Paavi pyhittää ihmiskunnan, “erityisesti Venäjän ja Ukrainan”, Marialle, teksti sanoo

Kirjailija: Cindy Wooden, Catholic News Service

VATICAN CITY (CNS) – Samalla kun paavi Franciscus ja piispat ympäri maailmaa pyhittävät itsensä ja koko ihmiskunnan Marian tahrattomalle sydämelle, he sisältävät lauseen “erityisesti Venäjä ja Ukraina”.

Paavin rukouksen tekstissä, joka lähetettiin sattumuksiin ympäri maailmaa, jotta piispat voisivat liittyä paavin seuraan 25. maaliskuuta, monille tarkkailijoille avainkohta kuuluu: “Jumalan äiti ja äitimme, tahrattomalle sydämellesi me uskomme ja pyhitämme itsemme, kirkko ja koko ihmiskunta, erityisesti Venäjä ja Ukraina.”

Venäjän tunkeutuessa Ukrainaan ja vastaten erityisesti ukrainalaisten piispojen pyyntöön paavi Franciscus oli ilmoittanut tekevänsä vihkimisen Pietarinkirkossa aiemmin suunnitellussa Hitaassa parannusjumalassa.

Kardinaali Konrad Krajewski, paavin almoner, johtaa pyhityksiä samaan aikaan Fatiman Neitsyt Marian pyhäkössä Portugalissa. Kun Maria ilmestyi kolmelle paimenlapselle Fatimassa vuonna 1917 rukoukseen ja parannukseen kannustavalla sanomalla, hän pyysi myös Venäjän pyhittämistä Marian tahrattomalle sydämelle.

Vaikka paavit, erityisesti pyhä Johannes Paavali II vuonna 1984, tekivät vihkimisen tekoja, he eivät maininneet “Venäjää” ääneen, mikä sai jotkut ihmiset ajattelemaan, että Fatiman pyyntöä ei ollut täytetty, vaikka viimeinen elossa ollut visionääri, sisar Lucia dos Santos, sanoi Pyhän Johannes Paavalin tehneen niin.

Paavin tekstissä Mariaa kehotetaan “ottamaan vastaan ​​tämä teko, jonka teemme luottamuksella ja rakkaudella. Suokaa, että sota voi päättyä ja rauha leviäisi kaikkialle maailmaan.”

Sanomalla “kyllä” Jumalan suunnitelmalle – tapahtuma, joka muistetaan 25. maaliskuuta ilmestyneen ilmestyksen juhlana – Maria “avasi historian ovet Rauhanruhtinaalle”, rukouksessa sanotaan. “Luotamme, että sydämesi kautta rauha valkenee jälleen.”

“Teille me pyhitämme koko ihmissuvun tulevaisuuden, jokaisen kansan tarpeet ja odotukset, maailman huolet ja toiveet”, rukouksessa sanotaan.

Paavi aloitti rukouksen katumuspalvelusta ja Fatiman parannuksen kutsusta pitäen mielessään lausumalla luottamuksesta Marian äidilliseen rakkauteen kaikkia uskovia kohtaan.

“Et lakkaa johdattamasta meitä Jeesuksen, rauhanruhtinan tykö”, rukouksessa sanotaan. “Olemme kuitenkin eksyneet tältä rauhan tieltä.”

Se sanoo, että ihmiskunta on unohtanut 1900-luvun opetukset “kahdessa maailmansodassa kaatuneiden miljoonien uhrauksilla”.

Lisäksi siinä sanotaan: “Olemme jättäneet huomiotta sitoumukset, jotka olemme tehneet kansojen yhteisönä. Olemme pettäneet ihmisten unelmat rauhasta ja nuorten toiveet.”

“Me sairastuimme ahneuteen, ajattelimme vain omia kansakuntiamme ja niiden etuja, tulimme välinpitämättömiksi ja takertuimme itsekkäisiin tarpeisiimme ja huolenaiheisiimme”, teksti sanoo.

“Valitsimme olla välittämättä Jumalasta, olla tyytyväisiä illuusioihimme, kasvaa ylimielisiksi ja aggressiivisiksi, tukahduttaa viattomia ihmishenkiä ja varastoida aseita”, se jatkaa ja tunnustaa myös, kuinka ihmiset ovat “rahotelleet maan puutarhaa sodalla”.

Siinä sanotaan: “Synteillämme olemme särkeneet taivaallisen Isämme sydämen, joka haluaa meidän olevan veljiä ja sisaria.”

“Nyt me huudamme häpeästä: Anna meille anteeksi, Herra”, paavi kirjoitti.

Marian pysyvä läsnäolo, teksti sanoo, on muistutus siitä, että Jumala ei koskaan hylkää ihmisiä ja on aina valmis antamaan anteeksi.

“Jokaisena aikakautena teet itsesi meille tunnetuksi ja kutsut meitä kääntymykseen”, paavi kirjoitti. “Tänä pimeänä hetkenä auta meitä ja anna meille lohduksesi. Sano meille vielä kerran: ‘Enkö minä ole täällä, minä, joka olen äitisi?’, kuten Guadalupen Neitsyt Maria sanoi Juan Diegolle.

Kuten Kaanan hääjuhlassa, tekstissä sanotaan: ”Omana päivänä meistä on loppunut toivon viini, ilo on paennut, veljeys on haihtunut. Olemme unohtaneet ihmisyytemme ja tuhlanneet rauhan lahjan. Avasimme sydämemme väkivallalle ja tuholle. Kuinka paljon me tarvitsemmekaan äidillistä apuasi!”

“Kääntäköön rukouksenne ajatuksemme rauhaan keskellä aseiden jylinää”, paavi kirjoitti. ”Rauhoittakoon äidillinen kosketuksesi niitä, jotka kärsivät ja pakenevat pommisadetta. Äidillinen syleilysi lohduttakoon niitä, jotka on pakotettu jättämään kotinsa ja kotimaansa. Siirtäköön surullinen sydämesi meidät myötätuntoon ja inspiroi meitä avaamaan ovemme ja huolehtimaan loukkaantuneista ja syrjäytetyistä veljistämme ja sisaristamme.”

Leave a Comment