Toimittajalle: Putin menettää paikkansa ihmiskunnan pöydässä

Presidentti Putin menettää paikkansa ihmiskunnan pöydässä, koska Venäjän laittomasta sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan on raportoitu sotarikoksia. Kansainvälinen yhteisö ei voi sivuuttaa, minimoida tai ohjata meneillään olevaa umpimähkäistä ja katastrofaalista siviilien, omaisuuden ja infrastruktuurin tuhoamista. Putinin asema on kestämätön, jos Venäjä aikoo saada uudelleen mukaan kansainvälisen yhteisön.

Sairaalat, ostoskeskukset, markkinat, koulut, päiväkodit, kulttuurirakennukset, julkiset omaisuus ja lukuisat kerrostalot ovat hellittämättä kohteena. Siviilien elämää ei kunnioiteta. Miljoonat ihmiset ovat vailla riittävästi ruokaa, vettä, vaatteita, sähköä, suojaa tai tuloja. Siviilien on vaikea piiloutua turvallisesti Venäjän lakkaamattomilta ohjuksilta ja ammuksilta. Monet ovat siirtymään joutuneita, traumatisoituneita ja loukkaantuneita.

Mitään hyvettä ei ole siinä, että venäläiset sotilaat ampuvat siviilejä, jotka joutuvat jonoon leipää hakemaan, tappavat äidin ja hänen lapsensa heidän juokseessaan turvaan tai pommittavat raskaana olevia äitejä, sairaita ja vanhuksia. Ukraina raportoi siviilien pakkokarkotuksista, nälästä ja terrorista. Ihmiskunta pahimmillaan.

Jos valta on oikea, niin Adolf Hitlerin, Napoleon Bonaparten ja Tšingis-kaanin julmat ja veriset hyökkäykset eri maiden ja mantereiden välillä olisivat onnistuneet, menestyneet ja kestäneet. He eivät tehneet. He eivät voineet. Suuruutta ei koskaan väärenne seisomalla viattomien miesten, naisten ja lasten ruumiiden päällä. Suuruutta ei saavuteta myöskään hävittämällä siviilien koteja, perheitä tai elämäntapoja.

Ei ole ihmisyyttä epäinhimillisyydessä, säädyllisyyttä säädyttömyydessä, oikeudenmukaisuutta epäoikeudenmukaisuudessa, totuutta valheessa, legitimiteettiä laittomuudessa, kunniaa häpeässä tai myötätuntoa julmuudessa. Ihmiskunta ansaitsee paljon parempaa johtajiltamme.

Elleivät poliittiset johtajat yhdessä kannata sääntöihin perustuvaa maailmanjärjestystä, kansallista suvereniteettia ja inhimillistä säädyllisyyttä, Venäjän sota Ukrainassa viestii kaikille, että kaikki käy. Millään muulla ei ole väliä kuin oman edun tavoittelu. Fiktio voittaa tosiasiat. Kansainväliset sopimukset, oikeus ja sopimukset voidaan murskata valheella. Luottamus toisiaan kohtaan on lyhytaikaista ja syöpynyt, jos luottamusta edes on.

Putin saattaa pitää nykyistä kansainvälistä valvontaa epäoikeudenmukaisena, sillä hän on viimeisin pitkästä harhaanjohtaneiden ja laittomien hyökkääjien luettelosta, jotka ovat syyllistyneet sotarikoksiin suvereeneja valtioita vastaan. Ihmiskunnan tappokentät.

Kansalaisten tulisi taistella ilmastonmuutoksen maailmanlaajuisia kaskadivaikutuksia vastaan, sen sijaan taistelemme jälleen toisiamme vastaan. Ihmiskunta joko oppii tulemaan toimeen tai joutuu nopeuttamaan seuraavaa suurta sukupuuttoa maan päällä.

Olemme unohtaneet, että elämä on etuoikeus, ja yksilölliset ja kollektiiviset toimet eivät ole vailla seurauksia, merkitystä tai vastuuta.

Tri Michael Walton, kliininen psykologi, Newcastle, New South Wales

Haluatko jakaa mielipiteesi?

Sähköposti [email protected] ja aihekentässä “Toimittajalle”; sisällytä koko nimesi, puhelinnumerosi, katuosoitteesi (NFP) ja lähiö. Pidä kirjaimet enintään 250 sanan pituisina. Huomaa, että kirjaimia voidaan lyhentää, jos tilarajoitukset niin vaativat.

Saat viimeisimmät Canberran uutiset, urheilu, viihde, elämäntyyli, kilpailut ja paljon muuta suoraan postilaatikkoosi Canberra Weekly Päivittäinen uutiskirje. Rekisteröidy tästä.

Leave a Comment