Tulevaisuuden kuolemattomat: Mitä tämän päivän musiikkia ihmiskunta kuuntelee satojen vuosien kuluttua? – Kotimainen

Mikä on vanhin biisi jonka tiedät? En puhu jostain vanhasta radiosta vaan jostain Todella vanha.

Jotkut ihmiset lainaavat hymniä tai muuta hartausmusiikkikappaletta (Think Iloa maailmaan, säveltänyt Isaac Watts vuonna 1719). Mutta kun etnomusikologit alkavat punnita, oppii kappaleista, jotka ovat paljon vanhempia. Vanhin koskaan löydetty kansanlaulu on Hurrian hymni Nikkalille, joka oli sitoutunut savitauluun käyttäen karkeaa nuottimuotoa ja päivämäärät vähintään 1400 eaa. Musiikki, jota käytetään uskonnollisissa rituaaleissa, kuten Rigveda Intian ja Pakistanin nykyiseltä alueelta, on ollut olemassa ainakin 35 vuosisataa.

Mutta entä suosittu maallinen musiikki länsimaissa?

JS Bach (k. 1750), Mozart (k. 1791) ja Beethoven (k. 1827) ovat kaikki eläneet musiikkinsa vuosisatoja. Hardcore-klassisen musiikin ystävät nauttivat edelleen vuonna 1474 kuolleen ranskalaisen säveltäjän Guillaume Du Fayn teoksista.

Tarina jatkuu mainoksen alla

Lue lisää:

6 syytä, miksi vanha musiikki vaarantaa nykypäivän ja tulevaisuuden musiikin

Kun Johann Pachelbel kirjoitti “Canon in D” joskus noin 1680, hän ei luultavasti odottanut sen elävän paljon pidempään kuin hän. Vaikka Pachelbel kuoli alkuvuodesta 1706, hänen sävellystään ei ainoastaan ​​esitetä ja äänitetään edelleen, vaan myös nykypäivän taiteilijat ovat mukauttaneet ja valinneet sen.

The Pet Shop Boysin ”Go West”, Coolion ”CU When U Get There”, Kylie Minoguen ”I Should Be So Lucky” ja The Farmin ”All Together Now” perustuvat kaikki jollain tavalla ”Canon in D:hen”. .”

Voit jopa tehdä kotelon Green Dayn “Basket Case”- ja Oasisin “Don’t Look Back in Anger” -kappaleille Pachelbelin inspiroimana. Ei ihme, että tuottaja Pete Waterman kuvaili kappaletta kerran “melkein popmusiikin kummisetäksi”.

Tämä vaatii meitä osallistumaan ajatuskokeeseen. Kuka tämän päivän taiteilijoista, jos yhtään, kokee samanlaisen kuolemattomuuden?

Vaikka oikeaa vastausta ei tietenkään ole, tällainen spekulointi on monimutkaista ja hankalaa. Kuten finanssimainoksissa sanotaan, aiempi tulos ei kerro tulevista tuloksista.

Pari asiaa kannattaa ottaa huomioon.

Suosio, oli se kuinka suuri tahansa, voi olla ohikiitävää. Otetaanpa Paul Whiteman, 1920- ja 30-lukujen amerikkalainen bändijohtaja. Hän oli niin iso ja hänen levytyksiään myytiin niin hyvin, että hän sai tittelin “King of Jazz”.

Tarina jatkuu mainoksen alla

Mutta koska hän vetosi sellaisiin valtavirtamakuihin, monet musiikin historioitsijat ja kriitikot ovat päättäneet jättää hänen uransa huomiotta ja keskittyä mieluummin artisteihin, joita he pitävät musiikillisesti merkittävämpinä.

Sama pätee Mitch Milleriin, Columbia Recordsin kiihkeän anti-rockin johtajaan ja esiintyjään sekä kerran hullun suosion luojaan. Laula yhdessä Mitchin kanssa sarja albumeita. Hän oli yksi Amerikan vaikutusvaltaisimmista musiikkihahmoista 50-luvulla ja 60-luvun alussa ja vastasi miljoonien albumien myynnistä.

Mutta kuinka monet ihmiset ovat tietoisia hänestä tänään?

Lue lisää:

Ylistyksenä – ja vetoomuksena – paremmalta kuulostavalle musiikille

Historialla on taipumus suosia uudistajia, niitä, jotka muuttivat status quon. Joten sen sijaan, että kertoisimme mielellään Whitemanin ja Millerin saavutuksista, opimme sen sijaan Duke Ellingtonista, Benny Goodmanista ja salaperäisestä bluesartistilegendasta Robert Johnsonista.

Toinen ongelma on tekniikka. Klassinen musiikki säilyi vuosisatojen ajan nuotteina, jolloin se on ollut kapellimestarien, orkestereiden ja esiintyjien saatavilla kaikkialla maailmassa. Kun äänitallenteet yleistyivät 1800-luvun lopulla, kesti 1950-luvulle asti, ennen kuin äänen laatu saavutti oikean tason.

Kun näin tapahtui, vanhat lo-fidelity-monotallenteet (ja niitä tehneet artistit) alkoivat nopeasti kadota yleisestä tietoisuudesta. Kaiken, mikä selviää jatkossa, on oltava toistettavissa tavalla, joka kuulostaa hyvältä. (Ja tällä hetkellä tallennusmuoto, jolla on pisin käyttöikä ja pienin mahdollisuus hajota satojen vuosien aikana, on edelleen vinyylilevy.)

Tarina jatkuu mainoksen alla

OK, kenellä on mahdollisuus musiikilliseen kuolemattomuuteen?

Elvis Presley oli ennen erinomainen ehdokas, mutta rehellisesti sanottuna hänen musiikkinsa ei ole vanhentunut kovin hyvin. Hänen kuolemaansa vuonna 1977 seurannut törkeä kaupankäynti häpäisi ikuisesti suuren osan hänen musiikillisesta perinnöstään ja teki hänestä kitsisen popkulttuurin hahmon, jolla oli vähemmän merkitystä jokaiselle seuraavalle sukupolvelle.

Elääkö hänen musiikkinsa ikuisesti? Hänet mainitaan varmasti historiankirjoissa keksijänä ja musiikillisena edelläkävijänä, mutta kattaako kukaan “Don’t Be Cruel” vuonna 2156?

Entä popin kuningas? Kukaan ei koskaan myy enemmän fyysisiä albumeja kuin Michael Jackson, ja ei ole epäilystäkään siitä, että hänen musiikkityönsä oli sekä uraauurtavaa että vaikutusvaltaista. Mutta myös häntä ovat saastuttaneet henkilökohtaisen elämänsä tapahtumat, asiat, jotka usein jäivät hänen musiikkinsa varjoon. Ja popmusiikki on luonteeltaan ohimenevää ja trendikästä. On mahdollista, että ainakaan osa hänen musiikistaan ​​ei vain kuulosta… oikein tuleville korville.

Kun otetaan huomioon niiden valtava kulttuurinen ja yhteiskunnallinen vaikutus, ihmiset saattavat ehdottaa kappaleita The Beatlesin kaanonista ikuisesti eläviksi. Loppujen lopuksi on vaikea kuvitella, että kukaan 100 tai 500 vuoden kuluttua ei joutuisi “Hey Jude” -elokuvan loistavaan na-na-na-na-koodiin. Ja koska The Beatlesin ympärillä yli 50 vuotta heidän hajoamisen jälkeen tuotetaan edelleen valtava määrä stipendejä ja dokumentaatiota, opiskelua riittää vielä vuosikymmeniksi. Hyvä veto siis.

Tarina jatkuu mainoksen alla

Bob Dylan saattaa myös olla yksi kuolemattomista. Yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä lauluntekijöistä hän on hänen oma tutkimusalueensa. Ympäri maailmaa on dylanologeja, jotka tutkivat kaikkea, mitä hän on tehnyt. Lisäksi hän on Nobel-palkinnon voittaja. Se auttaa.

Mitä tulee hip hopiin, Kendrick Lamar (Pulitzer-palkinnon voittaja) on onnistunut. Samoin Kanye, vaikka hänen ei-musikaaliset temppunsa voivat johtaa hänen tuhonsa pitkällä aikavälillä.

Muita ehdotuksia? Paul Simon. Neil Young. Bruce Springsteen. Katsotaan.

Lue lisää:

Kuinka musiikkimme muokkaa tekniikkaa, osa 1

Siellä on myös uusi ryppy. Meidän on otettava huomioon nykyinen suuntaus, jossa yritykset ostavat taiteilijoiden luetteloita valtavilla summilla. Normaalisti taiteilijan työt haalistuvat hitaasti mustaksi heidän kuolemansa jälkeen ja uusien muusikoiden sukupolvien astuessa tilalle.

Tuo asioiden luonnollinen järjestys on kaatumassa. Saadakseen voittoa sijoituksistaan ​​nämä yritykset tekevät kaikkensa varmistaakseen, että nämä kappaleet elävät (ja tuottavat voittoa) mahdollisimman pitkään. Tämä pidentää näiden kappaleiden – ja sitä kautta myös ne kirjoittaneiden artistien – ikää vuosikymmeniä pidempään kuin muuten olisimme odottaneet.

Tarina jatkuu mainoksen alla

Mikään edellä mainituista ei tietenkään ole ikuista. Mutta mielestäni yksi varma asia on valita taiteilija, joka muistetaan ikuisesti rock’n’roll-aikakauden keskeisenä hahmona: Chuck Berry.

Hänen kolmisointuinen, neljä kerroksessa kitararock-brändi oli malli niin monelle, mitä myöhemmin tapahtui, että tulevat musiikkitieteilijät, jotka opiskelevat 1900-luvun jälkipuoliskolla tärkeintä musiikillista ilmaisua, palaavat aina Chuckin innovaatioihin ja vaikutuksiin. .

Marjalla on myös toinen etu. Kun Voyager-avaruusalus laukaistiin vuonna 1977, jokainen sisälsi erityisen kultaisen fonografin, joka sisälsi Carl Saganin johtaman komitean valitseman maan äänet. Levyllä molemmilla puolilla olevista 31 kappaleesta on tasan yksi rock-kappale: puolella yksi, kappale 11 on ”Johnny B. Goode”.

Molemmat käsityöt ryntäävät nyt tähtienvälisen avaruuden halki ikuiselle matkalle, joka kestää paitsi planeettamme, myös aurinkomme elämän.

Jos joku muukalaisrotu joskus pääsee soittamaan levyn, ainoa osoitus rock’n’rollin olemassaolosta on Chuck Berry.


Napsauta toistaaksesi videon:Kanadalainen poprokkari Fefe Dobson julkaisee uutta musiikkia


Kanadalainen poprokkari Fefe Dobson julkaisee uutta musiikkia – 13.3.2022

© 2022 Global News, Corus Entertainment Inc:n osasto.

.

Leave a Comment