Elokuvantekijä Leena Manimekalai valitsee aiheita, jotka herättävät pohdiskelua ihmisyydestä

Hänen ansioksi kuuluu viisi julkaistua runoantologiaa ja elokuvaa eri genreissä – dokumentti-, fiktio- ja kokeelliset runoelokuvat. Hänen työnsä on saanut laajaa tunnustusta ja saanut tunnustuksia ja mainoksia elokuvapalkinnoilla sekä kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla. Kieltämättä hän hyppää genreissä ja pituuksissa, kun hän antaa luovan prosessinsa johtaa itseään. “Olen enemmän “prosessi”-ihminen ja elokuvat ovat tapani oppia ja ymmärtää maailmaa, jossa elän. Valitsen aiheita, jotka raivoavat minua, tuovat tunteitani esiin ja täyttävät minut intohimolla. Itse asiassa uskon, että aiheet/tarinat valitsevat minut!” riippumaton elokuvaohjaaja Leena Manimekalai vitsailee.

Kriitikoiden ylistämän tamilinkielisen elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Maadathy: Unfairy Tale (2019) ja dokumentteja kuten Onko liikaa kysyttävä (2017) ja White Van Stories (2015) on työnsä sitoutunut sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Hänen dokumenttinsa rajaavat muun muassa kastin, sukupuolen, opiskelijapolitiikan, ekofeminismin ja ihmisten oikeuksien dynamiikkaa.

Hänen uusin höyhen, joka on osa BAFTA Breakthrough India -osallistujia 2022. British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) on tänään paljastanut kymmenen nousevaa kykyä Intian elokuva-, peli- ja televisioteollisuudesta, jotka tuomaristo on valinnut. AR Rahmanin johtamia monialaisia ​​asiantuntijoita.

Osana tätä kohorttia Manimekalai hyötyy BAFTA:n tarjoamista ja Netflixin tukemista ammatillisista kehittymis- ja kansainvälisistä verkostoitumismahdollisuuksista, ja hän odottaa sitä innolla. ”Olen kehittänyt käsikirjoituksia, muutamia töitä on kesken ja ideoita odottamassa kehittämistä. Minulla on myös asioita, jotka haluan antaa takaisin yhteisölleni. Arvostan saamaani mentorointia ja mahdollisuutta, sillä on väsyttävää olla yhden naisen armeija, aina!” hän sanoo.

Manimekalai aloitti aktivistisista dokumenteista ja siirtyi myöhemmin kertovaan dokumenttiin, kokeellisiin elokuviin ja fiktioon. Hän etsii aina ”aiheita, jotka antavat reflektoida omaa ihmisyyttä ja laajentaa/korostaa sitä”. Hän ei juurikaan välitä siitä, minkälainen yleisö pitää hänen työstään. “Jokainen, joka on kiinnostunut ymmärtämään kanssaihmistään hieman paremmin, on sopiva yleisöni”, hän sanoo.

Vaikka kukaan ei ole turvassa turhalta kritiikiltä tämän alan työstään, Manimekalai suhtautuu siihen erinomaisena opettajana, oli se sitten aiheetonta tai aiheetonta. ”Olen se, joka olen, en vain saamani rakkauden, vaan myös ansaitsemani vihan vuoksi. Mikä tahansa vastaus on ärsyke. Olen kohdannut sensuuria sekä perustuslaillisesti että perustuslain ulkopuolelta, koko luovani käytäntöni, niin kirjoittamiseni kuin elokuvanteonkin aikana. Se on tehnyt minusta vain vahvemman”, hän allekirjoittaa.

Lue myös: BAFTA ilmoittaa Intian 2022 läpimurtotuomariston jäsenet

Tilaa YouTube-kanavamme

.

Leave a Comment