Liberia: Care Humanity – Liberia alkaa tarjota ilmaisia ​​lääketieteellisiä palveluita

Useita vuosia kestänyt sisällissota Liberiassa melkein tuhosi sen koko terveydenhuoltojärjestelmän, monet lääkärit ja sairaanhoitajat pakenivat maasta tuolloin jättäen 30 lääkäriä palvelemaan yli 4 miljoonan asukasta Maailman terveysjärjestön mukaan.

Nyt pääkaupunki Monrovian ulkopuolisella väestöllä on edelleen vain vähän tai ei ollenkaan pääsyä perusterveydenhuoltopalveluihin vastauksena näihin haasteisiin. Huolellisen institutionaalisen arvioinnin perusteella perustettu paikallinen kansalaisjärjestö nimeltä “Care Humanity -Liberia” vieraili Liberian maaseudulla ja on aloittanut toimintansa. tarjoaa ilmaisia ​​lääketieteellisiä palveluita köyhille ja vähäosaisille yhteisöille koko maassa.

Puhuessaan haastattelussa toimittajatiimille Monroviassa maanantaina 21. maaliskuuta 2022 Care Humanityn johtaja – Liberia Dr. Arthur BC Wah, Sr.; on paljastanut, että hänen järjestönsä päätti, että koko Liberiassa oleskelunsa ajan suorittavat täyden lääketieteellisen toiminnan Liberian maaseudulla, mukaan lukien Grand Cape Mountin, Grand Bassan, Bomin ja Gbarpulin maakunnat, koska monissa Liberian maaseutuyhteisöissä ei ole rekisteröityjä sairaanhoitajia. , ensihoitajat.

“Tämä on mahtavaa; tosiasia on, että monet Montserrado Countyn ja Liberian yhteisöt, joissa meillä ei ole tällaista peruslääketieteellistä palvelua. Kuten näette, suurin osa ihmisistä asuu näissä yhteisöissä klinikoiden puutteen vuoksi. tai sairaaloissa, kun he ovat sairaita, he vain jäävät kotiin hoitamaan itseään tai käyttävät perinteisiä keinoja”, hän sanoi.

Hänen mukaansa joillain saattaa olla keinot päästä klinikalle, joskus klinikalle tullessaan suositellaan heille lääkkeitä sellaisenaan suurin osa lasten ja aikuisten vallitsevista sairauksista ovat iho- ja tartuntataudit, hengitystietulehdukset, malaria sekä ripuli ja punatauti.