Myanmarin armeija tappoi tarkoituksella siviilejä vallankaappauksen jälkeen: Raportti | Crimes Against Humanity News

Torstaina julkaistun uuden tutkimuksen mukaan Myanmarin armeija ja poliisi tappoivat tarkoituksella sen hallintoa vastustavia siviilejä kuuden kuukauden aikana helmikuussa 2021 tapahtuneen vallankaappauksen jälkeisenä politiikkana.

Nowhere is Safe -oikeusryhmä Fortify Rights ja Yale Law Schoolin Schell Center for International Human Rights -yhdistyksen kirjoittajat dokumentoivat murhia, kidutusta, vangitsemista, pakkokatoksia, pakkosiirtoja ja vainoa helmi-heinäkuussa 2021. .

Se totesi “kohtuulliset syyt uskoa, että Myanmarin junta on vastuussa rikoksista ihmisyyttä vastaan”.

Hän nimesi myös 61 korkeaa virkamiestä, jotka olisi tutkittava ja mahdollisesti asetettava syytteeseen väitetyistä väärinkäytöksistä, mukaan lukien vallankaappausjohtaja ja asevoimien päällikkö Min Aung Hlaing ja hänen sijaisensa Soe Win.

“Oikeutta tarvitaan kipeästi Myanmarissa, ja uskomme, että tämä raportti voi tarjota perustan tuleville tutkimuksille”, Schell Centerin Roger Polack, yksi raportin tekijöistä, sanoi raportin avauksessa torstaina ja huomautti, että tutkijat olivat vertailleet vallankaappauksen jälkeistä aikaa. Myanmarin tapahtumia ja muita julmuuksia ympäri maailmaa oikeudessa analyysissaan armeijan vallankaappauksen jälkeisestä tukahduttamisesta.

Kun ihmiset Myanmarissa vastustivat vallankaappausta joukkomielenosoituksissa ja lakkotoimissa, armeija lähti hyökkäykseen käyttämällä tappavaa voimaa mielenosoittajia vastaan, pidättäen mielenosoituksen järjestäjiä ja siviilipoliitikkoja sekä tukahduttaen tiedotusvälineitä.

Noin 128 todistajan, mukaan lukien mielenosoittajien, lääkäreiden ja joidenkin entisten asevoimien jäsenten, todistajanlausuntoon perustuva raportti osoittaa, kuinka armeija käytti tarkka-ampujia ja ampumatarvikkeita siviilejä vastaan, ja lääkärit kertovat merkittävästä määrästä kuolemantapauksia, jotka aiheutuivat yksittäisistä luotihaavoista selässä. pään tai sydämen kautta.

Armeijan karkurit kertoivat Fortify Rightsille ja Schell Centerille, että armeija oli lähettänyt tarkka-ampujia tappamaan mielenosoittajia osana valtion politiikkaa herättääkseen tarkoituksellisesti pelkoa sen hallintoa vastustavien keskuudessa.

Noin 140 ihmistä sai surmansa 27. maaliskuuta viime vuonna, päivä sen jälkeen, kun valtion televisio oli antanut mielenosoittajille synkän varoituksen: “Teidän pitäisi oppia aikaisempien rumien kuolemantapausten tragediasta, että saatat olla vaarassa saada ammuttu päähän ja selkään. .”

Raportti sai myös armeijalle “kenttäaluksen” käsikirjan, jossa sotilaita kehotettiin “varmistamaan, että luoti vastaa tapettua vihollista”, sekä muita vuotaneita sotilasasiakirjoja, mukaan lukien sisäiset muistiot, jotka neuvoivat joukkoja tekemään rikoksia.

“Jos on epäilyksiä siitä, onko juntan tukahduttaminen joukkojulmuusrikoksia, tämän raportin pitäisi antaa heille lepo”, sanoi YK:n Myanmarin ihmisoikeuksia käsittelevä erityisraportoija Tom Andrews avajaisissa. “Myanmarin sotilasjuntan toimintaa pitäisi kutsua sellaiseksi kuin ne todella ovat: rikokset ihmisyyttä vastaan.”

YK sanoi viime viikolla ensimmäisessä kattavassa Myanmaria koskevassa ihmisoikeusraportissaan vallankaappauksen jälkeen, että armeija oli syyllistynyt järjestelmällisiin ihmisoikeusloukkauksiin, joista monet olivat sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. Sen mukaan turvallisuusjoukot olivat osoittaneet räikeää välinpitämättömyyttä ihmishenkiä kohtaan käyttämällä ilmaiskuja ja raskaita aseita asutuille alueille ja kohdistaen tarkoituksella siviilejä.

Fortify Rights -yhtiön toimitusjohtaja Matthew Smith sanoi, että torstain raportin ja Yhdysvaltojen aiemmin tällä viikolla tekemän päättäväisyyden, jonka mukaan armeija oli syyllistynyt kansanmurhaan rohingyaa vastaan ​​vuonna 2017, pitäisi tarjota kansainväliselle yhteisölle tarvittavat edellytykset ryhtyä konkreettisiin toimiin Myanmarissa, kuten he olivat tehneet. Venäjää vastaan ​​sen hyökkäyksen vuoksi Ukrainaan.

Raportissa annettiin 28 suositusta, mukaan lukien se, että YK määrää Myanmarin armeijalle maailmanlaajuisen asevientikiellon ja että hallitukset ovat tekemisissä vallankaappauksen vastustajien ja valittujen poliitikkojen perustaman kansallisen yhtenäisyyden hallituksen kanssa edustamaan Myanmarin kansaa.

.

Leave a Comment