Robert Sulnick: Katso ylös ennen kuin ilmastonmuutos valtaa ihmiskunnan | mielipiteitä

Elokuvassa, Älä katso YLÖS, maailma jättää huomiotta tieteellisen varoituksen, jonka mukaan maata tappava komeetta iskee pian planeettaan. Intergovernmental Panel on Climate Change eli IPCC:n mukaan me todellisessa maailmassa teemme samaa.

IPCC on maailman ensimmäinen tieteellinen elin, joka arvioi ilmastonmuutosta. Sen kuudes arviointi/osa 2 -raportti, julkaistu helmikuussa. 28, päättelee: “Ilmastonmuutoksen vaarat lisääntyvät niin nopeasti, että ne voivat pian hukuttaa sekä luonnon että ihmiskunnan kyvyn sopeutua…”

Raportti vahvistaa vuoden 2021 COP26-ilmastokokouksessa Glasgow’ssa Skotlannissa annettuja vakavia varoituksia, joista vakavin on se, että maapallo on tällä hetkellä tiellä saavuttaakseen 1,5 C:n (2,7 F) ilmaston kääntöpisteen vuosisadan puoliväliin mennessä.

Sen jälkeen IPCC:n mukaan jopa 8 % maailman viljelymaasta voi muuttua käyttökelvottomaksi ruuanviljelyyn vuosisadan loppuun mennessä; merenpinnan nousun aiheuttamille vakaville rannikkotulville altistuvien ihmisten määrä eri puolilla maailmaa voi kasvaa yli viidenneksellä; tappavat lämpöaallot ja veden niukkuus vaivaavat maapalloa tehden maanviljelystä entistä vaikeampaa; denguekuume- ja malariatauteja kantavat hyttyset leviävät uusiin osiin maapalloa; ja ekosysteemit, jotka puhdistavat vettämme, puhdistavat ilmaamme, ylläpitävät maaperäämme, kierrättävät ravinteita ja tarjoavat meille ruokaa, alkavat pettää.

Tällaiset varoitukset eivät ole uusia, eivätkä myöskään ratkaisut.

Tiede on kertonut meille vuosia, että “käännekohdan” toisella puolella koemme ankarampia kuivuutta, metsäpaloja, hurrikaaneja, lajien sukupuuttoja ja ihmiskuolemia, ja että ratkaisu on hiilen ja öljyn fossiilisten polttoaineiden päästöjen vähentäminen. , kaasu ja metaani.

Uutta on tieto, jonka mukaan laajojen globaalien ekosysteemien, kuten metsien ja valtamerien, suojeleminen voisi tarjota lähes kolmanneksen päästövähennyksistä, jotka tarvitaan, jotta planeetta pysyisi alle 1,5 asteen – ja että paikallisilla toimilla tämä voitaisiin saavuttaa.

Olen samaa mieltä. Maailman metsät poistavat neljänneksen kaikista ihmisen hiilidioksidipäästöistä ilmakehästä, mikä tekee niistä välttämättömiä planeetan jäähdyttämisessä. Valtameret peittävät noin 70 % planeetan pinta-alasta. Niiden kyky poistaa hiilidioksidia ilmakehästä heikkenee lämpötilan noustessa.

Vuoden 1969 öljyvuoto Santa Barbara Channelissa aloitti modernin ympäristöliikkeen ja loi sen myötä poikkeuksellisia paikallisia ympäristöjärjestöjä, jotka työskentelevät sekä metsä- että meriasioiden parissa. Nämä ryhmät työskentelevät paikallisten halkeamisen vastaisten aloitteiden, vihreän energian kehittämisen sekä erämaiden ja valtamerten suojeluasioiden parissa, jotka, vaikka niitä tarvitaan, eivät sinänsä hidasta tulevaa maailmanlaajuista “käännekohtaa”.

Heidän olisi enemmän kuin sopivaa ottaa IPCC:n tarjoama vaippa ja globalisoida paikallista työtään. Toisin sanoen “Think Local, Act Global.”

Internet ja sosiaalinen media ovat antaneet paikallisille organisaatioille mahdollisuuden julkistaa työtään kansalliselle ja maailmanlaajuiselle yleisölle, vaan ne voivat organisoida muita paikallisia ryhmiä, kansallisesti ja maailmanlaajuisesti, toimimaan samoin.

Tällainen ”kampanja” kohdistaisi ja tavoittaisi esimerkiksi muita metsä- ja meriryhmiä kansallisesti ja maailmanlaajuisesti, houkuttelemaan heitä tiedottamaan tekemisistään ja luomaan siten liikettä. Heidän viestinsä voisivat kohdistaa myös valtamedian ja poliittisten päättäjien paikallisesti, kansallisesti ja maailmanlaajuisesti.

Tällainen liike saisi poliittiset päättäjät ja yleisön “katsomaan” tulevaan ilmastokatastrofiin samalla kun paikalliset organisaatiot nousivat eturintamaan taistelussa maapallon eksistentiaalisen uhan, ilmastonmuutoksen, pysäyttämiseksi.

— Ympäristölakimies Robert Sulnick edusti Casmalian yhteisöä Casmalia Resources Hazardous Waste Kaatopaikkaa vastaan ​​käydyissä oikeudenkäynneissä, perusti American Oceans -kampanjan yhdessä Ted Dansonin kanssa ja on yhteistyökumppani Santa Barbaran ympäristökonsultointiyrityksessä Environmental Problem Solving Enterprises. Esitetyt mielipiteet ovat hänen omiaan.

.

Leave a Comment