NASA tutkii scifiä ihmiskunnan tulevaisuudesta kosmoksessa (The Galaxy Report)

ESO:n observatoriot

Tämän päivän tarinat vaihtelevat tiedemiehistä ja filosofeista, jotka pyrkivät paljastamaan organismien alkuperää täällä ja toisella puolella kosmosta, siihen, mitä Kiinan ensimmäiset kuukivet paljastavat Linnunradan galaksistamme tulevalle mysteerisignaalille ja paljon muuta. “Galaksiraportti” tuo sinulle uutisia avaruudesta ja tieteestä, joka pystyy tarjoamaan vihjeitä olemassaolomme mysteeristä ja lisää kaivattua kosmista näkökulmaa nykyiseen antroposeeniaikakautemme.


NASA etsii scifiä muukalaiselämää varten, kertoo The Times of London. “Mantasäteistä mallinnetut puhallettavat droonit voisivat nousta Venuksen yllä ja mikrorobotit voivat uida kaukaisissa valtamerimaailmoissa etsiessään elämää Maan ulkopuolelta. Ne ovat 17 konseptin joukossa, joita NASA on tutkinut ja joka on myöntänyt tutkijoille 5,1 miljoonaa dollaria arvioimaan niiden käyttömahdollisuuksia avaruustehtävissä.

Miksi “vetypommin isä” vihasi Carl Sagania raportoi Ross Pomeroy RealClearSciencelle – “Se oli halveksuntaa, joka palasi myöhään legendaarisen fyysikon elämään, vaikka Sagan kuoli traagisesti 62-vuotiaana luuydinsyöpään liittyviin komplikaatioihin vuonna 1996.”

Kuinka elämä maapallolla alkoi? Cambridgen tutkijat pyrkivät vastaamaan kaikkien suurimpaan kysymykseen, raportoi Kaya Burgess The Times of London -lehdelle. Kymmenenvuotinen 10 miljoonan punnan hanke kokoaa yhteen tiedemiehet ja filosofit tehtävään selvittää organismien alkuperää täällä ja toisella puolella kosmosta.

Sekunti alkuräjähdyksen jälkeen – loiko väkivaltainen vaiheen muutos pimeässä maailmankaikkeudessa supermassiivisia mustia aukkoja? Raportoi Maxwell Moe Daily Galaxylle. Tällainen vaiheen muutos olisi dramaattinen tapahtuma, jopa niinkin mahtavalle asialle kuin maailmankaikkeus.

Syvä uteliaisuus inspiroi The Joy of Why Podcastin raportoi Quanta.com Tunnettu matemaatikko ja kirjailija Steven Strogatz selittää, kuinka keskustelut asiantuntijoiden kanssa hänen uudessa Quanta Magazine -podcastissaan käsittelevät hänen elinikäistä kiehtovuuttaan ajattomista mysteereistä. “The Joy of x, johon kuului myös keskusteluja johtavien tiedemiesten ja matemaatikoiden kanssa. Tällä kertaa keskitymme kuitenkin heidän ideoihinsa ja löytöihinsä henkilökohtaisten matkojen sijaan.

NASAn Giant Moon -raketti saavuttaa laukaisualustan ensimmäistä kertaaraportoi Kenneth Chang The New York Timesille – NASA heitti jättimäisen Space Launch System -raketin ulos kokoonpanorakennuksesta aloittaakseen testauksen ennen sen matkaa myöhemmin tänä vuonna kohti kuuta.

On aika katsoa pitkä ja ankara katse ihmiskunnan tulevaisuuteen kosmoksessa, New Scientist raportoi. “Katsokaa kulunutta puolen vuosisadan kosmologiaa, kuten brittiläinen tähtitieteilijä Royal Martin Rees tekee haastattelussamme, ja on selvää, kuinka pitkälle olemme tulleet. Monet Reesin kaltaiset tutkijat huomaavat olevansa kiinnostuneita ihmiskunnan tulevaisuudesta. Tuhansien muita tähtiä kiertävien eksoplaneettojen löytäminen ja oivallus, että jopa aurinkokunnan ulomman jään kuut saattavat sisältää lämpimiä ja kosteita ympäristöjä, vahvistaa uskoa siihen, että jos elämää on yhdessä pienessä sinisessä pisteessä, sitä voi olla myös muualla.

Kaksinkertaiset kuun kraatterit voivat olla kylmin paikka aurinkokunnassa –Kuussa on syviä kraattereita, jotka istuvat sellaisessa kulmassa, että edes heijastuva auringonvalo ei kosketa tiettyjä alueita, mikä tekee niistä parhaita paikkoja vesijään keräämiselle.

Kiinan ensimmäinen Kuu Rocks Ignite Research Bonanza -Chang’e-5:n keräämät näytteet paljastavat jännittäviä oivalluksia kuun kehityksestä, raportoi Scientific American.

Galaksistamme tuleva salaperäinen signaali voisi olla yksi harvinaisimmista tunnetuista esineistä, raportoi ScienceAlert -“St. Louisin Washingtonin yliopiston astrofyysikon Jonathan Katzin paperin mukaan, joka on ladattu preprint-palvelimelle arXiv, mutta jota ei vielä ole vertaisarvioitu, signaali nimeltä GLEAM-X J162759.5-523504.3 saattaa olla valkoinen kääpiö. pulsar-radio.”

Tiedemiehet luovat RNA:ta, joka kehittyy itsestään. Näin elämä maapallolla alkoi, raportoi ScienceAlert. Saimme juuri lisää todisteita siitä, että elämä maapallolla on saattanut alkaa RNA:sta, ja Japanin tutkijat loivat RNA:ta, joka voi monistua, monipuolistaa ja kehittää monimutkaisuutta yksinään.

Tästä Runaway Pulsarista on saatu virtaamaan valtava antimateriasäde – Karennut kuollut tähti, joka zoomaa avaruudessa huimaa vauhtia, on jättänyt jälkeensä valtavan aineen ja antimateriaalihiukkasten jäljen, raportoi Science Alert. “Tähti on pulsari nimeltä PSR J2030+4415 tai lyhennettynä J2030; sen halkaisija on noin 20 kilometriä (12 mailia) ja se kiihtyy avaruudessa huimaavalla nopeudella, joka on noin 450 kilometriä sekunnissa (noin miljoona mailia tunnissa).

Pieni asteroidi osuu Maahan vain tunteja sen jälkeen, kun tähtitieteilijät havaitsivat sen –Islannin lähellä ilmakehässä räjähtänyt avaruuskivi oli vasta viides asteroidi, joka on havaittu ennen törmäystä Maahan, raportoi New Scientist. “Erittäin nopea tiedon leviäminen löytäjiltä antoi muille tähtitieteilijöille mahdollisuuden tehdä enemmän havaintoja eri näkökulmista ja riittävästi läpimenoaikaa laskea tarkka kiertorata ja sen leikkauspiste Maan kanssa”, sanoo Mark Boslough, asteroidien törmäysasiantuntija Newin yliopistosta. Meksiko.

Eksoplaneetat ovat kuumia juuri nyt – tekeekö pimeä aine niistä kuumempia? kysyy Astrobites. “Kirjoittajat osoittavat, että voimme käyttää eksoplaneettoja – aurinkokunnan ulkopuolella olevia planeettoja – tutkiaksemme salaperäistä “haloa”, joka pitää galaksimme koossa ja joka koostuu näkymättömistä hiukkasista, joita kutsutaan pimeäksi aineeksi.”

Sulkeeko kvanttimekaniikka pois vapaan tahdon? kysy John Horganilta Scientific Americanista. Superdeterminismi, radikaali kvanttihypoteesi, sanoo, että “valintomme” ovat illusorisia

Yhdysvaltain avaruusjoukot valmistautuvat militarisoimaan avaruutta, kertoo The Washington Post. ”Korkean tason hallinta on aina ollut olennaista sotilasstrategiassa. Ihmiskunnan kyky asettaa satoja esineitä Maan kiertoradalle ja jopa Kuun kiertoradalle laajentaa tätä maantieteellistä tosiasiaa. Aivan kuten se, joka hallitsee ilmaa, voi hallita maata, kuka hallitsee avaruutta, voi hallita ilmaa – ja siten maapalloa.”

Jaa Galaxy-raportti LinkedIn-, Facebook- tai Twitter-sivuillasi – Kiitos! Muokkaustiimi

Viimeisimmät Galaxy-raportit

Erehtymätön signaali muukalaisesta elämästä, mitä tapahtuu, jos Kiina ottaa ensimmäisen yhteyden?
Vihjeitä muukalaiselämästä galaksiin, jonka koko on 100 x Linnunradan koko
Halkeamia Einsteinin painovoimateoriassa kolossaaliseen shokkiaaltoon, joka on suurempi kuin Linnunrata
Hirviökomeetta saapuu Oortin pilvestä Black Hole Apokalypsiin
Stephen Hawkingin Blackboardin arvoituksia siitä, miksi universumi ja elämä on olemassa
Einsteinin NASAn teologien kriitikot valmistautuvat alienkontaktiin
Mielen taitava uusi multiverse-teoria Linnunradan pimeän aineen asteroideille
Pimeän aineen salaperäiset laajenevat alueet ovatko mustia aukkoja hologrammeja?
Stephen Hawkingin “Exxon Gravitation” mysteeri muukalaiselle elämälle tähtien hautausmailla

Leave a Comment