Palvelu ihmiskunnalle – The Sun Nigeria

From Isaac AnumiheAbuja

Teetä Nyanya-Keffi Expressway on pahamaineinen käyttäjiensä sydäntä särkevästä umpikujasta. Tämä johtuu siitä, että tie on ainoa portti moniin osavaltioihin, kuten Nasarawa, Plateau, Taraba, Bauchi, Yobe, Borno, Rivers, Akwa Ibom, Cross River ja Benue.

On väitetty, että moottoritiellä kulkee päivittäin yli 100 miljoonaa ajoneuvoa, mikä tekee siitä yhden maan vilkkaimmista teistä. Valitettavasti työmatkalaisilla ei ole vaihtoehtoisia reittejä näihin osavaltioihin.

Tämän seurauksena käytävä on täynnä vilkasta liikennettä. Liiallisen käytön vuoksi se on aina rappeutunut, mikä vaatii jatkuvaa huomiota. Tien kunnossapidosta vastaavat valtion virastot näyttivät jättäneen sen huomiotta. Tämän on täytynyt herättää joidenkin henkilöiden huomio täyttääkseen aukon.

Tarve tehdä moottoritiemoottorista toimintakykyinen on nostanut esiin erilaisia ​​hätätietyöntekijöitä, joiden aikomukset voivat vaihdella. Mutta Daniel Davon tarkoitus ei ole kaukana rahallisesta. Pikemminkin häntä motivoi työttömyys ja toimettomuus. Jos hän voisi tehdä autoilusta helppoa ihmisille, hän saattaa tavata ihmisiä, jotka voivat työllistää hänet kuljettajana, hänen ammattinsa.

Mutta hänellä ei ole ollut onnea. Hän on syntynyt vuonna 1964, ja hän on työskennellyt yli 24 vuotta Abujan teiden korjaamisessa tarjoten palvelua ihmiskunnalle. Davo, jolla on kuusi lasta ja vaimo, ylläpitää edelleen Nyanya-Keffi Expresswaytä resursseillaan, ajalla ja energialla.

Hän aloitti siirtämällä bitumia autollaan rakennustyömailta Nyanyaan. Valitettavasti hän menetti auton teitä korjattaessa. Kuorma-auto törmäsi auton ja tuhosi sen.

Nyt “yhden miehen” hätätienhoitotoimisto vuokraa päivittäin auton N2000:lle ja lastaa siihen bitumia, jota hän käyttää tiellä. Hänelle, jos hän voi tehdä liikkumisen helpoksi ihmisille, Jumala tekee hänen tiensä helpoksi.

Liikkumisen helpottamiseksi autoilijoille yritys muodostui toimeentulon lähteeksi. Ihmiset alkoivat suosia häntä taloudellisilla ja aineellisilla lahjoilla: ”Kun tulin Abujaan, etsin työtä. Nyt siitä on yli 20 vuotta. Ennen (Sani) Abachan kuolemaa olen tehnyt tätä työtä.

– Aloitin työn tekemisen, kun tie oli yksikaistainen. Huomasin, että ennen kuin saat työpaikan Nigeriassa, sinun täytyy tuntea joku.

”Niinpä aloin tehdä tämäntyyppistä työtä vedotakseni ihmisten tunteisiin ja tunteisiin. Jos autan hallitusta, hallituksen pitäisi puolestaan ​​korvata minua.

“Olen kuljettaja. Teen tämän auttaakseni perhettäni ja minua. Minulla on vaimo ja kuusi lasta. Asun Jikwoyissa, Federal Capital Territoryssa (FCT) ja olen kotoisin Plateaun osavaltiosta. Saan materiaalit rakennustyömailta.

Ihmiset Jikwoyi Roadilla, josta aloitin, liikkuvat vapaasti.

”Intohimoni on saada ihmiset liikkumaan vapaasti. Mutta haluan myös hallituksen auttavan minua. Menetin autoni tämän työn takia. Vuokraan tämän auton hintaan N2000. Joskus pääsen siihen summaan ja toisinaan en saa sitä takaisin. Myös (auton) omistaja on tyytyväinen minuun. Hän näkee mitä olen tekemässä.

“Lapsillani ei ole vaihtoehtoja. Koska minulla ei ole mitään tekemistä ja tämä tekee minut onnelliseksi, heillä ei ole muuta vastaan ​​kuin sallia minun.”

Siitä, miten auton omistaja reagoi, jos hän ei noudata sovittua ehtoa: ”Jos en saa sitä, rukoilen häntä ja jos saan, annan hänelle.

”Hän tietää, että käytän hänen autoaan raskaan kuorman siirtämiseen. Mutta koska minä maksan hänelle, hän ei välitä. Olen kuitenkin aina varovainen.”

Leave a Comment