MacKenzie Scott lahjoittaa 436 miljoonaa dollaria Habitat for Humanitylle | Talousuutiset

Kirjailija: GLENN GAMBOA, AP Business Writer

MacKenzie Scott on lahjoittanut 436 miljoonaa dollaria Habitat for Humanity Internationalille ja sen 84 yhdysvaltalaiselle tytäryhtiölle – suurin julkisesti paljastettu lahjoitus miljardöörifilantroopilta sen jälkeen, kun hän vuonna 2019 lupasi lahjoittaa suurimman osan omaisuudestaan.

“Emme voisi olla innostuneempia saadessamme lahjan aikana, jolloin asumisen kohtuuhintaisuus on jollakin tavalla huonoin nykyaikana”, Habitat for Humanity Internationalin toimitusjohtaja Jonathan Reckford kertoi Associated Pressille. . Hänen ryhmänsä sai 25 miljoonaa dollaria Scottilta ja hänen aviomieheltään Dan Jewettiltä, ​​ja loput 411 miljoonaa dollaria jaettiin Habitatin paikallisten tytäryhtiöiden kesken.

Scottin lahjoitus on lähes 8 % 325 miljoonan dollarin lahjoituksista, jotka Habitat for Humanity International sai tilivuonna 2020.

Reckford sanoi, että Habitat for Humanity käyttää Scottin rajoittamattomia varoja lisätäkseen kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa erityisesti värikkäissä yhteisöissä. Vaikka useimmat paikalliset tytäryhtiöt lähestyvät ongelmaa eri tavoilla, ne jatkavat projekteja yhteisöissään, kun taas kansainvälinen ryhmä keskittyy laajempaan vaikuttamiseen ja pyrkimyksiin rakentaa koteja työväenluokan perheille.

Poliittiset sarjakuvat

“Jo ennen COVIDia meillä oli jo joka seitsemäs perhe, joka maksoi yli puolet tuloistaan ​​vuokralla tai asuntolainalla”, Reckford sanoi. Viimeiset kaksi vuotta ovat pahentaneet tilannetta entisestään, sillä monet ihmiset halusivat ostaa suurempia koteja selviytyäkseen pandemiasta.

Asuntojen niukkuus nosti hintoja monilla markkinoilla eri puolilla maata, mikä jätti kodit monien ensiasujien ulottumattomiin.

“Matala- ja kohtalatuloisille perheille, jotka ovat palvelutyöntekijöitä ja joilla ei ollut riittävää suojaa ja jotka on silti mentävä töihin, tämä on ollut katastrofi”, Reckford sanoi.

Forbesin mukaan noin 48 miljardin dollarin arvoinen Scott on allekirjoittanut Giving Pledgen, jonka kautta monet miljardöörit ovat luvanneet lahjoittaa yli puolet omaisuudestaan. Lukuun ottamatta satunnaista blogikirjoitusta, kirjoittaja ja hyväntekijä Scott ei keskustele lahjoituksistaan, jotka ylittivät 8 miljardia dollaria viimeisen kahden vuoden aikana hänen erottuaan Jeff Bezosista, Amazonin perustajasta, joka oli tuolloin maailman rikkain henkilö. . Osana avioerosopimusta Scott sai 4 % Amazonin osakkeista.

Joulukuussa Scott kieltäytyi ilmoittamasta, kuinka paljon tai kenelle hän lahjoitti rahaa, toivoen vähentävänsä kiinnittämänsä huomiota. Hän sanoi, että hän haluaisi mieluummin antaa vastaanottajien ilmoittaa lahjoistaan, kuten Habitat for Humanityn odotetaan tekevän tiistaina. Viime viikolla Boys & Girls Clubs of America ilmoitti, että he ja 62 paikallista Boys & Girls Clubia olivat saaneet Scottilta 281 miljoonaa dollaria. Maanantaina The Fortune Society, New Yorkissa toimiva ryhmä, joka auttaa entisiä vankeja palaamaan yhteiskuntaan, ilmoitti Scottin lahjoittaneen heille 10 miljoonaa dollaria.

Scott on selittänyt aiemmissa blogeissa, että hän ja Jewett olivat lahjoittaneet 2,7 miljardia dollaria vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla “pääomasuuntautuneille voittoa tavoittelemattomille ryhmille, jotka työskentelevät laiminlyötyillä alueilla”.

Vaikka Habitat for Humanity tunnetaan parhaiten kodinrakentamiseen tähtäävänä voittoa tavoittelemattomana järjestönä, vuonna 1976 perustettu ryhmä kertoo työskennelleensä useiden vuosien ajan tasa-arvon puolesta kohti “maailmaa, jossa jokaisella on kunnollinen paikka asua”.

Natosha Reid Rice, Habitat for Humanity Internationalin globaali monimuotoisuus-, tasa-arvo- ja osallisuusvastaava, sanoi, että Scottin lahjoituksen saaminen tänä vuonna oli unelman täyttymys.

“Kun aloimme nähdä neiti Scottin anteliaisuuden ilmaistuna hyvin selkeästi sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja rodullista oikeudenmukaisuutta edistävällä tavalla, monet meistä sanoivat: “Voi luoja, jos saamme MacKenzie Scottin huomion , se olisi hämmästyttävää, ymmärtämättä, että hän oli jo tutkimassa tätä tilaa”, hän sanoi. “Se oli ihana yllätys.”

Rice sanoi, että Scottin lahja nopeuttaa Habitat for Humanityn pyrkimyksiä lisätä mustien kodin omistusta ja monipuolistaa vapaaehtoispohjaansa. Se auttaa myös ryhmää voittamaan poliittiset ja taloudelliset tiesulut, jotka vaikeuttavat rotuvähemmistöjen asuntojen ostamista.

National Association of Realtors -järjestön viime kuussa julkaiseman analyysin mukaan asuntojen omistus Yhdysvalloissa nousi 65,5 prosenttiin vuonna 2020, ja 72,1 prosenttia valkoisista amerikkalaisista omistaa kotinsa. Silti vain 43,4 % mustista amerikkalaisista omistaa koteja, mikä on jopa pienempi kuin vuonna 2010. Habitat for Humanity -viranomaiset sanovat toivovansa Scottin lahjan kääntävän tämän suuntauksen.

“Meillä on loistava tilaisuus jatkaa narratiivin muokkaamista, joka on osallistava, monipuolinen ja joka edistää tasapuolisuutta”, Rice sanoi. ”Eikä kyse ole vain tasapuolisesta saatavuudesta, koska se antaa perheille mahdollisuuden rakentaa tasapuolisuutta tuleville sukupolville. Ja se on erittäin jännittävä tilaisuus meille organisaationa.”

Associated Press -tiedotus hyväntekeväisyydestä ja järjestöistä saa tukea AP:n yhteistyön kautta The Conversation US:n kanssa Lilly Endowment Inc:n rahoituksella. AP on yksin vastuussa tästä sisällöstä. Katso kaikki AP:n hyväntekeväisyyskattaukset osoitteesta https://apnews.com/hub/philanthropy.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment