Ukraina syyttää Venäjää rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​hyökkäyksen alkaessa kuukauden kuluttua | The Guardian Nigeria -uutiset

Venäjän ja Ukrainan välisen sodan jatkuessa Ukraina on syyttänyt Venäjää rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Ukrainan Nigerian-suurlähetystön sotilasavustaja, eversti Andrii Vasyliev puhui keskiviikkona Ukrainan sotatilanteesta, syytti Venäjää siviilien tappamisesta ja naisten raiskaamisesta Ukrainan miehitetyillä alueilla.

Hänen mukaansa yli 115 on kuollut ja 140 haavoittunut 24. helmikuuta alkaneen hyökkäyksen jälkeen.

“Joukkotuhoaseiden käyttö siviilejä vastaan ​​on rikos ihmisyyttä vastaan ​​ja rikkoo neljää vuoden 1949 Geneven sopimusta”, Vasyliev sanoi.

“Siviilejä tappamalla hyökkääjän joukot jatkavat Kansainvälisen sotilastuomioistuimen perussäännön ja Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussäännön mukaisten rikosten tekemistä ihmisyyttä vastaan, jättäen kyynisesti huomiotta Geneven yleissopimuksen siviilihenkilöiden suojelua koskevat vaatimukset. sodan aikana.

“Näiden normien mukaan tahalliset hyökkäykset siviileihin, jotka eivät ole suoraan osallisina vihollisuuksissa, rinnastetaan sotarikoksiin.”

Vasyliev lisäsi, että “siviilien panttivankien ottaminen on suora Geneven 3 ja 34 artiklan vastainen
Yleissopimus siviilihenkilöiden suojelusta sodan aikana, kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen 9 artikla ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen 5 artikla.

”Sekä Ukrainan että Venäjän federaation allekirjoittaman Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussäännön artiklan 8 mukaan sotarikokset sisältävät tahallisen pahoinpitelyn, kun sen tiedetään aiheuttavan vahingossa laajaa, pitkäaikaista ja vakavaa vahinkoa ympäristölle. verraton odotettuun sotilaalliseen ylivoimaan

“Kuten tiedätte, tämä sota alkoi vuonna 2014 Krimin ja tiettyjen Itä-Ukrainan alueiden liittämisellä ja tämän sodan toinen aalto alkoi 24.2.2022.”

Vasyliev kuvaili tätä päivää Ukrainan kansan sankarillisen vastustuksen kuukaudeksi Venäjän hyökkäystä vastaan ​​ja kiitti maailmanyhteisöä sen tuesta, taloudellisesta ja sotilaallisesta avusta sodassa Venäjää vastaan ​​ja korosti, että “Ukraina on myös kiitollinen Nigerian hallitukselle siitä, että kannatti 2. maaliskuuta päätöslauselmaa Aggressio Ukrainaa vastaan”, jonka Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokous hyväksyi jäsentensä enemmistöllä.

“Ukraina on myös kiitollinen maailman yhteisölle siitä, että se on asettanut Venäjän taloutta, yrityksiä, pankkeja ja yksityishenkilöitä vastaan ​​voimakkaan talouspakotteen, joka on jo merkittävästi vaikuttanut Venäjän kotimaan taloustilanteeseen”, hän sanoi.

Lisäksi hän kehotti maailman johtavia maita tiukentamaan Venäjän vastaisia ​​pakotteitaan, jotta sillä ei enää olisi mahdollisuuksia jatkaa sotaa.

sotilasavustaja, Ukrainan suurlähetystö Nigeriassa, eversti Andrii Vasyliev

Hän sanoi: “Venäjä tarvitsee pakotteita, jotta se voisi miettiä, kuinka tämä sota lopetetaan mahdollisimman pian.

“Sillä välin Ukrainan ylin valtionjohto jatkaa aktiivista ulkopolitiikkaansa sotilaallisen hyökkäyksen torjumiseksi. Siten Ukrainan presidentti V. Zelensky käy päivittäin keskusteluja maailman ja Euroopan johtajien kanssa. Keskustellaan erilaisista yhteistyön jatkomuodoista.

“Näiden neuvottelujen aikana Ukraina pyytää länsimaisia ​​kumppaneita sulkemaan taivaan Ukrainalta tai tarjoamaan asianmukaisia ​​nykyaikaisia ​​aseita itsepuolustukseen venäläisiä lentokoneita ja ohjuksia vastaan.

Vasyliev totesi operatiivisessa tiedossa, että Venäjä on jatkanut täysimittaista aseellista hyökkäystä Ukrainaa vastaan.

“Venäjän rikollisen sotilaspoliittisen johdon asettamat tehtävät ennen Venäjän federaation asevoimien miehittäjäjoukkojen ryhmittelyä ovat täyttämättä. Yksikään Ukrainan aluekeskuksista ei ole miehitetty. Venäjän joukkojen eteneminen Ukrainan syvyyksiin on pysäytetty, ja Ukrainan joukot hyökkäävät vastahyökkääjillä joillakin alueilla.

Leave a Comment