8 positiivista tarinaa konfliktista

Hyväntekeväisyysjärjestöistä ja hallituksista julkkiksiin ja jokapäiväisiin ihmisiin miljoonat ryhtyvät keventämään ukrainalaisten pakenemisen tai turvaamisen taakkaa. He vuorostaan ​​inspiroivat maailmaa anteliaisuudellaan ja voimallaan.

Etsimme Internetistä sydäntä lämmittäviä positiivisia tarinoita Ukrainasta, ja toivomme, että ne ovat vastalääke päivittäiselle tuskaa ja vaikeuksia koskeville uutisille.

1) Koirayritys toimittaa tonnia ruokaa ukrainalaisille piskoille

SWNS

Koirankuljetusyritys auttaa ruokkimaan piskiä sodan runtelemassa Ukrainassa kerättyään lähes 11 000 punnan (5 000 kg) arvosta ruokaa.

Daisybrook International Pet Transport tulvii 300 pussia koiranruokaa ja muita lahjoituksia eri puolilta Yhdistynyttä kuningaskuntaa, ja Staffordshiren yritys on luovuttanut tarvikkeita Puolan rajalle, ja omistaja Matthew Hunt toimitti ne erikoistuneessa koiraautossaan katolle ahdettuina. ruoan kanssa – ja suunnitelmissa tehdä matka kerran viikossa.

2) David Beckham luovuttaa Instagram-tilin ukrainalaiselle lääkärille

Englantilainen jalkapallo on kääntynyt päälaelleen Ukrainan sodan vuoksi – Britannian hallitus on määrännyt sanktioita maan kolmanneksi parhaan joukkueen Chelsea FC:n venäläiselle miljardöörille. Nyt David Beckham, Manchester Unitedin legenda, antoi yli 71 miljoonan seuraajan Instagram-tilinsä hallinnan Irynalle, Kharkivin alueellisen perinataalikeskuksen johtajalle.

LISÄÄ: Muukalaiset jättävät rattaita, vaippoja ja leluja rajalle ukrainalaisille pakolaisäideille (katso)

Iryna haluaa tulla tunnetuksi vain etunimellään ja työskentelee 24/7 auttaakseen äitejä synnyttämään turvallisesti yhdellä konfliktin kuumimmista vyöhykkeistä.

“Me luultavasti vaarannamme henkemme, mutta emme ajattele sitä ollenkaan”, hän kirjoitti. “Rakastamme työtämme.”

3) Ukraina liittyy Euroopan sähköverkkoon ja lopettaa riippuvuutensa Venäjästä

Mary, CC-lisenssi

Belgialainen sähköyhtiö ENTSO-E liitti Ukrainan sähköverkon laajalti hajautettuun järjestelmään, joka ulottuu suurimmassa osassa Eurooppaa, mikä mahdollisti sen, että se lopetti riippuvuuden venäläisistä voimalaitoksista.

“Tämä askel antaa Ukrainalle mahdollisuuden saada sähköä, jos (Venäjä) jatkaa sähköinfrastruktuurimme tuhoamista, ja siten pelastaa sähköjärjestelmämme”, sanoi Ukrainan verkko-operaattorin Ukrenergon johtokunnan puheenjohtaja Volodymyr Kudrytskyi. “Olemme vilpittömästi kiitollisia eurooppalaisille kumppaneillemme heidän suuresta tuestaan ​​ja avusta näinä vaikeina aikoina.”

Kivihiilen riippuvuuden vähentämisen lisäksi Ukraina voisi viedä ydinvoimaa muualle Eurooppaan, mikä Brysselin mielestä hyödyttää kaikkia.

4) Julkkiskokki valmistaa ruokaa ilmaiseksi tuhansille Ukrainan rajalla

José Andrés, World Central Kitchenin perustaja, perusti hätäapukeittiön Przemyślin kaupunkiin – vain muutaman kilometrin päässä Ukrainan rajalta, joka vastaanottaa kymmeniä tuhansia pakolaisia ​​päivittäin. Kahdessatoista massiivisessa paellapannussa ja kahdessatoista suuressa uunissa valmistetaan miljoonia tuhansia aterioita.

AIHEUTTAA: Tšekin eläintarhassa syntynyt uhanalainen sarvikuono on nimetty Kiovan mukaan (KUVAT)

Varasto L’vivissa, Länsi-Ukrainassa, kuljettaa näitä aterioita kuorma-autoilla kauempana oleviin kaupunkeihin, kuten Odessaan ja Mykolaiviin. Tähän mennessä he ovat tarjonneet miljoona ateriaa.

5) Sankarieläinlääkäri on matkalla Ukrainaan pelastamaan loukkuun jääneitä eläimiä

SWNS

32-vuotias puolalainen eläinlääkäri Jakub Kotowicz aloitti pelastusmatkan sota-alueelle viime viikolla ja on sittemmin pelastanut noin 200 kissaa ja 60 koiraa Lvivistä kolmessa saattueessa.

Nyt hänen eläinklinikallaan hoidetaan pelastettuja eläimiä, mukaan lukien kääpiövuohi, jolla on sairaat jalat ja iso sfinksikissa, joka rakastaa halailua. Jakub aikoo pitää kahden kuukauden ikäisen kääpiövuohenpojan, Sasha, joka jakaa pehmeän sängyn kahden chihuahuan kanssa osana palveluaan ADA Foundationissa. Jakub perusti eläinpelastusjärjestön ollessaan 17-vuotias, ja hän pyörittää tappamatonta eläinsuojaa Przemyslissä, Puolassa, vain 30 minuutin päässä Ukrainan rajalta.

Ihmiset voivat lahjoittaa täällä dollareissa tai täällä euroissa.

6) Julkkikset lahjoittavat miljoonia ukrainalaisten auttamiseksi

Useat A-listan jäsenet ovat käyttäneet omaisuuttaan ja alustojaan tukeakseen ukrainalaisia.

JK Rowling on luvannut maksaa jokaista puntaa (1,3 miljoonaa dollaria) lahjoituksina Lumosille, hyväntekeväisyysjärjestölle, joka keskittyy auttamaan lapsia sota-alueilla.

Mila Kunis ja Aston Kutcher ovat luvanneet 3 miljoonaa dollaria elokuva- ja tv-omaisuuksistaan ​​GoFundMe-ajelulle, jonka tavoite on 30 miljoonaa dollaria. “Kun perheeni tuli Yhdysvaltoihin vuonna 1991, synnyin Chernivtsissä Ukrainassa vuonna 1983”, Kunis kirjoitti GoFundMe-sivulla.

TARKISTA: PÄIVITYS: Airbnb ja sen yhteisö keräävät yli 40 miljoonaa dollaria ja tarjoavat 150 000 tilapäistä kotia Ukrainalle

Viime viikolla he ylittivät tavoitteensa ylittäen sen 4 miljoonalla dollarilla.

Toinen auttava julkkispari on Blake Lively ja Ryan Reynolds, jotka twiittasivat, että he henkilökohtaisesti vastaavat kaikkia lahjoituksia ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi jopa miljoonalla dollarilla.

7) Venäjä-Ukrainalainen Chef Duo Isäntäillallinen – Varainkeruu UNICEFille

Monika Grabkowska

Ukrainalainen kokki Olia Hercules ja venäläinen kokki Alissa Timoshkina, pitkäaikaiset Lontoossa asuvat työtoverit, ovat aloittaneet Cook for Ukraine -hetken, joka kannustaa ravintoloita lisäämään pieniä lisämaksuja, jotta ne voisivat auttaa UNICEFin työhön lasten auttamiseksi. ja pois Ukrainasta.

“Cook for Ukraine isännöi tapahtumaa British Library -teatterissa 22. maaliskuuta auttaakseen lisäämään tietoisuutta Ukrainan uskomattomasta ruoasta ja siitä, kuinka se ylittää monia rajoja ja yhteisöjä”, Euronews kirjoittaa. Varainkeruu on jo ansainnut 280 000 puntaa (371 000 dollaria).

8) Italian hallitus ilmoittaa rakentavansa uudelleen Mariupol-teatterin

Italian kulttuuriministeri Dario Franceschini twiittasi, että parlamentissa esitetty ehdotus käyttää Italian hallituksen varoja Mariupolin kaupungin tuhoutuneen teatterin jälleenrakentamiseen.

Hän huomautti, että “kaikkien maiden teatterit kuuluvat koko ihmiskunnalle”.

Jaa toivo; Jaa tämä tarina ihmisystävällisyydestä ja anteliaisuudesta…

Leave a Comment