Miljardit kausi 6, jakso 9: Hindenburg

biljoonaa

Hindenburg

kausi 6

Jakso 9

Toimittajan arvio

4 tähteä

Kuva: Christopher Saunders/SHOWTIME

Tämä jakso tuntuu taas deja vulta.

Viimeksi kun Chuck Rhoades poistettiin satunnaisesti korkealta oikeusasemalta, hänen suojatansa Kate Sackerilla oli myös olennainen rooli hänen kaatumisessaan. Mutta vaikka Chuckin viimeisimmässä takaiskussa on paljon tuttua, siinä on joitain keskeisiä eroja: Toisin kuin silloin, kun Chuck erotettiin Yhdysvaltain syyttäjästä New Yorkin eteläosassa, mikä tapahtui kauden kolmannessa finaalissa, meillä on vielä kolme jaksoa lisää. mennä tällä kaudella. Tekijä: biljoonaa standardien mukaan Chuckista voisi tulla Yhdysvaltain presidentti tuolloin. Okei, se saattaa painaa sitä (vaikka mietin, voisiko Valkoinen talo olla suuri, ääneen lausumaton Mike Prince -loppupeli), mutta tiedäthän, että Chuck toipuu takaisin silmänräpäyksessä, kuten hän aina tekee.

“Hindenburgin” lähtökohta on yksinkertainen. Miljardöörit ovat maailman nukkenäyttelijöitä, ja meitä kaikkia ohjaavat heidän nukkejousensa: Mike Prince ohjaa Chuckin syrjäyttämisen New Yorkin osavaltion oikeusministerin tehtävästä kirjaimellisesti siksi, että Chuck suutti hänet – ja koska Princellä on rajattomasti taloudellista pääomaa maksaa kenelle tahansa ja kaikille. joka seisoo hänen tiellään, mukaan lukien kaksi kolmasosaa New Yorkin osavaltion senaatista. Vuosikymmeniä, jotka Chuck käytti poliittisen pääomansa rakentamiseen iloitsemisen, olkapäiden taputtelun ja challahin viipaloimisen avulla, olivat turhia, koska muutamalla ystävällisellä sanalla hautajaisissa ei voi maksaa osavaltion kaupungin murenevaa infrastruktuuria.

Mutta sitä en ajattele meneväni näihin kauden kolmeen viimeiseen jaksoon. Haluan tietää, mikä on Kate Sackerin tavoite? “Hindenburgista” ei ole puhuttu Sackerin oletetusta kongressikierroksesta, mikä saa minut uskomaan, että kun Prince hävisi olympialaiset, myös hänen kampanjarahoituslupauksensa menivät periksi. Miksi muuten Sacker viettäisi jakson hiljaa ohjaten Princeä kohti Chuckin poliittista tuhoa? On selvää, että Prince haluaa kostaa Chuckille – mutta Sackerin tekevän sen kulissien takaa katsominen on yksinkertaisesti ilkeää. Ja mahtavaa.

Ihmettelen, voiko Chuck olla edelleen AG, ellei hän olisi ryntänyt New Yorkin 2028 olympialaisten päämajaan ihailemaan jakson huipulla olevaa ryyppäävää prinssiä. Mutta sitten taas, mitä hauskaa se olisi? Kuten Prince huomauttaa, “Chuck elää tällaisen konfliktin vuoksi.”

biljoonaaViikon tapa on, kuten tavallista, melko ovela. Vaikka Prince ryhtyy työhön houkutellakseen kuvernööri Sweeneyä (hän ​​uhkaa rahoittaa Buffalo Bobin uudelleenvalinnan vastustajaa, ellei kuvernööri pelaa palloa) ja tarvittavan kahden kolmasosan osavaltion senaatin enemmistön Chuckin syrjäyttämiseksi puolelleen, monimutkainen suunnitelma – jota ei paljasteta. kunnes kolmas näytös asetetaan paikalleen. Koska on oltava todisteita Chuckin “vallan väärinkäytöstä” (niin sanotut perusteet hänen erottamiselle AG:sta), Prince ja hänen “aivoluottamuksensa” Sackeriin, Scooteriin ja Wagsiin luovat niin vastenmielisen epäoikeudenmukaisuuden skenaarion, että Chuck on käytännössä hölmöimässä mahdollisuudesta käydä jälleen rikkaiden perässä.

Suunnitelma alkaa, kun Dave Mahar menee korkealuokkaiseen, vain jäsenille tarkoitettuun klubiin tapaamaan Chuckin omaisuutta, Stuart Legeret. Mutta koska hän ei ole jäsen, häntä käskettiin odottamaan ulkona, kunnes Legere saapuu. Odottaessaan hän todistaa vastenmielisen finanssiveljen kävelevän aidatuun puistoon (selvästi Gramercy Parkin malli) ja kieltäytyy nuorelta latinalaisamerikkalaisesta äidistä, koska hänellä ei ole avainta. Koko kokemus saa Daven ilkeälle tuulelle, mutta kun hän välittää tarinan Chuckille, hän syttyy täysin uuteen tarkoitukseen: “lopettaa rakenteellinen sekavuus”. Tai maallikon termein, avata kaikki eksklusiiviset klubit ja puistot kaupungissa.

Chuckin ollessa huolissaan uusimmasta typeryyksestään Prince avaa shekkikirjansa kääntääkseen New Yorkin senaattorit State AG:tä vastaan. Prinssin suurin haaste on Oneonta-senaattori Clay Tharp, “elävä”, joka arvostaa Chuckin pieniä ystävyyseleitä, kuten lujaa kädenpuristusta ja syviä toiveita vaimonsa kuoltua. Mutta nyt, kun prinssillä on kuvernööri Sweeney taskussaan, hän voi “tauttaa” Buffalo Bobin ottamaan Tharpin piirille myönnetyt keskustan kunnostusvarat ja antamaan ne Princelle itselleen. Yhtäkkiä Tharp ei ole niin halukas pysymään Team Chuckissa, varsinkin kun hänelle on annettu mahdoton valinta: “Ota vastaan ​​poliittinen kuolema” tai tee yhteistyötä Princen kanssa varmistaaksesi, että Oneontan kehitysprojekti menee läpi.

Heti kun Tharp liittyy Team Princeen, Chuck kutsutaan Albanyun senaatin hätäistuntoon, jossa hänen tulevaisuutensa AG:na on vaakalaudalla. Ei myöskään kestä kauan, kun Chuck ja Dave tajuavat, että heidät perustettiin – vain jäsenille tarkoitettu klubin kokous, faux-Gramercy Parkin raivo, kaikki. Sitten näemme Scooterin ja Wagin ojentavan suuria kirjekuoria, jotka ovat täynnä käteistä useille tutun näköisille kasvoille ja kiittäen heitä heidän esityksistään: klubin isäntä, rahoitusveli, latinalaisamerikkalainen äiti ja Stuart Legere.

Voi, kuinka pöydät ovat kääntyneet, kun Mike Prince liukuu nyt senaatin kammioon ihailemaan ja katsomaan Chuck Rhoadesin räjähtämistä. Vaikka Chuckilla on aina lojaali BFF Ira Schirmer vierellään asianajajana, hän ei millään tavalla aio jättää käyttämättä tilaisuutta nousta keskeiseen asemaan omassa puolustuksessaan. Ja ei ole mitään keinoa biljoonaa jättää käyttämättä tilaisuuden toiselle upealle Paul Giamatti-monologille.

Chuck osaa puhua näille ihmisille ja avaa puheensa ymmärtäen, että hänen erottamisensa tekee tästä senaattoriryhmästä “sankareita”. Mutta hän varoittaa heitä myös siitä, että heidän kyselyjen määrän nousu ja hyvä lehdistö on vain lyhytaikainen lisä ja että se on vaarallinen ajattelutapa, joka muistuttaa vuoden 1937 Hindenburgin katastrofia.

Nyt pahamaineinen ilmalaiva alkoi pitkälti samalla tavalla, positiivisella medianäkyvyydellä ja kaikki vaativat paikkaa siihen. Natsien zeppelin “teki sen, mitä sen piti tehdä, ja sitä juhlittiin, kuten te kaikki tulette olemaan”. Siihen asti se kaatui ja paloi näyttävästi. Hän rukoilee senaattia välttämään saman kohtalon tekemällä jotain, jota Hindenburg ei koskaan tehnyt: kääntää kurssi.

“Boom, oi, ihmiskunta”, Chuck sanoo lainaten ikonista paikan päällä tapahtuvaa radiolähetystä Hindenburgin räjähdyksestä. Jopa Princen on myönnettävä: “Hän on hyvä.”

Chuck vaihtaa sitten vaihteita ja kiinnittää huomionsa mieheen, joka on yksin vastuussa epävarmasta poliittisesta tulevaisuudestaan. Mainitsematta Princeä nimeltä Chuck julistaa, että jokainen salin senaattori on korruptoitunut miehen toimesta, “joka omistaa enemmän omaisuutta kuin useimpien planeetan maiden BKT”. Prinssi ja hänen rahansa hallitsevat maailmaa, koska hän on pystynyt käyttämään omaisuuttaan taivuttaakseen oikeuden salit tahtonsa mukaan.

Tiedämme nyt, ettei Chuck ole väärässä, mutta tiedämme myös, että hänen väitteensä, jonka mukaan hänet ja osavaltion senaattorit “valittiin niiden ihmisten ääneksi, joilla ei ole omaa” on täyttä paskaa. Chuckin menestys rakentui hänen omalle hämäryydelle, korruptiolle ja siniveriselle perheelle. Olen varma, että monet näistä senaattoreista vain odottivat tilaisuutta päästä eroon tästä kaverista, ja Mike Prince tarjosi tämän mahdollisuuden.

Lisäksi olen nyt kiinnostunut näkemään, mitä Dave Mahar saa aikaan uudessa tehtävässään virkaatekevänä New Yorkin oikeusministerinä. Mitkä ovat mahdollisuudet, että hän pysyy ja pysyy tässä asemassa?

• Chuck: “Paras tapa rauhaan on ylivoimainen voima.” Mies, biljoonaa on todellakin sorminsa maailman sisäisen monologin pulssissa juuri nyt.

• MPC:ssä Taylorin ja Philipin välinen kilpailu on muodostumassa, kun Philip huomasi, että Bobby Axelrodin seuraaja ei ole niinkään Mike Prince, vaan Taylor Mason. Kun Taylor tajuaa, että High Plains Management salametsästää Ben Kimin ja Tuk Lalin, he aiheuttavat ilkeän, kirveen kokoisen kiukun, joka uhkaa vakavalla taloudellisella tuholla Dollar Billille ja Mafeelle, jos Ben ja Tuk hyppäävät alukselle. Tämä saa Philipin kutsumaan Tayloria esiin paljastaessaan, että he näyttävät olevan “nostalgia” vanhoille Ax Cap -päiville enemmän kuin kukaan muu.

Leave a Comment