WashU:n asiantuntija: Voivatko Venäjän toimet Ukrainassa olla kansainvälisiä rikoksia? – Lähde

Yhdysvaltain senaatin hyväksymä päätöslauselma, jolla tuetaan sotarikosten tutkintaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyökkäyksen vuoksi Ukrainaan, lisää kansainvälistä kehotusta Putinin saattamiseksi vastuuseen Venäjän toimista.

Hyökkäys herättää todellista huolta paitsi kansainvälisen oikeuden rikkomuksista, joista Venäjän federaatio saattaa olla vastuussa, myös yksilöiden vastuusta kansainvälisistä rikoksista, sanoi James Carrin kansainvälisen rikosoikeuden professori ja rikosten erityisneuvonantaja Leila Sadat. Ihmisyyttä vastaan ​​Kansainvälisen rikostuomioistuimen syyttäjälle.

“Vaikka jokainen sotalain rikkominen ei ole ‘sotarikosta’, konfliktista toistaiseksi tulleet tosiasiat ovat syvästi huolestuttavia ja viittaavat malliin tai käytäntöön hyökätä siviililaitteistoihin ja -objekteihin sekä tuntemattomaan piittaamattomuuteen siviiliväestöä kohtaan. ”, Sadat sanoi.

Täällä hän jakaa ajatuksensa siitä, miten sotarikosten syytteeseenpano voi toimia.

Leave a Comment