Monipuolistamalla uutishuoneita löydämme ihmisten täyden ihmisyyden


Valerie Castile, Philando Castilen äiti, seisoo muutaman minuutin hiljaisuuden ajan muiden poliisille rakkaansa menettäneiden kanssa Philando Castilen muistotilaisuuden aikana kaupungintalon edessä St. Anthony Villagessa, Minnissä. heinäkuussa 2020

“Meidän ei luultavasti pitäisi palkata sinua”, yhteistoimiston päällikkö sanoi haastattelumme lopussa. En voinut kiistellä, kun hän kävi läpi syitä – olin uusi mantereella ja Etelä-Afrikassa, enkä puhunut mitään paikallisista kielistä. Oli kesä 2009, ja olin juuri muuttanut Johannesburgiin, osittain opettaakseni multimediajournalismia Wits Universityssä ja osittain hakeakseni mitä tahansa freelance-työtä.

“Mutta sinä olet nuori, olet musta ja olisit yhteydessä eri yhteisöön kuin me olemme”, hän sanoi. Sen myötä minut otettiin mukaan videokuvaajaksi ja tutkijaksi The New York Timesin Johannesburgin tiskille.

Uusi pomoni viittasi siihen, kuinka tärkeänä hän näki eri äänien saamisen pienessä uutishuoneessamme. Celia Duggar ja hänen miehensä Barry Bearak jakoivat toimiston ja ovat edelleen eräitä parhaista koskaan tuntemistani toimittajista. Mutta Etelä-Afrikassa oli myös sellaisia ​​​​elämän puolia, joita he eivät koskaan saaneet; oli tarinoita, joita olisin lähempänä yksinkertaisesti siksi, että olin nuori ja musta.

Neljä vuotta Etelä-Afrikassa journalismin parissa työskennellessä ja opettaessani sai minut ylitietoiseksi maan muusta kattavuudesta – kuinka usein kansainväliset kanavat yksinkertaistivat liikaa paikallisia ongelmia, tunnistivat niiden perimmäiset syyt väärin eivätkä onnistuneet inhimillistämään ihmisiä. Kansainväliset uutistoimistot kaipasivat myös lukemattomia tarinoita, esimerkkejä ei vain kamppailusta, vaan yksinkertaisesta ilosta ja voitosta. Huumori, jonka näin kaikkialla ympärilläni, puuttui niin suuresta osasta kattavuutta. Aloin ymmärtää, että myyntipisteet eivät kertoneet näitä tarinoita, koska he olivat parhaimmillaan sokeita niille ja pahimmillaan he olivat tietoisesti tietämättömiä.

Ja tämä johtui osittain siitä, ettei se ollut tarpeeksi monimuotoinen – ei ollut ihmisiä, jotka näkivät, kuinka monimutkainen maa vielä oikaisee itsensä sukupolvien apartheidin jälkeen.

Vuoteen 2016 mennessä löysin itseni Brooklynista haastattelemassa apulaistuottajatyötä Vicessä HBO:n uuteen ilta-uutisohjelmaan. He kysyivät, mitä mieltä olin heidän kattavuudestaan ​​mantereesta, ja otin siitä osaa. Vice oli sekä aikakauslehti, jota olin lukenut lapsesta asti, että myös tarinankerronta, jonka kanssa minulla oli suuria ongelmia. Joskus sen työ teki päinvastoin kuin luulin parhaan journalismin tekevän – havainnollistaa ihmisten täyttä inhimillisyyttä. Vice kääntyi toisinaan valkoisen pojan seikkailuihin. Ajattelin, että he voisivat tehdä paremmin, ja minulle kerrottiin myöhemmin, että tönäisin pöytää samalla kun huomautin tästä.

Lopulta otin työn, koska oli selvää, että yritys halusi muuttua. Olin osa palkkaamisaaltoa, joka loi monipuolisimman työpaikan, jonka olen koskaan nähnyt. On vaikea liioitella sitä, kuinka mullistavia uutishuoneen ihmiset olivat Vicen yleiskatsauksessa.

Seurasimme mustaa joulupukkia New Orleansin seitsemännessä seurakunnassa, Detroitin jengien liikettä paintballin aloittamiseksi ja jatkuvaa Black landin menettämisen ongelmaa kaikkialla etelässä. Kaikki nämä tarinat – joita ei ehkä ole edes esitelty muissa uutishuoneissa – tehtiin paremmaksi miehistömme monimuotoisuuden vuoksi.

Mutta se, mikä todella korosti monimuotoisen uutishuoneen tärkeyttä minulle, oli raportointimme George Floydin murhan jälkivaikutuksista. Kun Minneapolis kouristeli protestina, miehistömme istui kuistilla haastattelemassa Valerie Castilea. Neljä vuotta aiemmin poliisi oli ampunut hänen poikansa Philadon liikennepysähdyksen aikana.

Hän oli avautunut välittömästi miehistöllemme – kolmelle mustamiehelle ja meksikolais-amerikkalaiselle naiselle. Kastilia surissi moraalisesta selkeydestä ja vanhurskasta vihasta siitä, että vielä yksi musta mies oli tapettu poliisin käsissä vain muutaman kilometrin päässä. “Poikani kuoli, jotta sinä, sinä ja sinä”, hän sanoi osoittaessaan meitä, “näkisitte, mitä tässä maailmassa todella tapahtuu.” Olin hiljaa. Me kaikki olimme.

Se oli hetki, joka ei olisi ollut mahdollista, jos miehistömme olisi näyttänyt niin monelta muulta Minneapolisissa. Olin ajatellut samaa edellisenä päivänä, kun Minnesotan osavaltion sotilaat olivat pidättäneet meidät aseella.

Meidät vapautettiin aikaisin seuraavana aamuna ja syytteet lopulta hylättiin. Työmme, samoin kuin useat eri puolilta maata raportoivat kollegamme, sai Emmy-palkinnon. Mutta mikä vielä tärkeämpää, se selvensi, kuinka tärkeää on saada ihmisiä eri taustoista kertomaan näitä tarinoita.

Hain Nieman-apurahaa tutkiakseni tapoja avata dokumenttielokuvaa aliedustetuille yhteisöille. Olen viettänyt viime kuukausina yrittäessäni nähdä, miksi ala näyttää siltä, ​​ja tutkinut tapoja yrittää muuttaa sitä sekä uutishuoneessa että luokkahuoneessa.

En halua tehdä tätä vain siksi, että se on oikein, vaan koska se hyödyttää meitä tarinankertojana ja yhteisöjä, joita käsittelemme.


Nieman Reportsin suosituimmat artikkelit

Leave a Comment