MacKenzie Scott lahjoittaa 436 miljoonaa dollaria Habitat for Humanitylle

MacKenzie Scott, yksi maailman rikkaimmista naisista, on lahjoittanut 436 miljoonaa dollaria Habitat for Humanitylle, järjestö sanoi tiistaina yhdessä miljardöörifilantroopin suurimmista julkisesti julkisista lahjoituksista.

Rouva Scott, joka oli aiemmin naimisissa Amazon.com Inc:n kanssa..

AMZN 0,30 %

perustaja Jeff Bezosin nettovarallisuus on noin 54,4 miljardia dollaria, kertoo Bloomberg Billionaires Index, joka on päivittäin päivitettävä maailman rikkaimmista ihmisistä koostuva ranking. Hän allekirjoitti vuonna 2019 lupauksen luovuttaa suurimman osan omaisuudestaan.

Jonathan Reckford, Habitat for Humanity Internationalin toimitusjohtaja, sanoi, että organisaatio sai 25 miljoonaa dollaria lahjasta rouva Scottilta ja hänen aviomieheltään Dan Jewettiltä, ​​kun taas loput 411 miljoonaa dollaria jaetaan 84 paikallisen Habitat for Humanityn tytäryhtiön kesken.

Suuri osa 25 miljoonasta dollarista käytetään kohtuuhintaisten asuntojen tarjonnan lisäämiseen, erityisesti värikkäissä yhteisöissä, Habitat sanoi.

Vuonna 1976 perustettu voittoa tavoittelematon järjestö tekee yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa kaikissa 50 osavaltiossa ja 70 maassa ympäri maailmaa asuntopulan ratkaisemiseksi.

Habitatin paikalliset tytäryhtiöt käyttävät lahjan myös järjestön maailmanlaajuiseen ministeriöön, joka on jo sitoutunut tarjoamaan 200 000 dollaria asumistukea Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen jälkeen pakeneville pakolaisille.

Habitat for Humanity perustettiin vuonna 1976 ratkaisemaan asuntopulaa ympäri maailmaa.


Kuva:

Jason Asteros / Associated Press

Mr. Scott, joka erosi Mr. Bezosista vuonna 2019, allekirjoitti Giving Pledgen myöhemmin samana vuonna.

Aloitti vuonna 2010 Microsoft Corp.

perustajajäsen Bill Gates, hänen entinen vaimonsa Melinda French Gates ja Berkshire Hathawayn toimitusjohtaja Warren Buffett, aloite rohkaisee maailman rikkaimpia yksilöitä ja pariskuntia antamaan yli puolet varoistaan ​​hyväntekeväisyyteen joko elämänsä aikana tai hyväntekeväisyyteen. heidän tahtossaan.

Rouva Scott, joka auttoi Bezosia luomaan Amazonin, sai 4 % yhtiön osakkeista osana heidän avioeroratkaisuaan, vaikka Bezos säilytti äänioikeuden näihin osakkeisiin.

Rouva Scott sanoi kesäkuussa 2021, että hän lahjoittaisi 2,7 miljardia dollaria 286 organisaatiolle. Ms Scott ja Mr. Jewett työskentelivät tutkijoiden, hallintovirkamiesten ja neuvonantajien kanssa tunnistaakseen historiallisesti alirahoitettuja järjestöjä, jotka työskentelevät laiminlyötyillä alueilla, hän kirjoitti Medium-viestissä.

“Valitsimme antaa organisaatioille suhteellisen suuria lahjoja… sekä mahdollistaaksemme heidän työnsä, että merkkinä luottamuksesta ja rohkaisusta heille ja muille”, sanoi Scott.

Heinäkuussa 2020 rouva Scott antoi 1,7 miljardia dollaria useille syille ja järjestöille, mukaan lukien historiallisesti mustien korkeakoulut ja yliopistot sekä naisten oikeuksia, LGBT-oikeuksia ja ilmastonmuutoksen torjuntatoimia tukevat ryhmät.

Myöhemmin samana vuonna hän ilmoitti Mediumissa lahjoittaneensa hieman yli 4 miljardia dollaria neljän kuukauden aikana 384 ryhmälle, jotka keskittyvät ruokaturvaan ja systeemiseen eriarvoisuuteen.

Joulukuussa 2021 rouva Scott sanoi, että hän lopettaa hyväntekeväisyyslahjojensa julkistamisen ja antaa vastaanottajien päättää, haluavatko he ilmoittaa lahjoituksista ja milloin, kuten Habitat for Humanity teki tiistaina.

Viime viikolla Boys & Girls Clubs of America, yksi maan suurimmista nuoria palvelevista järjestöistä, ilmoitti saaneensa 281 miljoonaa dollaria Ms Scottilta. Maanantaina Fortune Society, New Yorkissa toimiva ryhmä, joka tarjoaa tukea entisille vangituille, kertoi, että neiti Scott oli lahjoittanut järjestölle 10 miljoonaa dollaria.

Lue lisää MacKenzie Scottista

Kirjoita Ginger Adams Otisille osoitteeseen Ginger.AdamsOtis@wsj.com

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

Ilmestyi 23. maaliskuuta 2022 painetussa painoksessa nimellä “Miljardööri Scott antaa asuinpaikalle 436 miljoonaa dollaria”.

.

Leave a Comment