Ihmisyys, tuodaan sinulle yhdellä junalla

Kaikki romahtaa. Senaattorit käyvät sisäpiirikauppoja. Algoritmi myy hellittämättä elämäsi haaleimman, mauttoman version takaisin sinulle. Viimeiset jäljellä olevat toimialat ovat aterioiden toimitussovellukset, “pilviohjelmistot” ja paljaat rahanpesujärjestelmät. Tililtäsi on vähennetty maksu, ja kuulet siitä vasta nyt ensimmäistä kertaa. Vaihtelemme raivoa ja veltto nihilismiä ja takaisin, ja taas tämä sarake ei korjaa sitäse tarjoaa sinulle pienen hyvän arvosteltavan asian, tunnustuksen jostakin oudosta, arvokkaasta ja kauniista kaikesta huolimatta.

Kolmen viikon ajan olen ajatellut tätä 44 sekunnin videota junamatkasta Englannin halki. Ohivien puiden mustat luurangot ja yön hiipiminen, mutta jokaisessa ikkunassa joukkoliikenteen valaistuksen kysyvä teho.

Ja sitten katso ne kaikki siellä: Kaikenlaiset hiustenleikkaukset. Jokainen miehen muoto. Takkien ja laukkujen räikeä kokoaminen ja itsepäisten aluspaitojen uudelleenjärjestely. Naiset keskustelevat vilkkaasti miesten kanssa, jotka vain tuskin kiinnittävät huomiota. Miehet, joiden vartalo on taivutettu sarjakuvamaiseen geometriaan, yrittäen löytää sopivan kulman nukkua tuoleilla, jotka eivät kallistu. Joku keskustelee juuri tapaamansa henkilön kanssa siitä, kuinka hänen pomonsa puhuu kuin hakukoneoptimoija. Kaikkien niska pyörii niskatuen poikki tavalla, joka sanoo joko pre- tai post-anestesian. Keski-ikäiset miehet pyyhkivät silmiään taikinan vaivaamiseen ja yrittävät herätä henkiin. Hyvänlaatuinen jätkä Hijinks, joku lapsi keltaisessa peruukissa, mahdolliset polttarit. Kaiken kertakäyttöinen. Vanhoja miehiä, nuoria miehiä, kaljuja miehiä, miehiä, joilla on ylenpalttiset silmälasikehykset, miehet neljännesvetoketjuisissa villasekoitepuseroissa.

Videon otti 20-vuotias sairaanhoitajaopiskelija Aisha Khann puolentoista tunnin junamatkalla kotiin Peterboroughiin Lontoon yliopistosta. Leike melkein näyttää siltä, ​​että se olisi voitu lavastella, täsmällinen junasekoitus yliväsyneestä riehumisesta ja välimatkasta meditaatiosta, mutta hän kertoi minulle, ettei se ollut. Kysyin, oliko sarja leikattu kymmenistä muista minuutteista, jotka hän oli kuvannut samana iltana, ja hän sanoi ei, että tämä oli ainoa video, jonka hän otti koko matkan aikana.

Tietäminen, että se kaikki on olemassa sattumalta, että suunnilleen tämän kaltainen kohtaus tapahtuu jatkuvasti, tässä tai toisessa junassa, oli minulle erittäin arvokasta ja vähän kuin kieltämistä. Vaikka infrastruktuurin nerot ja pedanttisia pikku hulluja WHO iloitse mistään päämäärä kynsinauhojen vetäminen elämäsi viimeiset mikroskooppisesti pyhät asiat kertovat sinulle, että junat ovat surkeita, tehottomia, nörttien ja plebojen tylsää kiehtovuutta, tämä oli todiste siitä, että he ovat väärässä, että siellä tapahtuu jotain elintärkeää ja rehellistä – joku juo olutta, ajattelee luultavasti liian pitkä keskustelusta, jonka he kävivät kuusi vuotta sitten.

Sen kutsuminen terapeuttiseksi ei olisi aivan oikein, mutta se on usein toimitus johonkin heikkolaatuiseen katarsiin.

Jos kirjoitat YouTubeen “taksinäkymä” tai jonkin pienen muunnelman, näet satoja ehdotettuja videoita junista, jotka ajavat reittejään ympäri maailmaa. Pohjois-Japani läpi maisemien, jotka näyttävät Windows XP:n taustakuvalta kirsikankukkien kehystettynä. 7-junassa Manhattanilla kutomassa uusimman kimaltelevan hirviön ympärillä joidenkin kaupallisten kiinteistöryhmittymien salkussa konduktöörin huutaessa vikaantuvista sisäpuhelinkaiuttimista SEURAAVA PYSÄHTY THURDY FAWTH STREET. Ihmiset maastojuoksussa Amtraksissa, juomassa huoneenlämpöisiä vitamiinivesipulloja ja tuijottamassa rapean näköistä oranssia ruohoa New Mexicon horisontissa. Tavarajunat Norjassa liukuvat yössä jäätyneiden järvien ohi. Nämä tilit ovat uskomattoman suosittuja.

Luulen, että se on osittain hypnoottinen näytönsäästäjä, kun katsot ulos liikkuvan ajoneuvon ikkunasta, jostain ASMR:n vieressä; osittain junien viehätys sekä tekniikan ihmeinä että suunnittelun uteliaisuuksina. Mutta uskon, että asian ydin on, että niiden katseleminen, sekä metroissa että kaukoliikenteen rautateissä, simuloi suunnilleen selkeää tunnetta niillä olemisesta.. Miltä jokainen junaidea tuntuu jotenkin puolivalmisteelta ja paljastavalta, hetki kuulokkeet päällä, jossa olet sekä koko tunnetun universumin päähenkilö, mutta myös täysin anonyymi. Jonkin tärkeän henkilökohtaisen löydön partaalla, kaiken sen vaimentaa raudan huudahdus, yllättävä kiihtyvyys pysähdyksistä ja mutkista, joukko teini-ikäisiä, jotka kasaantuvat huutaen ja leikkivät toisiaan, haisevat liialta Kölniltä ja puhuvat. täsmälleen riittävän kovaa, jotta kaikki ovat yleisön vitseilleen. Hetkiä pikajunassa, joka kulki laitureiden ohi, ohitse odottavia ihmisiä, tietämättömiä ja hieman pettyneitä, tämä juna ei ole sinua varten, tämä on minun junani.

Sen kutsuminen terapeuttiseksi ei olisi aivan oikein, mutta se on usein toimitus jollekin matala-asteiselle katarsiselle, lyhyt lähtö, koska muut päiväsi ovat muuten pureskella pedanttisten hullujen poskihampaiden ja groteskien instituutioiden välillä, jotka ovat sallineet heille. tehdä uraa käyttäytymällä niin kuin he käyttäytyvät. Junat ovat heikko ja riippuvainen rytmi, joka täyttää tyhjät tilat; mitä teet siellä, on sinun valintasi.

Vuonna 2006 lontoolainen elektroniikkamuusikko Burial julkaisi debyyttialbuminsa. Siinä oli laulu nimeltä “Night Bus”. Kappaleessa ei ole sanoja, vain tasaista sadetta ja kaukaa kuultavia sireenejä ja hidastettuja, vääristyneitä torvia autoista tai junista. Kappale on unenomaista, joskin hetkessä hieman vainoharhaista. Kuvaillessaan musiikkiaan haastattelussa muutama vuosi myöhemmin, Burial sanoi: “Kyse on yöbussissa olemisesta tai kavereidesi kanssa, kävelemisestä kotiin kaupungin halki yksin myöhään illalla tai tilanteessa, jossa olet tyttö- tai poikaystäväsi kanssa, tai tulla takaisin klubilta tai laittaa kappaleita soimaan ja nukahtaa.”

Kesällä 2010 Burial-kappaleen inspiroima ilmoitustaulu Hipinion hahmotteli “Yöbussin” omaksi musiikin genrekseen, kelluvaan ambient-juttuihin ja höpötteleviin hiphop-instrumentaaleihin, kappaleisiin, joilla oli sama tunnelämpötila kuin bussilla ajamisessa. yksin. Sitten nopeasti Yöbussi tuli edustamaan mitä tahansa aikaa tai paikkaa, jossa tuntui siltä, ​​busseja tai myöhäisillan kävelyä, taksien takaosia. ”Yöbussi” oli henkinen vyöhyke, jolla oli vaikea määritellä rajat, mutta siinä ollessasi erehtymätön – väsynyt mutta levoton, mietiskelevä, mutta ei myöskään katumusta, hiukset sekaisin ja muotoiltu omalla hikillään uuteen hilpeään muotoon. Ajelehtii, mutta ei tavoita saapumista. Kyse oli matkustamisen puoliikävyydestä, mutta laajemmin siitä, kun olet uupumuksen tai nälän tai jonkin tuhoisan romanttisen tapahtuman tai lähestyvän krapulan hyökyaallon kautta joutunut haavoittuvuuden ja raa’an halun paikkaan, johon haava ei ole aiemmin voinut päästä käsiksi. -tiukka tietoinen mieli. Laskemassa säilyvyyttä jääkaapissa odottaville jäännöksille, 20-vuotiaana, kun henkilöllisyytesi on kuusi erilaista huonosti harkittua persoonaa ja salama tilinylitysmaksuja ja romanttisia seikkailuja, yrittäen löytää ulospääsyä kaikesta ja tuntea hetken kuin jos siristelet, voit erottaa oven muodon.

Eräänä yönä kesällä, kun olin 25-vuotias, junani hajosi noin 200 metrin päähän poistuttuaan Woodlawn Metro North -asemalta Bronxissa. Odotimme raiteilla puoli tuntia autossa istuen, sitten he päättivät, että mitään ei ollut tehtävissä, tämä oli tappiollinen juna, ja he käskivät meidän nousta pois ja kävellä takaisin laiturille, jolta tulimme ja odottamaan pelastusjunaa. . Me kaikki tyhjennettiin, siellä katuvaloissa kävelimme kivien ja ruohon poikki laukkujemme kanssa, kaikki jakavat tämän mikrokriisin, jännityksen tärinän, kuin palohälytin soi lukiossa ja kaikki matkaavat ulos jalkapallokenttä, kaikki vittuilevat hetken, eikä kukaan voi varsinaisesti nuhtella sinua.

Night Bus voisi olla Hall and Oates -kappale, joka soi Walgreensin sisäpuhelimessa, kun harkitset huolellisesti pakastepizzojen välillä, se voi olla elokuu, kuukausi. Se voi myös hyvin usein olla juna kotiin, kaupungin tai maan poikki, aivan kuten siinä, jossa Khann oli ja jossa olet ollut, painaen kasvosi kylmiin ikkunoihin ja annat näkösi hämärtyä, kunnes puhelinjohdot muuttuvat pomppiva EKG-aalto ja alkaa hämärtää, kaikki loputtomasti kierrätystä, auto toisensa jälkeen, kaikki yhdessä, mutta ei oikeastaan.

Leave a Comment