MacKenzie Scott lahjoittaa 436 miljoonaa dollaria Habitat for Humanitylle

MacKenzie Scott, joka lupasi vuonna 2019 jakaa omaisuutensa “kunnes kassakaappi on tyhjä”, on lahjoittanut 436 miljoonaa dollaria Habitat for Humanity Internationalille ja sen 84 tytäryhtiölle, järjestö kertoi tiistaina.

Lahja on suunniteltu auttamaan lievittämään maailmanlaajuista asuntopulaa ja edistämään “tasapuolista pääsyä kohtuuhintaiseen asumiseen”, Habitat for Humanity sanoi lausunnossaan.

Järjestö sanoi, että se käyttäisi 25 miljoonaa dollaria lahjoituksesta seuraavien kolmen tai neljän vuoden aikana edullisempien asuntojen luomiseen ja “miljoonien ihmisten auttamiseksi yhä enemmän sulkeutumaan asuntomarkkinoilta”.

“Tämän lahjoituksen ansiosta Habitatilla on hyvät mahdollisuudet ajaa mielekkäästi systeemisiä ja yhteiskunnallisia muutoksia, joita tarvitaan kohtuuhintaisten asuntojen tasapuolisen saatavuuden parantamiseksi”, Habitat for Humanityn toimitusjohtaja Jonathan Reckford sanoi lausunnossaan.

Rouva Scott, kirjailija ja hyväntekijä, lupasi vuonna 2019 antaa pois mahdollisimman suuren osan omaisuudestaan ​​erottuaan Amazonin perustajasta Jeff Bezosista. Tuolloin hänen osuutensa avioerosopimuksesta, noin 4 prosenttia Amazonin osakkeista, oli arvoltaan noin 36 miljardia dollaria.

Mutta osakkeen huiman arvon nousu on merkinnyt sitä, että neiti Scott kerää varallisuutta nopeammin kuin hän ehtii luovuttaa sitä.

Luotto…Evan Agostini/Invision/AP

Helmikuuhun mennessä hän oli lahjoittanut 8,8 miljardia dollaria, ja nykyään hänen arvonsa on lähes 50 miljardia dollaria Forbesin mukaan.

Vuonna 2020 rouva Scott antoi 1,7 miljardia dollaria pitkälle listalle instituutioita ja syitä, mukaan lukien historiallisesti mustien korkeakoulut ja yliopistot, järjestöt, jotka tukevat naisten oikeuksia ja LGBTQ-tasa-arvoa sekä ponnisteluja ilmastonmuutoksen ja rodun eriarvoisuuden torjumiseksi.

Viime vuonna hän antoi rahaa organisaatioille, kuten Apollo Theatrelle ja Ballet Hispánicolle, mutta hän ei paljastanut summia. Dance Theatre of Harlem, joka sai 10 miljoonaa dollaria rouva Scottilta vuonna 2021, sanoi, että lahja oli sen historian suurin.

Rouva Scottia, 51, ei saatu heti yhteyttä kommentoimaan tiistaina. Hän on kamppaillut hyväntekeväisyytensä esitysten kanssa valittaen sitä, mitä hän kuvaili uutismedian keskittyvän lahjoittamiinsa rahamääriin eikä hänen lahjojaan vastaanottavien organisaatioiden työhön.

“Epätasa-arvoa vastaan ​​kamppailevat ihmiset ansaitsevat keskeisen aseman tarinoissa muutoksesta, jonka he ovat luomassa”, hän kirjoitti Medium-julkaisussa vuonna 2021, kun hän ilmoitti lahjoittavansa yli 2,7 miljardia dollaria 286 organisaatiolle.

Joulukuussa 2021 hän sanoi, ettei hän enää julkista lahjoituksia saaneiden organisaatioiden nimiä.

“Haluan antaa jokaisen näistä uskomattomista joukkueista puhua ensin puolestaan, jos he niin haluavat, siinä toivossa, että kun he tekevät niin, media keskittyy heidän panokseensa minun sijaan”, hän sanoi toisessa Medium-viestissä.

Ms Scott valmistui Princetonista, jossa hän opiskeli luovaa kirjoittamista Toni Morrisonin johdolla.

Hän jatkoi uraa kirjailijana, vaikka hän auttoi Bezosia aloittamaan yrityksensä. He olivat naimisissa 25 vuotta. Pian heidän eronsa jälkeen neiti Scott, joka käytti edelleen avionimeään, allekirjoitti Giving Pledgen huomauttaen, että hänellä oli “suhteettoman suuri määrä rahaa jaettavaksi”.

Muut varakkaat ihmiset, mukaan lukien Warren Buffett ja Bill Gates, ovat myös allekirjoittaneet lupauksen ja lupaavat luovuttaa ainakin puolet omaisuudestaan ​​ennen kuolemaansa.

Mutta tällaisen hyväntekeväisyyden tarkkailijat ovat havainneet, että Giving Pledge ei juurikaan vähennä yleistä varallisuutta, koska suuret omaisuudet kasvavat jatkuvasti nopeammin kuin hyväntekeväisyysjärjestöt voivat pienentää niitä lahjoitusten kautta.

Ja rouva Scottin äskettäinen päätös olla ilmoittamatta lahjojensa saajia on johtanut vaatimuksiin, että hän on avoimempi.

Rouva Scott näytti puuttuvan tähän kritiikkiin joulukuussa, sanotaan Twitterissä että hän “arvosti nähdessään kiinnostusta ymmärtää”, miten hänen omaisuutensa jaettiin, ja että hän oli “jakamassa tietoja yli 2 ensimmäisestä työvuodestamme, mukaan lukien viimeaikaiset lahjat”.

“Tieto on myös tärkeä antamisen muoto”, hän sanoi.

Leave a Comment