Paavi: Rahan käyttäminen aseisiin “tahroittaa ihmiskunnan”

Paavi Franciscus puhuu vapaaehtoisten järjestölle, joka edistää puhtaan juomaveden saatavuutta, ja kehottaa kansakuntia jättämään syrjään resursseja koskevat konfliktit ja yhdistämään voimansa yleismaailmallisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Kirjailija Francesca Merlo

Puhuessaan vapaaehtoisjärjestön jäsenille “Olin jano” maanantaina, kymmenen vuotta sen perustamisesta, paavi Franciscus kiitti jäseniä “selkeästä ja kiireellisestä tavoitteestaan: tuoda juomavettä niille, joilla sitä ei ole”.

Puhtaan juomaveden saatavuus

Paavi Franciscus aloitti toteamalla, että veden, erityisesti puhtaan juomaveden, saatavuus on “ensisijainen asia planeetan elämän ja kansojen välisen rauhan kannalta”.

Hän sanoi, että vaikka kysymys koskee meitä kaikkia, maailmassa ja erityisesti Afrikassa, “on väestöryhmiä, jotka kärsivät muita enemmän tämän ensisijaisen hyödyn puutteesta”.

Juuri tästä syystä, jatkoi paavi, “olette toteuttaneet humanitaarisia hankkeitanne Afrikassa, monissa maissa, mantereen eri alueilla”, lisäten, että heidän työnsä “tehdään aina paikallisten työntekijöiden kanssa yhteistyössä lähetyssaarnaajia ja alueen kirkollisia yhteisöjä.”

Vesi on elämää

Viitaten ryhmän nimeen “Minulla oli jano”, paavi Franciscus jatkoi lainaamalla Jeesusta, kun Hän sanoi: “Minulla oli jano ja annoit minulle juotavaa” ja lisäsi “Mitä te teitte yhdelle pienimmistä. näistä veljistäni te teitte minulle” (Mt 25:35, 40).

”Jano ei satu, kun vettä on runsaasti juotavaa. Mutta tiedämme, että jos se puuttuu ja puuttuu pitkään, jano voi tulla sietämättömäksi. Elämä maan päällä riippuu vedestä; niin me ihmisetkin. Me kaikki tarvitsemme sisarvettä elääksemme!”

Miksi sota?

Tätä silmällä pitäen paavi ihmetteli, miksi konflikti joskus ympäröi veden saatavuutta yhteistyön sijaan.

“Miksi meidän pitäisi käydä sotaa toisiamme vastaan ​​konflikteista, jotka meidän pitäisi ratkaista keskustelemalla toisillemme? Miksei sen sijaan yhdistäisi voimia ja resursseja taistellaksemme yhdessä sivilisaation todellisia taisteluita: taistelua nälkää ja janoa vastaan, taistelua sairauksia vastaan ja epidemiat, taistelu köyhyyttä ja nykyajan orjuutta vastaan. Miksi?”, toisti paavi.

Paavi korosti sen tietoisuuden luomisen tärkeyttä, että aseisiin kuluttaminen taas ja uudelleen “likaa sielun, likaa sydämen, saastuttaa ihmiskunnan”.

Hän totesi, että tietyt valinnat eivät ole neutraaleja, kuten suuren osan menojen kohdentaminen aseisiin, mikä tarkoittaa viime kädessä “sen ottamista pois jostain muusta, mikä tarkoittaa sen ottamista edelleen pois niiltä, ​​joilla ei ole välttämättömiä”.

“Mitä järkeä meidän kaikkien on juhlallisesti sitoutua yhdessä kansainvälisellä tasolla kampanjoihin köyhyyttä, nälänhätää, planeetan rappeutumista vastaan, jos sitten lankeamme takaisin vanhaan sodan paheeseen, vanhaan vallan strategiaan. aseistautumisesta, joka vie kaiken ja kaikki taaksepäin?”

Pieni mutta hedelmällinen

Päättäessään puheensa paavi Franciscus korosti jäsenille, että heidän järjestönsä on varmasti pieni suhteessa näihin suuriin ongelmiin, “mutta että se työskentelee kriittisellä pisteellä ja tekee sen hyvin, oikealla tavalla. ovat, luojan kiitos, niin monia muita vapaaehtoisjärjestöjä Italiassa ja maailmassa.”

Tästä paavi päätti: “Kiitos ja kannustan teitä jatkamaan sitoutumistanne.”

.

Leave a Comment