Armenian kansanmurhan uhrien perheet eivät saa henkivakuutusmaksuja: Raportti

Ei kaukana tästä näppäimistöstä, Watertown Squarella Massachusettsissa, seisoo Armenian Museum of America. Vuonna 1971, keskellä yhtä maan suurimmista armenialaisyhteisöistä, perustettu museo otti tehtäväkseen seuraavaa:

Armenian Museum of America on diasporan suurin armenialainen museo. Se on kasvanut merkittäväksi armenialaisen aineellisen kulttuurin muodoksi, joka havainnollistaa armenialaisten luovia pyrkimyksiä vuosisatojen aikana. Nykyään museon kokoelmissa on yli 25 000 esinettä, mukaan lukien 5 000 muinaista ja keskiaikaista armenialaista kolikkoa, 1 000 postimerkkiä ja karttaa, 3 000 tekstiiliä ja 180 armenialaista kaiverrettua mattoa. Tutkimuskirjastossa on yli 30 000 kirjan lisäksi laaja kokoelma urartialaisia ​​ja uskonnollisia esineitä, keramiikkaa, keskiaikaisia ​​valaisimia ja monia muita esineitä. Kokoelmaan kuuluu historiallisesti merkittäviä esineitä, mukaan lukien viisi Amsterdamissa vuonna 1666 painettua armenialaista raamattua.

Armenian museo on kuitenkin enemmän kuin pelkkä esineiden varasto. Se on elävä museo ja kirjasto, joka tarjoaa näyttelyitä ja monipuolista kulttuuri- ja kirjallisuusohjelmaa jäsenilleen ja koko yhteisölle.

Museossa on näiden esineiden lisäksi pysyvä näyttely armenialaisten kansanmurhasta, jopa 1,5 miljoonan armenialaisen systemaattisesta pakkosiirrosta ja murhasta Ottomaanien valtakunnan vuosina 1915–1923, politiikka, joka oli niin surullisen kuuluisa, että Adolf Hitler käytti sitä oikeutuksena omille rikoksilleen ihmisyyttä vastaan. Erona, johon Hitler itse viittasi, oli se, että turkkilaisten vastarinnan vuoksi länsimaiden, joiden olisi pitänyt tietää paremmin, viivästyivät kansanmurhan todellisuuden tunnustaminen vuosikymmeniä. Esimerkiksi Yhdysvallat tunnusti armenialaisten kansanmurhan kolme vuotta sitten tänä huhtikuussa.

Joka tapauksessa 2000-luvulla Los Angelesissa järjestetyillä oikeudenkäynneillä näytti saavuttavan eräänlainen rajattu oikeus murhattujen armenialaisten jälkeläisille. alkaen Los Angeles Times:

Sitten 2000-luvun puolivälissä oikeudenkäynnit Los Angelesissa, jossa asui yksi suurimmista Armenian ulkopuolella olevista armenialaisyhteisöistä, tuottivat oikeutta, jonka historia oli pitkään kieltänyt. Kolme armenialaista amerikkalaista asianajajaa haastoi oikeuteen kerätäkseen henkivakuutuksia kansanmurhan uhreilta ja päätyi pariin ryhmäkanteen sovintoon yhteensä 37,5 miljoonan dollarin arvosta. Lopulta eräässä amerikkalaisessa oikeussalissa kansanmurhaa käsiteltiin tosiasiana.

Tietenkin, koska kyseessä oli paljon rahaa, ja tämä oli Amerikan Yhdysvallat, korppikotkat odottivat tietysti.

Sitä seuranneella vuosikymmenellä toivotut hyvitykset kuitenkin muuttuivat korruptoituneeksi prosessiksi, jolle on leimattu hajautettuja varoja ja väärinkäytöksiä, joita jopa asianosaiset asianajajat luokittelivat petokseksi, The Times havaitsi tutkimuksessa, joka perustui äskettäin sinetöityihin asiakirjoihin, toisessa tuomioistuimessa. asiakirjat, viralliset asiakirjat ja haastattelut. Yli 1,1 miljoonaa dollaria ranskalaisen vakuutusyhtiön kanssa tehdyssä sovintoratkaisussa kohdistettiin eri kohtiin huijauksille ja pankkitileille, joita valvoi Beverly Hillsin asianajaja, jolla ei ollut virallista roolia kyseisessä asiassa, oikeuden hakemusten ja taloudellisten asiakirjojen mukaan. Ranskalaista säätiötä, jonka piti jakaa miljoonia ratkaisuvaroja hyväntekeväisyyteen, ei koskaan perustettu, ja noin miljoona dollaria näistä rahoista päätyi Loyola Law Schooliin, joka on asiassa kahden asianajajan alma mater -järjestön toimittaman kirjanpidon mukaan. koulu.

Voi ei.

Armenialaisten, jotka ryhtyivät perimään esivanhempiensa vakuutuksia sovintoratkaisussa ranskalaisen vakuutusyhtiön kanssa, heidän vaateensa hylättiin hämmästyttävällä 92 prosentin prosenttiosuudella, oikeuden asiakirjat osoittavat. Hakijat hylättiin huolimatta siitä, että he tarjosivat vakuuttavia todisteita, kuten vuosisatoja vanhoja vakuutusasiakirjoja, syntymätodistuksia, laivan luetteloita, käsin piirrettyjä sukupuita ja kopioita perinnöllisistä raamattuista. “Se oli meille verirahaa – kansanmurhassa kuolleiden verta”, sanoi Samuel Shnorhokian, eläkkeellä oleva ranskalainen liikemies, joka toimi tuomioistuimen hyväksymässä sovintolautakunnassa ja on vuosia yrittänyt saada FBI:n ja muut virastot tutkimaan asiaa. “Emme koskaan uskoneet, että varojen väärinkäyttöä tapahtuisi.”

Oikeudenkäyntien taustalla oleva historia on kiehtova. Kalifornian lakimies luki entisen Yhdysvaltain suurlähettilään muistelmista Ottomaanien valtakunnassa, että Turkin hallitus vaati täysin rankaisematta toimineen Turkin hallituksen tappamien armenialaisten hallussa pitämien amerikkalaisten henkivakuutusten korvauksia. Jonkin aikaa oikeusjuttustrategia eteni sujuvasti. Sitten kaikki meni sivuun.

Toisessa tapauksessa nousivat punaiset liput. Tämä sovinto Pariisissa toimivan vakuutusyhtiön AXA:n kanssa määräsi jälkeläisille enintään 11,35 miljoonaa dollaria. Päätökset siitä, tuliko laillisten hakemusten tehdä vai ei, kolmen huomattavan ranskalaisen armenialaisen hallituksen tehtävänä sovintoehtojen ja tuomioistuinten hakemusten mukaan. Kuukausia ennen Ranskan hallituksen nimittämistä asianajajat – Kabateck, Yeghiayan ja Geragos – loivat tärkeitä osia hyväksyntäprosessista Los Angelesissa oikeuden asiakirjojen ja asianajajien sähköpostien mukaan, jotka myöhemmin toimitettiin viranomaisille.

He asettivat sovintohallinnoijaksi – korvausprosessin koordinaattoriksi – oikeussalin tulkin Glendalesta, joka oli auttanut New York Lifen sovinnon suorittamisessa. He kehottivat häntä palkkaamaan henkilökuntaa ja perustamaan toiminnot LA:n keskustaan, samaan Wilshire Boulevardin toimistoon, jota käytettiin New York Life -tapauksessa. Järjestely asetti prosessin, jossa päätettiin, kuka sai rahaa 6 000 mailin päässä Pariisista, mikä vaikeutti Ranskan hallituksen suorittamasta mielekästä valvontaa.

Tämä raskas järjestely johti uusiin – ja monien kantajien mielestä kohtuuttoman rajoittaviin – kriteereihin, joiden perusteella rahalle esitettyjä vaatimuksia voidaan arvioida.

Uudella kriteerillä näyttää olleen syvä vaikutus: Oikeusasiakirjojen kirjanpito osoittaa, että alle 8 % AXA:n korvaushakemuksista hyväksyttiin maksettavaksi. Yksi seuraus alhaisesta hyväksymisprosentista oli se, että tilitystileillä olevia miljoonia dollareita voitiin käyttää sovinnon sanamuodon mukaan hyväntekeväisyyteen.

The Times -lehden viime kuukausina tarkastamien arkistoitujen tiedostojen mukaan hylättyjen joukossa oli ihmisiä, jotka olivat esittäneet ylivoimaisen todisteen olevansa laillisia perillisiä. Jotkut hylätyt olivat lähettäneet kopiot esi-isiensä vakuutuksista – yksi vahvimmista mahdollisista todisteista siitä, että heillä oli päteviä vaatimuksia. Arkistoidut tiedostot viittaavat siihen, että arvioijat hylkäsivät hakemukset tarkistamatta todisteita ja kirjoittivat: “kaupungit eivät täsmää.”

Ylläpitäjän ja asianajajien väitetyt toimet lisäävät uhrien perheisiin jo kohdistuneiden rikkomusten lisäksi yhden rikkomuksen.

Toinen hylätty hakija kirjoitti lähettäneensä 23 asiakirjaa todistaakseen olevansa jälkeläinen ja hän oli luottanut rahoihin sydänleikkaukseen. “Isänpuoleisen isovanhempani mestattiin isäni läsnäollessa”, hän kirjoitti. “Rehellisesti sanottuna olen niin pettynyt.”

Minne rahat tiettävästi menivät, osoittautui yhdeksi skandaaliksi osaksi koko tapausta.

Niistä sadoista armenilaisista, joille AXA-rahasto hyväksyi korvauksen, syyrialainen nimeltä Zaven Haleblian erottui toisistaan. Hänelle myönnettiin 574 425 dollaria enemmän kuin kenellekään muulle henkilölle myöhemmin viranomaisille toimitetun sovintotietokannan, oikeuden asiakirjojen ja Kalifornian osavaltion asianajotoimistoon tehtyjen hakemusten mukaan.

Mutta kuten Ranskan hallitus pian sai tietää, Haleblian ei ollut koskaan kuullut AXA-ratkaisusta, saati sitten hakenut sitä.

Asiakirjojen ja pankkitietojen avulla ranskalainen johtokunta ja Yeghiayan alkoivat työskennellä yhdessä selvittääkseen, mihin rahat menivät AXA-ratkaisussa. Glendalen asianajaja jäljitti Haleblianin Aleppossa ja järjesti hänet kuulustelemaan valalla Yhdysvalloissa. Hän ilmaisi järkyttyneensä siitä, että shekkejä oli myönnetty hänen nimiinsä. Hän sanoi, ettei ollut koskaan kuullut väitetyistä esivanhemmista – Funduklian-suvun jäsenistä – jotka olisivat listattu hänen asutustietokantaan.

Tarinassa on entistä laajempi joukko hahmoja, joista monet näyttävät vetäytyneen rahapattiin samalla tavalla kuin hait vedetään vereen. Väite on, että historiallinen rikos ihmisyyttä vastaan ​​johti historialliseen rikokseen uhrien jälkeläisiä vastaan.

Tämä sisältö on kolmannen osapuolen luoma ja ylläpitämä, ja se tuodaan tälle sivulle, jotta käyttäjät voivat ilmoittaa sähköpostiosoitteensa. Saatat löytää lisätietoja tästä ja vastaavasta sisällöstä osoitteessa piano.io

Leave a Comment