerääminen; tarvitsemme riittävästi tietoa. Työskentelemme parhaillaan esimerkiksi pyörätuolien jakamisessa 100 henkilölle ja 60 kytkimen vammaisille. Edunsaajat ovat siis alueella tuttuja ihmisiä. Kaikki, mitä jaamme, on tarkoitettu niitä tarvitseville ihmisille. Olemme keränneet tietoja pyörätuoliohjelmaa varten.

Asumisen suhteen ymmärrän vaikeudet, mutta oletan, että ne menevät niitä tarvitseville. Majoituspaikkamme ovat ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi turvakotijärjestelmämme, sitten koulutusohjelmamme ja heillä on työpaikka ja voivat maksaa ruuan tai minkä tahansa kiinteistön mukana tulevan vuokran. He olisivat siis käyneet läpi viiden tai kuuden kuukauden asumisjakson, jonka jälkeen voimme jakaa heille oman omaisuutensa.

Data on iso asia joka maassa, jopa ihmisten nimien kerääminen kadulta voi olla vaikea asia, mutta tällä hetkellä säätiö kerää tietoja alueen ihmisistä.

Mitä muuta säätiö tekee ruokinnan ja majoituksen lisäksi?
Tarkastelemme myös avustusapurahoja.

Tulit varakkaasta taustasta, miten sinusta tuli kodittomaksi Isossa-Britanniassa varhaisina siellä?
Se olin vain minä omassa maailmassani. Vanhempani ja kaikki pyysivät minua tulemaan takaisin kotiin, ja minä kieltäydyin, ja sitten rahoitus loppui. Mutta minulle tiedän, että jotkut ihmiset saattavat tarkastella sitä eri tavalla; se oli yksi vaikeimmista päätöksistä, joita olen koskaan tehnyt. Mutta myös se oli paras päätös. Muutaman vuoden kuluttua tekemäni päätös muovasi minua. Olen kiitollinen siitä, miten se tapahtui.

Mille ihmisryhmälle aiot majoittaa ja tarjota ruokaa?
Meillä on vaalipiirissäni useita haasteita, mukaan lukien eroosio ja nälkä. Monilla markkinanaisilla ei ole tarpeeksi huolehtia joistakin asioista. Elintarvikepankin palliatiivin avulla keskitymme siis ruokkimaan mahdollisimman monta ihmistä ja kumppaneidemme tuella pyrimme ruokkimaan tuhansia ihmisiä.

Yksi asia, jonka kerron ihmisille, on se, että emme voi jatkaa nykyisellä tavalla, ja kun puhumme voimaantumisesta, sen ei pitäisi olla vain ruokaa; sen pitäisi sisältää koulutusohjelmia, taitojen jakamista ihmisille, jotta he voivat oppia ja pystyä seisomaan omin avuin. Joten tärkeintä on lisätä tietoisuutta siitä, mitä teemme.

Mikä on suunnitelmasi varmistaaksesi asuntovajeen pienenemisen Nigeriassa?
Muissa maissa on ollut sama ongelma. Lontoossa oli sama ongelma, koska siellä oli vähän majoitusta, jossa oli enemmän ihmisiä. Joten he ratkaisivat ongelman rakentamalla edullisia koteja.

Nigeriassa poliitikot puhuvat kohtuuhintaisista kodeista vain saadakseen pisteitä. Mielestäni meidän on aika olla vilpittömiä ja avoimia ihmisillemme. Nyt on aika osoittaa rakkautta toisillemme.

Kun puhumme kohtuuhintaisista kodeista, asuntojen tulee olla edullisia, eikä niiden hankkimisen pitäisi olla vaikeaa. Liittovaltion hallitukselta saatujen tietojen pitäisi pystyä tunnistamaan ne, jotka tarvitsevat koteja. Lontoossa maa ei riitä, mutta Nigeriassa tilanne on toinen. Meillä on valtava maa, mutta maalla ei ole omaisuutta; meidän on rakennettava edullisempia koteja ja myös annettava ihmisillemme oikeat taidot saada parempia työpaikkoja.

Kansalaisjärjestönä emme voi tehdä juuri mitään, jos hallitus katsoo ihmistensä nykytilannetta, niin se voi hienosäätää asioita ja parantaa kansalaistensa asioita.

Oletko valmis tekemään yhteistyötä hallituksen kanssa?
Hyväntekeväisyysjärjestömme pääpaino on ihmisten ruokkimisessa, kouluttamisessa ja voimaannuttamisessa sekä turvapaikan tarjoamisessa. Joten riippumatta siitä, kuinka paljon haluamme tehdä näitä asioita, tarvitsemme silti hallitusta.

Kuinka kauan näet itsesi tekevän tätä?
Sain äskettäin 500 sairaalakalustoa Ojolle. Joten, Jumalan armosta, tulemme olemaan täällä pitkään.

Mitkä ovat tavoitteesi kullekin tavoitteellesi?
Tänä vuonna tavoitteena on ruokkia vähintään 10 000 ihmistä ja olemme ruokkineet vain 3 000 ja kouluttaneet 200 henkilöä.

Mitä muutoksia huomasit palattuasi Ojolle vuosien jälkeen?
On tuskallista nähdä Ojon nykyinen tila; tiet ovat huonompia. Haasteet, joita he kohtaavat nyt, ovat samoja haasteita, joita he kohtasivat silloin. Ihmisten suurin huolenaihe ovat tiet, työttömyys, nälkä, eroosio ja muut.

Oletko koskaan aloittanut projekteja ja lopettanut uskonnollisten syiden vuoksi?
Yksi suurimmista ongelmistamme on uskonto. Uskonto on pitänyt meidät laatikoissa ja estänyt niin monia taitoja ja mahdollisuuksia. Olemme jatkaneet elämäämme tietyllä tavalla, ja niin kauan kuin se jatkuu, emme realisoi täyttä potentiaaliamme. Kulttuuri ja uskonto, erityisesti Nigeriassa, ovat ongelmamme.

Rukoilemme liikaa, keskitymme niin paljon taivaallisiin asioihin ja unohdamme, että elämme maan päällä, ja totuus ovat haasteemme. Joten rukoilemisen sijaan, miksi emme aloittaisi työtä? Olen kristitty ja uskon rukoukseen, mutta tehkäämme työtä ja rukoilkaamme.

Haluamme paremman Nigerian ja tiedämme, että ongelmamme on johtajuus, mutta käymme silti kirkossa äänestämisen ja asioiden käsittelemisen sijaan.

Leave a Comment